Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (308)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Okurková sezóna 2009 dopřála televizní divácké obci to pochybné potěšení strávit ještě nějaký čas ve společnosti Starship Troopers. Pohříchu k tomu nedošlo skrze alespoň něčím zajímavý kreslený seriál, ale toto nízkorozpočtové straight to DVD "pokračování" Verhovnova nekorektního (pozitivum) zprznění (negativum) Heinleinovy předlohy. Rozpočet zcela zjevně padl na CGI brouky, kteří jsou stejně vymazlení jako si je pamatujeme, a pak také na gore scény, kterých je ve druhé polovině filmu slušné množství na to, aby to udrželo pozornost diváka a svým (zvráceným) způsobem ho to i pobavilo. Ona celá Pěchota Dvě je zábavná...nebo spíše "zábavná". Patetické kydy toho nejhoršího ražení a křišťálově čisté béčkově militantní archetypy se tu potkávají s obnaženými ňadry, LED blikačkami imitujícími palbu ze všech možných zbraní (nevěřil jsem, ale je to opravdu tak:))), již zmíněnými (ne)chuťárnami a světe div se, i s brilantní osudovou ironií v osobě kapitána Daxe. Scénář je už tolikrát přežvýkaný a přehraný, až to hezké není, ale zmíněný Hrdina Federace s Velkým H je vynikající. Právě za něj je to ve výsledku na 40%, a férově musím přiznat, že jsem to čekal ještě daleko horší;) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie až taká hrôza, ako by sa podľa tunajších hodnotení a komentárov mohlo zdať. Treba asi hneď na začiatku akceptovať fakt, že je to direct-to-DVD za pár šupov a teda nemá žiadny zmysel porovnávať to s Verhoevenovým drahým veľkofilmom. Pretože lacnota, vďaka ktorej sa to celé odohráva v jednom objekte obkľúčenom chrobákmi, je jediná vážnejšia výhrada, ktorá mi napadá. Dej a dialógy vykazujú prekvapivo nízky koeficient stupidity (napokon, napísal to Ed Neumeier, scenárista jednotky a autor takých sci-fi klasík ako napr. RoboCop) a akcie, chrobače a gore efektov je dostatok. Triky sú v rámci skromných možností možno až nadpriemerne dobré. V rámci všetkých tých direct-to-DVD sequelov, ktorými sú teraz zahltené videopožičovne, fakt znesiteľný kus. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónov║ Katastrofa! V podstate ďalšia bečková zbytočnosť, ktorá na svojej pomerne krátkej ploche nič nové čo by sme už nevideli nepovie. Slabulinký odvar, čo beztak len vykráda Verhoevenov kino film, plus k tomu sa takmer celý dej odohráva na jednom mieste, pokus o nejaký zaujímavý vizuál je doslova tápanie v tme a hlavne že sa nezabudlo na nahotu, jedine triky sa ale dali prekusnúť, preto nedávam čistý odpad. Tých 20% je akurát. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování úžasné Hvězdné pěchoty je to velký krok zpět a kvalita strmě spadla s hereckým obsazením, režisérem a celkovým rozpočtem. Přesto je z filmu cítit snaha, věnovat se broukům trochu jinak a až na krutě béčkové a špatné provedení, lze chválit za pokus. Kdyby to nedávali dlouho v noci na Tv Nova asi bych to nikdy neviděl, ale v televizi to s velkým nadhledem nevyznělo tak tragicky jak by se mohlo zdát. Přesto nelze doporučit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John W. Morgan a William T. Stromberg: 1. Fed Net - John Morgan ,2. Battle at Z.A. ,3. Retreat to Devi ,4. Storm ,5. The Fortress ,6. Red River Mercy ,7. Fortress Search ,8. Attack! ,9. Dax Released / ,10. DMZ ,11. Bug Zapper ,12. Reunion ,13. Sniff Factor ,14. Psychic Shakedo ,15. Kitchen Scene ,16. Soda Wakes ,17. Door Jam ,18. Reappearing Cre ,19. Soda's Tongue ,20. Joe's Smile ,21. Sahara and Dax/ ,22. Finger Food ,23. Vision Dream ,24. Spying on the G ,25. Tail O' The Bug ,26. Transition ,27. Meeting With Di ,28. Lieutenant Dill ,29. Dax Arrested ,30. The Rape of Rak ,31. Vengeance ,32. Rake's Sacrific ,33. Soda Fizzles ,34. The General Exp ,35. Kill Them All! ,36. Dax's Last Stan ,37. Fed Net / Epilo ,38. End Credits ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali o 98 (!) miliónov nižší rozpočet oproti jednotke. Pravdupovediac sa čudujem, že dvojka vznikla, jednotka je v dnešnej dobe vnímaná ako svojrázny kult, ale v dobe premiéry to bol regulárna kinoprepadák, reč čísel neklame, overte si to. Okresanie rozpočtu na trápnych 7 (sedem!) miliónov dolárov ale vôbec to nevadí a takmer to na výsledku nie je vidieť, pretože z vojnového CGI veľkofilmu (jednotka) sa rafinovane stal komorný, odporný infekčný sci-fi horor á la Votrelec resp. Votrelci resp. Vec. jasné, na Scotta, Cameronom a Carpentera trikár Phil Tippett nemá ani náhodou. Napriek tomu sa mi temná dvojka páčila svojím spôsobom viac, ako jednotka, pretože som práveže fanúšikom temných komorných hororov, takže mi koncept druhej časti sadol. Vôbec mi nevadilo, že je tu menej bojových scén s chrobákmi - skôr naopak. Masky a efekty sú nechutné a odporné, ale tak už to v tomto žánri chodí, to je pochvala. Páčil sa mi i kasting - Richard Burgi je sympaťák, plešatý generál Ed Lauter si to poriadne dáva a seržantku v podaní Brendy Strong (hrala už v jednotke, ale inú postavu) by ste určite nechceli stretnúť, dvojnásobne ak by v ruke práve držala sekáčik. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky slušné horrorově laděné SF béčko. Burgi jako drsnej voják mi sedí mnohem víc než vyholení mladíčci z jedničky. Díky nízkému rozpočtu se autoři vrhli spíše než na speciální efekty na děj a prokreslování charakterů postav, a přestože kvůli málo penězům se jim nepovedlo sehnat nijak extra známé nebo dobré herce, výsledek není k zahození. Unavují mě už poslední dobou bombastickými triky přecpané áčkové produkce za stamiliony, bez nějakých lepších postav nebo rozumného děje... Dávám čtyři hvězdičky (o jednu víc, než bych dal v případě adekvátního hodnocení snímku místo nynějších mizerných 23%). Kdysi jsem četl předlohu a tento film s ní moc společnýho nemá (to ale ani první díl), Každopádně tento se mi líbil možná i o něco víc než jednička. ()

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatá jednička, zlatý Verhoeven (geniální režisér původního filmu Hvězdná pěchota). Bohužel, Hvězdná pěchota 2 v nerežii Philla Tippetta je tak ubohá a amatérská, herci se neumějí pohybovat a hrát, že to celé vypadá spíše jako nějaký prolog k počítačové hře než jako film. Nejlepší na celém snímku je asi úvodní logo pegase společnosti Tristar, pak už nic. Vřele nedoporučuji, zvláště ne fanouškům Hvězdné pěchoty... Trailer (pro představu): http://www.youtube.com/watch?v=LIANjJwsDuo ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný sci-fi horor, ktorý je nepriamym pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá je na nepriateľskej planéte kvôli mnohonásobnej presile mimozemských chrobákov nútená stiahnuť sa na opustenú základňu, ale časom zistia, že protivník má s nimi svoje plány a zlo sa ukrýva aj mezi nimi. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, tento sľubný námet je podaný až príliš nudne a amatérsky, film je dosť krátky a pritom prakticky až celých päťdesiat minút sa tu nič nedeje, okrem dvoch krátkych bojov s chrobákmi tu sú len samé nudné scény a dialógy. Až potom sa už konečne začne diať to hlavné, síce hlavne kvôli nízkemu rozpočtu to nie je až tak dobré, ako by mohlo, ale aj tak táto hororová necelá polhodinka dokáže zaujať, má viacero vydarených momentov. A okrem nej sa mi celkom páči aj celý záver a prvé dve minúty, ktoré majú tú správnu atmosféru Hviezdnej pechoty. Po stránke akcie tu treba odlíšiť dva typy, tie dve sci-fi prestrelky s chrobákmi sú až príliš nízkorozpočtové a aj obsahovo nezaujímavé, takže tu nie je o čo stáť, ale v hororovej časti je už na tom akcia o dosť lepšie, je tu viacero výborných krvavých scén, ktoré sú po všetkých stránkach dobre zvládnuté. Herecké obsadenie nie je najhoršie, nikto síce výraznejšie nezaujme, ale vojenská jednotka na čele s Richardom Burgi je až na jednu, dve výnimky bez problémov. Réžia je na tom veľmi zle, aj s týmto minimálnym rozpočtom sa to rozhodne dalo natočiť lepšie a technická stránka až na niektoré výnimky, hlavne krvavé efekty je na tom podobne, ale za to už môže hlavne ten rozpočet. Tento film ani neporovnávam s pôvodným filmom, lebo to je niečo absolútne iné, nielen kvôli nízkorozpočtovosti, ale aj žánru, no ani takto nemôžem byť spokojný. Potenciál tu rozhodne bol, ale okrem mnoho iného to, že je väčšina filmu úplne nudná je jednoducho neodpustiteľné. Ale po čiastočnom navýšení rozpočtu, výmene režiséra a výraznej úprave scenára by to mohol byť vydarený sci-fi horor. 40% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak blbě vypadají pokračování dobrého prvního dílu, když se natáčení svěří neschopnému režisérovy s katastrofickým scénářem. Při prvních minutách jsem nemohl věřit svým očím a hlásal jsem: „to snad už není možné“. Špatné herecké obsazení, dialogy které snad psalo malé děcko a akční záběry, které mě spíše rozesmály. Když to celkově shrnu, tak bych film po první hodině hodnotil odpadem, ale našlo se zde pár momentů, který tento počin zachraňují(hlavně mírně povedené efekty, které na televizní film vypadají dobře). Hodnotím 1 hvězdičkou, ale nechybělo málo, a dal bych odpad!... ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý díl byl katastrofou, která se nedá dokoukat. Vypnul jsem to zhruba v polovině, tak mi promiňte, kdyby se to ke konci obrátilo, ale dovolím si soudit podle hodnocení, že ne. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Veliké...opravdu převeliké zklamání. Kdyby to byl seriál, tak by moje hodnocení bylo nejspíš trošku vyšší, bo tohle je naprosto, ale naprosto jasná SERIÁLOVÁ TVORBA - celé je to točeno ve studiu, unknown actors....prostě jasný seriál, ale je tu háček, on to není seroš, ale pokračování....OMFG. Jedna hvězdička je za ty gore scény a za arachnidy. Jinak, název by měl znít takhle "Hvězdná pěchota 2 aneb ublikáme je k smrti!!!" ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo slibně, ale pak jedna velká slátanina. Hanobí to výbornou jedničku, a doufám, že snad neplánují trojku!!! To by byl asi vrchol! Hvězdička za drsňáka jménem Burgi.. :-). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Horda nepřátelských brouků je zpátky, ale bez elitního týmu vedeného zkušeným Paulem Verhoevenem jde dle očekávání jen o slabý odvar, který se posouvá do roviny jedné velké anekdoty. Atmosféra akční propagandistické prvotiny, která byla náležitou ukázkou „žánru“, je ta tam a prázdné, tupé herecké nádoby jako by navíc celý tenhle projekt úmyslně zesměšňovaly. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to nebylo tak pitomé, jak jsem se bál. Tedy... Ano, jistě... Pitomé to samozřejmě bylo, ale tím lepším způsobem. Phil Tippett není vůbec špatný režisér, akční scény (o nichž vlastně celé pokračování Hvězdné pěchoty je) mu jdou od ruky a z omezeného rozpočtu vyždímal maximum, díky čemuž brouci vypadají vážně dobře a dočkali jsme se i zajímavého nového druhu. Ani scénář není úplně jalový, na krev a černý humor se nezapomíná a herecké výkony ("výkony") jsou srovnatelné s původním filmem... Jen je to zkrátka televizní počin, a tak prostě a jednoduše nemůže být tak rozmáchlý jako Verhoevenův majstrštyk. Kdyby vznikl seriál, myslím, že by tohle srovnávání odpadlo a brouci by si televizní příznivce našli snáz. ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám sice odpad, ale z nějakého podivného důvodu je mi tenhle počin nějak sympatičtější, než některé věci, kterým dám třeba i tři hvězdy. Zároveň je mi i samotného režiséra, který byl vizuálním efektérem v prvním díle, trochu líto. Efekty byly, zvláště na televizní film, opravdu výborné. Škoda, že jsem u toho po chvíli usnul... :-) Někdy se přemůžu a zkouknu to celé, počítám, že si mě snímek časem získá a já mu dám z fleku hvězd pět! ()

Reklama

Reklama