Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Pěkně natočené pokračování, rozpracovávající původní film, tentokrát před a po jeho konci. Ovšem jako předešlý prequel už ne tak poutavé jako v případě originálu. Nesedělo mi ani jedno pokračování, akce a napětí bylo minimálně, zato nejrůznějších alternativ a časových skoků mnoho. Špatní lidé by měli jít do pekla a trpět a trpět! Bez možnosti úniku.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

End Inferno? Ano. Jestli jsem se na první díl musel podívat dvakrát, tady to chtělo ještě jeden pokus a hodně napjatou pozornost. Výsledek je jedna z nejlepších kriminálek, které jsem kdy viděl a pro film zcela zasloužených 90%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl celé trilogie, který by se dal nazvat přídavkem Epilog. Zbytečné dovysvětlování a snaha o zatáhnutí psycholožky do děje prvního dílu víc než je zdrávo. U Hollywoodu bych chápal snahu film takto prodlužovat jako navyšováním zisků, ale proč Hong Kong? Sakra všeho moc škodí a už je to jen krůček nad hladinou 2* filmů a tam bych opravdu ani jednoho z hlavních postav vidět nechtěl. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zavŕšenie "Volavkovskej" trilógie znova úspešne kombinuje prvky drámy s minimom akcie, napätia i veľmi precíznej réžie a celkového formálneho prevedenia, pričom sa príbeh uzatvára trochu "prekvapivým" smerom, kedy zistíme, že celé to mohlo byť úplne inak, keby... :-). Po retrospektívnej 2.časti sa v tomto záverečnom dieli ocitáme v období po "jedničke", ale pozor!!! Tento diel nadväzuje na alternatívny záver "jedničky", ktorý bol uvedený na ázijskej verzii DVD edície. Pre fanúšikov prvých dvoch dielov "must-see"! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory těžkopádnému rozjezdu výborný film. Ne, že ne. Akorát naprosto, ale opravdu naprosto, zbytečný. Na tom nic nezmění ani to, že tvůrci mlátí prázdnou slámu velmi chytře, nápaditě a všemi možnými způsoby jen ne lacině. Kompletní obsazení, v čele s Andy Lauem, je opět zcela přesvědčivé. O tom žádná. Nelituji tedy toho, že jsem trojku viděl, ale stejně jako v případě dvojky si jí těžko kdy pustím znovu. Jaký to pád od první Volavky. PS: Dát vyústění celého snímku jako obrazový podklad hlavního menu na DVD, to snad může vzejít opravdu jen z Intersonicu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedal mi ´pozajtra bude všetko v poriadku´. Potom zomrel.“ Volavka 3 sa snaží dať novú hĺbku slovu „trilógia“ a celkom jej to vychádza. Čo pre diváka, ktorý nevidel predchádzajúce časti, znamená, že nemá zmysel po tomto filme siahať. Tvorcovia sa s ničím nezdržujú a skáču naprieč časom svižnejšie, ako Terminátor (pred pol rokom, pred mesiacom, o dva týždne neskôr atď.). Vďaka tomuto fígľu sa veselo vracajú dávno zastrelené postavy. Obávam sa však, že kvôli tomu vznikol chaos a to chaos i pre fanúšikov predchádzajúcich dvoch dielov. Ako samostatný film to nemá šancu (na rozdiel od jednotky), ale "aspoň" je to profesionálne nakrútené a znova výborne obsadené, čo sa kastingu týka. Plusom je i to, že mnohé scény sú veľmi napínavé, pretože nevieme, čo ktorá postava tuší, vie a čo je jej utajené. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, jaký akční film je můj nejoblíbenější, na Volavku se můžu dívat znovu a znovu a znovu... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Závěrečný dl trilogie je o třídu lepší než dvojka, ale na originalitu a půvab prvního dílu prostě nemá. Děj se na rozdíl od dvojky taky posunuje kupředu, ale množství snových variací je možná až příliš velké. Jako samostatný film nekoukatelný, musíte znát první díl. A přestože jinak dobrý, stále zbytečný. Takže doporučuji jen první díl a na zbytek se zvysoka ... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vynikajúca a veľmi porovnávateľná s prvým dielom. Prvá polhodinka pôsobí dosť nevyrovnane, ale postupné psychologické reči a pekne postupná pojitosť s prvým dielom do jednej veľkej súhry dávajú tejto trilógii výnimočnosť. Veľmi prekvapujúci, dojímavý a skutočne premyslený záver. Ozaj dobré! 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Návrat starých známých z kultovní Jedničky už nemůže od verdiktu, že se jedná o zbytečně nastavovanou kaši, už zachránit. Vše podstatné a navíc skvěle řekla Jednička a není potřeba se hnípat v tom jak probíhaly první sezení u psycholožky nebo co předcházelo vzestupu gangstera Sama. Opravdu bohatě stačí původní film a ty zbylé neměly vůbec nikdy spatřit světlo světa. 55% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. To jakoby nám chtěla Volavka III ukázat. Povedlo se jí to, ale přesto se nemůžu zbavit pocitu, že tenhle díl neměl vzniknout. Je nejslabší a v podstatě nic neobjasňuje, jede dál a trošku nám zamotává hlavy. I tak řadím Volavku mezi své nejoblíbenější trilogie, skvělí herci, propracovaný příběh (někdy až moc), nadupaná atmosféra, lyrický muzika a krásná Dr Lee :-.) Taková je Volavková trilogie. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejhorší ze všech tří dílů. Snaha vecpat do dvou hodin vše nedořečené, špatně pochopené a vůbec nemyšlené vyústila v tragikomickou směs, která se svým autorům dokonale bortí pod rukama. Jediné, co se mi opravdu líbilo byly sice v celkovém kontextu úplně zbytečné, ale velmi příjemně mile humorná Yanova sezení u lékařky. Až mě napadlo, otcové Volavek měli zapomenout na kriminální drama a raději natočit romantickou komedii o vztahu práskače a psychiatričky. Toto je bohužel jediné vybočení ze sledu více či méně zmatených scén, které se svou snahou o dovysvětlení úplně všeho do sebe zamotaly jako instantní nudle. Oproti minulým dvěma filmům mě též překvapila neprofesionalita, jmenovitě ve filmovém provedení minulosti - naprosto jinak vypadající Yan v nově natočených scénách, které se odehrávaly v době první Volavky mne zvláště v kontrastu s černobílými flashbackovými záběry nutil úpět. Překombinované, nekonzistentní, místy zoufalé. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Poněkud zbytečný a chaotický dovětek k parádním prvním dvěma dílům. Což je vlastně stejné jako u Coppolova Kmotra, ke kterému bych tuhle trilogii bez uzardění připodobnil. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tony Leung je ohromný herecký talent, v tomto díle to dokazuje snad nejvíce, má charisma a charakter, které prakticky skoro nikdo nedokáže přebít. Přibyly nám zde nové postavy, které nejsou zbytečné, co se týče děje nechci spoilovat, ale musel jsem tento díl vidět 2x nebo 3x , enž mi blyo kompletně jasné, ahá tak o tomto je... Velmi dobře promyšlené twisty, dramatické pnutí je všudypřítomné, trocha akce, výborná psychologie postav. Bylo to stejně napínvé a promakané jako jednička, v žádném případě nejde o mlácení prázdné slámy a zbytečný titul ždímající slávu jedničky. Je snad nadbytečné dodávat, že všichni herci odvedli perfektní výkon a hodí se do svých rolí. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Použitelné ale trochu zbytečné rozšíření jedničky. Bez znalosti jedničky (a částečně dvojky) dost problém na pochopení (ono to i takto je dost divoké). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabé završení, slavné kriminální trilogie, jejímž vrcholem byl první díl. Poté začala kvalita prudce klesat. ()

Reklama

Reklama