Reklama

Reklama

Zimní slunovrat

  • USA Winter Solstice
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou amerického dramatu je zahradník Jim Winters, který ovdověl a vychovává sám dva syny. Starší chce odejít z domova, mladší se dosud nevyrovnal s matčinou tragickou smrtí. A právě tehdy se v jejich životě objeví nová sousedka Molly... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vcelku suchý, nijaký a emočně slabý film, jehož hlavním objektem je jedna rodina, která se vypořádává s nespravedlností osudu, jež ji udeřila. Po zhlédnutí jsem nebyl o nic chytřejší, ani myšlenkově bohatší - zkrátka chci říct, že mi film nic moc nedal. I přes krátkou stopáž jsem se celkem nudil a konec byl docela odfláknutý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Silná téma, skvelé herecké obsadenie, krátka stopáž, ale samotný film úplne bez emócií a totálna nuda. 4/10. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zimní slunovrat je rodinné drama. Sází se na vyhrocenost atmosféry rozkladu a nedorozumění. Jde o solidní komorní příběh mainstreamového proudu vyprávění. Nejde o nezapomenutelný zážitek, zaujme zvoleným prostředím běžného života, styl sdělení příběhu místy uchopí výstižnou atmosférou, přesto svou celkovou lehčí spotřební verzí nedokáže strhnout přímo doprostřed víru děje. Hlavní postavou uzavřeného dramatu je Jim Winters (zajímavý Anthony LaPaglia), ovdovělý zahradník se závazky. I po dlouhé době sebou vleče mučednický kříž bolesti. Rezignace a nepochopení se sváří s pocitem zodpovědnosti. Před pěti lety započatý rozpad se po období konzistentní nečinnosti rozhodne dokončit svůj bolestivý proces. Ztrácí se jistota, aby mohla na noční obloze zazářit nová hvězda naděje. Druhým členem rodiny je Jimův starší syn Gabe Winters (zajímavý Aaron Stanford). Jeho odvážné rozhodnutí vzedme očistnou vlnu a konečné zúčtování temného stínu minulosti. Třetím je Jimův mladší syn Pete Winters (sympatický Mark Webber) v rezignovaném přístupu při dokončování středoškolského života. Pubertální věk společně s nepřekonaným trápením jen velmi neochotně zaměřuje svůj pohled k obtížné všednosti běžného dne. Hlavní ženskou postavou je Molly Ripkin (sympatická Allison Janney), osamělá právnička v krizi středního věku a optimisticky bezstarostnou vizí budoucnosti. Z dalších rolí: zaskočená Gabeova přítelkyně Stacey (půvabná Michelle Monaghan), či Peteův citlivě motivační učitel historie Bricker (Ron Livingston). Úzký rodinný kruh téměř vždy ukrývá nějaký dramatický klenot. Zimní slunovrat je dramatem všedního dne. Zaujme nálada a na ostatní lze bez výčitek svědomí zapomenout. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Dráma, ktorá síce nič nové neprináša, ale svojou skromnosťou a úprimnosťou stojí za stratu času. Aj keď (ten) záver by tomuto filmu neuškodil... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása - asi tak nejak by sa dal charakterizovať scenár tohto filmu. Nadpriemerné herecké výkony, kde poteší hlavne zjav Michelle Monaghan (vtedy ešte málo známa) a takisto vhodná stopáž, keď film v tej správnej chvíli skončí a divákovi je úplne jasné, čo bude nasledovať. ()

levente 

všechny recenze uživatele

Vedle takhle civilních dialogů, kde hlavní hrdinové prostě nikdy nemají ta správná slova, jsou všechny oskarové filmy posledních let sladké hlouposti. Zimní slunovrat neobsahuje žádná klišé, nedá Vám žádnou vzorovou radost tak, jak jsme se ji naučili přijímat z jiných filmů, kde se ztracenci nakonec ukáží být geniální nebo alespoň cituplní s tím, že svůj pocit dokáží skvěle popsat. Snaha tvůrců byla jednoznačná: Což takhle pro jednou neudělat sračku.. ()

Crazynka 

všechny recenze uživatele

Tento film není špatný, ale bohužel jsem ho nějak nepochopila. Proto zatím průměr, uvidím po dalším shlédnutí. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Bohužial, pre mňa ničím zaujímavé. Pomaly plynúci dej, pár všedných dní jednej rodiny, kde som celý čas čakal na nejaké prerozprávanie, alebo nejaky dejový zvrat, ale nedostalo sa mi. Zdá sa mi celý film len nejak naznačený, dokonca miestami mi unikali súvislosti, pretože neboli ani načrtnuté. Vtiahnutie do deja: ** Realita: **** Dramatičnosť: * ()

Reklama

Reklama