Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zavŕšenie "Volavkovskej" trilógie znova úspešne kombinuje prvky drámy s minimom akcie, napätia i veľmi precíznej réžie a celkového formálneho prevedenia, pričom sa príbeh uzatvára trochu "prekvapivým" smerom, kedy zistíme, že celé to mohlo byť úplne inak, keby... :-). Po retrospektívnej 2.časti sa v tomto záverečnom dieli ocitáme v období po "jedničke", ale pozor!!! Tento diel nadväzuje na alternatívny záver "jedničky", ktorý bol uvedený na ázijskej verzii DVD edície. Pre fanúšikov prvých dvoch dielov "must-see"! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Všichni ví jak první Volavka dopadla a Volavka 3 s přiléhavým podtitulem End inferno přináší depresivní a osudový dojezd po událostech prvního filmu s inspektorem Lau Kin Mingem, který si za vysokou cenu vykoupil svou druhou šanci stát se slušným člověkem, jenže jeho nový život se mu rok poté hroutí pod rukama a k tomu všemu se vrací rok staré noční můry a černé svědomí s pocitem viny. Tak jako byla Volavka 2 příběhem úplně jiného ražení než první film, tak i Volavka 3 spadá do trochu jiného subžánru mafiánských filmů a tentokrát je to ve stylu poctivých detektivek s se "správným" poldou na stopě zločinu v řadách policie. Celý film se zpočátku zdá tak trochu zmateně překombinovaný, protože skáče časem co chvíli a vrací se k dosud skrytým scénám s Yanem, jeho psycholožkou, Samem a inspektorem Wongem, ale s celkovým vyzněním filmu a jeho provázanosti s předchozími díly se z toho stává velmi působivá skládačka zobrazující psychiku hlavního hrdiny, která díky tomu co provedl v celé své kariéře už prostě není vpořádku. Je tu všudypřítomná paranoia, nespavost a halucinace, které provází strachem a černým svědomím hnaného Minga za odhalením největšího zloducha v řadách policie, jenže ve výsledku všechno dopadne velmi překvapivě, ale zároveň příznačně pro hlavního hrdinu a koncept celé Volavkovské trilogie. Podtitul end inferno a úryvky z buddhistické sútry o pekle ze všech dílů Volavek tu teprv až teď působí opravdu mocně, vzhledem k tomu, že se Mingův život náhle začíná měnit v nekontrolovatelné utrpení a peklo, ve kterém ale špatní lidé nakonec skončí stejně. Osudovost celého vyvrcholení Volavkovské trilogie je to co z celého třetího filmu dělá nezapomenutelný zážitek, i když to není tak perfektně promakané jak první díl. Celý závěr filmu působí velmi zvláštním dojmem, který bych tu moc nepopisovala, protože nevím jak bych se vyhnula i sebemenším "spoilerům" :), ale rozhodně přiměje diváka o tom aspoň trošku přemýšlet, protože závěr dává divákovi tak trochu na výběr na jakou stranu se přiklonit. Navíc celá ta Mingova paranoidní, napjatá a temná jízda vlastním peklem až do konce je vážně super a zase perfektně zahraná, takže nakonec je z toho pětka a dodatečně pětka i pro Volavku 2, protože nakonec jsou všechny díly spolu určitým způsobem provázané do jednoho vynikajícího celku. :) ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

Finální díl trilogie je ještě zamotanější než první dva a k avizovanému vyvrcholení celé zápletky se dostáváte náročnou cestou plnou flashbacků, prolínajících děj v současnosti. Do toho se ještě zamotávají vize hlavního hrdiny, který psychicky neunesl události prvního dílu a pomalu se začíná hroutit. Detektivka pro náročné, která se musí pečlivě sledovat od první do poslední minuty. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevyznal jsem se v tom. Hromada náhledů do minulosti, proplétání do současnosti, plno různých postav, u kterých mi unikají souvislosti atd. Takže z děje mám pěknej guláš. Z šikmookejch mám zas nudle a z filmu celkově houby s voctem. Je to hodně ukecané a málo akce. Hlavně pasáže u psycholožky byly totální ztráta času, zdlouhavost sama a zářnej příklad nudy. Rozuzlení mnou pohnulo maximálně tak, že se mi v obličeji projevil tik. Ze série Volavky stál za to v podstatě jen první díl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh se uzavřel a je hotovo. Kvalitativně má série spíše sestupnou tendenci, tady už šlo jenom o to, aby se třetí příběh narouboval na předchozí dva filmy a celé to nějak dostalo smysl. Myslím, že tohle se podařilo se ctí, ale dozvuky prvního filmu stejně zůstávají natolik silné, že je třetí "Volavka" jen prostě třetím dílem v sérii. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama