Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z vězení se vychází s nejrůznějšími úmysly. Michael Poole, který si v něm odpykával trest za podvod, je pevně rozhodnut zpřetrhat všechny dřívější vazby a začít nový, minulostí nezatížený život. Dobře ví proč. Jeho bývalí kumpáni rozhodně nepatří k lidem, s nimiž by se dalo klidně diskutovat a čím dál od nich bude, tím lépe. Jenomže oni mají o jeho pobytu na svobodě poněkud jiné představy... Alice Mooneyová, stará panna, která obětovala celý život své panovačné matce, vlastně žije také v jakémsi vězení. Bez mříží, bez zámků - bez východiska. Pomalu se smiřuje s tím, že ji už nic hezkého nečeká. Kdesi v knize osudu však bylo psáno, že se tyhle dvě osamělé duše mají potkat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ukoptěná milostná romance, místy (ale opravdu jen [!] místy) okořeněná motivy tvrdé gangsterky, působící však ve výsledku jako nějaký třicet let starý televizní film z velmi okrajové krimiseriálové produkce... A nespraví to ani civilně komorní herecké kreace J.H. coby polepšeného kriminálníka a B.B. v roli unylé staré panny, úpící pod vlivem hysterické matky. O zbytečném a trapně komickém prvku v podobě sousedovic manžílka, co rád dámské prádlo s šatstvem ani nemluvě. Značně nevyrovnaný film a pro mě osobně tedy velké zklamání. Potěší snad hlavně milovníky modelových vláčků (velikost nejmíň HO a Alpy hnedle vedle vídeňského lesíka... ;-) a slzavých happyendů. Což je ovšem trošku málo na drama o osudové pozdní lásce s >vyústěním< - zde mající ejhle 72% (!) hodnocení... To jsme se asi zase každý dívali na nějaký jiný film, že... :-/ - - - - - (Poprvé viděno 16.9. na dvd, komentář zde jako druhý - 17.9.2009) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V Nočním vlaku se sice vyskytují zločinci, někteří tak drsní, že by mohli z fleku šéfovat horší variantě koncentračního tábora, přesto film není ani v nejmenším ovlivněn tarantinovským vnímáním násilí a zločinu jako svého druhu zábavy. Je to především milostný příběh dvou stárnoucích outsiderů, kteří už nevěří, že by mohli prožít něco hezkého a začít znovu. Setkání propuštěného smolařského podvodníčka v podání Johna Hurta a nenápadné domácí puťky pod vlivem dominantní matky v podání Brendy Blethyn je divácky příjemné díky jejich civilnímu herectví. Na druhé straně scénář není natolik vynalézavý a silný, aby film zvedl z průměru. Snímek se totiž pohybuje ve vodách, které jsou poměrně důkladně zmapované. Celkový dojem: 55 %. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milý příběh o vztahu dvou stárnoucích lidí, kteří se nikdy neměli potkat, ale potkali a začali spolu žít.. Příjemná hudba dotváří slušnou atmosféru. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani mí oblíbení herci z toho nedokázali vykřesat atmosféru. Víc emocí je ve vyzváněcím tónu mobilu. Popravdě by si film zasloužil jen dvě hvězdy, ale za Brendu Blethynovou a Johna Hurta musím přidat. /18. 7. 2010/ ()

OHI 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde jasně cítit rozkolísanost režiséra. Jako by nevěděl k jakému žánru se má přiklonit-drama, dobrodružný či romantický film. Tímto je celkový dojem setřen a divákovi zůstane jen vlažný pocit,že tento snímek mohl být něčím daleko hlubším ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

V televizi bych tento film asi přepl, ale ten večer, když jsem DVD vložil do přehrávače ,jsem byl tak unavený, že mi bylo zatěžko jej vypnout. Dokoukal jsem . Film působí velmi upachtěně. Na jednu stranu se snaží o romanci, na stranu druhou obsahuje "ačkní" scény honičky, kdy exvězeň v letech uteče mladému muži v nejlepší formě a to hned několikrát. Zlosyni jsou zde vykresleni tak, že by i Kaisersoze (Obvyklí podezřelí) bledl závistí Každopádně pánovi v letech se i tak daří unikat a prožívat si svůj romantický vztah. Co mne občas probralo z letargie byl hudební doprovod, tedy hlavně techno muzika, která byla velmi rušivá .. Ostatně to plně korespondovalo s harmonii filmu. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Příjemný civilní film, který si na nic nehraje a postupuje vpřed klidným tempem. Herecké výkony obou hlavních aktérů jsou velmi sympatické. Celkově film působí spíše irsky než americky :-) ()

Reklama

Reklama