Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (221)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jude Law už mnohrát dokázal, že jeho potenciál nespočívá jen v pohledném exteriéru, ale že je i slušný herec a dokazuje to i v tomto filmu s klasickým motivem o džbánu, vodě a utrženém uchu neboli "použiju, odložím, jdu dál a jednoho dne si nabiju drž ....", který by bez jeho lesku byl příjemným leč zapomenutelným zážitkem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na prvním místě musím pronést několik oslavných slov na adresu Judea Lawa. Jeho promluvy do kamery provázejí diváka celým filmem a jsou ukázkou skvělých výrazových schopností tohoto britského herce. První a poslední minuty filmu jsou v kontrastu naprosto špičkové. Tenhle muž se ve svých dvaatřiceti letech sžil se svojí postavou tak dokonale, že ve spojení se stylizací "backgroundu" ve mně během té hodiny a tři čtvrtě vyklíčila a dozrála touha vidět co nejdříve původní verzi s Michaelem Cainem. Ženské představitelky se také nemají zač stydět a rozhodně nejsou jen dějovými ozdobami. Nepřekvapí to u Susan Sarandonové ani Marisy Tomei. Vycházející hvězda Sienna Miller slibuje do budoucna mnoho dobrého, Jane Krakowski zas připomene svoje lepší herecké časy a co do fyzična ukáže zcela nevídané věci a Nia Long odvede svůj obvyklý standard, čímž pravda nic nepokazí, ale ani těm zřejmě nejdůležitějším scénám filmu mnoho nepřidá. Asi jsem mimo, ale ani v slušné hudbě Johna Powella a směsici různých písní ani v ničem jiném jsem v Alfiem nenašel komediální žánr. Spíš to byla poměrně drsná (ale mohla být i hlubší a temnější) výpověď o jednom floutkovi, který sice nedostane to, co by zasloužil, a co mu vlastně přejete, ale i tak s ním chtě nechtě cítíte. Nezní to zrovna logicky, ale logiku v mých reakcích na Alfieho nevidím ani já sám, a tak ani rada na závěr nebude v sobě mít mnoho racionálního. Pokud máte špatnou náladu po hádce se ženou, kterou milujete, nedívejte se na Alfieho, i když je to film, který vám do té nálady skvěle sedne. Obzvlášť, když jste v té hádce byli v právu. Budete pak totiž mít nechutnou chuť se usmířit. Jestli jste mladí a "máte styl" a "užíváte si života", podívejte se na Alfieho, i když po vás nejspíš sjede jako kapka vody po skle. Ano, možná postavu Alfieho odsuzuji proto, že nikdy nebudu mít na to, abych byl jako on a jen se pokrytecky utěšuju myšlenkama na to jakej je to had a na jeho a na svůj konec a říkám si jak jsem na tom dobře a přitom jsem jen normální zbabělec co si nepřizná pravdu...ale jsem to já a budu se sebou a s tím co jsem byl, žít, ať se stane cokoliv a změním se jakkoliv. Za některé momenty 100%, za jiné šedesátka...výsledných 80% a ne zrovna klidná noc přede mnou. Jo a abych nezapomněl - veselé Vánoce všem svobodným, ženatým, zadaným i nezadaným, obzvlášť manželkám, milenkám, kamarádkám...a tobě. Off topic PS: Jednou bych taky chtěl potkat tak skvělého květináře. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Fantastický Jude Law ve filmu, který balancuje na hraně hořké komedie a morálního poselství. Nicméně, obojí ve filmu docela funguje, jen chvílemi se to tluče (nepochybuji ovšem, že se slabším hercem v hlavní roli by to byla nešťastná žánrová kombinace). Výsledek je mírně roztřesený, ale rozhodně sympatický, ať už pro mnohé opravdu trefné postřehy a nebo pro konec, který jde svým způsobem proti žánru. Takových pěkných 70%... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $13,399,812Tržby Celosvetovo $35,150,546║ Celkom príjemná pohodovka. /60%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Alfie je do sebe zahleděný Narcis, který se stará v životě jen sám o sebe a své pohodlíčko. „Na nikom nejsem závislý. Nikdo není závislý na mě. Můj život je jen můj.“ A vlastně, proč ne? Krásná životní filozofie. A pokud už navazuje nějaký vztah, hledá vždy obdiv a potvrzení své dokonalosti. Jenže..„Každý má datum spotřeby. A ženy jsou na regálech kratší dobu než muži.“ Nebo ne??? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Divím se sám sobě, ale lepší než originál. A není to jenom tou nikdy nekončící přehlídkou sexy bab :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Několik měsíců ze života proutníka aneb oneman show pro Juda Lawa a jeho doposavad nejlepší herecký výkon. Původní verzi s Michaelem Cainem jsem zatím bohužel neviděl, ale vzhledem ke kvalitám tohoto snímku se odvážím tvrdit, že jde o zdařilý remake. Snímek má i velice povedenou vizuální stránku a slušné tempo. Velkou výhodou jsou Alfieho ženy, které nejsou jen "bezejmenné stádo", ale každá z nich je unikátní a skvěle zahraná. Potěší, že se snímek ke konci nepřeklopí do schématu klasické romantické komedie, ale zůstává po celou stopáž na vlně, na které se veze od první scény. Přesto druhá polovina již není díky napravenému Alfiemu až tak výborná jako ta cynická první polovina filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKO SVOBODNÝ MUŽ VYHLEDÁVAJÍCÍ DOBRODRUŽSTVÍ SE MUSÍM ŘÍDIT JEDNODUCHÝMI PRAVIDLY. MÉ KRÉDO SHRNUJE JEDINÁ RADA, KTEROU MI DAL TÁTA: "KDYKOLIV POTKÁŠ KRÁSNOU ŽENSKOU, TAK PAMATUJ, ŽE EXISTUJE CHLAP, KTEREJ JI CHCE OPÍCHAT.".…“ /// Film o chlápkovi, kterej žije jen pro T.K.Z. (tvář, kozy a zadek – poznámka pro ty, co žijou pro něco jinýho…). Svět náhledem sympatickýho (?) floutka, kterej je zkaženej, a to tak, že lže i sám sobě. Poučky, moudra, pravidla – průvodce světem, ve kterým je nejlepší parta jeden. Cesta ke každýmu ,,moudru“ vede přes několik vagín (který nejsou vidět – poznámky pro ty, co je vidět chtěj…) a to, co mohlo bejt zábava, sklouzává do dramatický polohy, která mě spíš nudí. Jestli hledáte na cestu k vagíně průvodce, tak asi doporučím Hitche. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Divadelní hru z roku 1963, kterou napsal Bill Naughton, ani film z roku 1966 jsem neviděl. 2.) Makám na umění resilience. 3.) Thx za titule ,,kl4x0n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Optimismus, nadšení, narcismus, chvástání. A ve druhé půli najednou nic z toho. Co je smutnější než ztráta vtipu a řeči napraveného sukničkáře? A co je nudnější než svěže pozitivní film měnící se do moralitky? Jude Law je frajer a koncertuje si v poloze psané přesně pro něj. S jiným scénáristou bych ho takhle chtěl vidět pořád. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Velice sympatické !!! Nevím jak hodně by mě snímek dokázal oslovit bez výtečného Jude Law, ale tenhle chlap je fakt lišák a snímku dodává ohromné charisma! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám potřebu být nejbohatší mrtvola na hřbitově." Jako individuum, minimálně opouštějící bezpečí rodinného krbu, si užívám filmy o lidech, kteří dokáží proměnit v zábavu každou minutu svého života. Třeba takový Alfie s navoněným "Big Benem" je hodně příjemný společník, když nestydatě klátí naivní blondýnu, svobodnou matku či korpulentní paní domácí. Je s ním velká zábava a o to horší je, když čítankově bezcitný seladón bez varování přejde do role ukňouraného moralisty. To pro mne nastává čas odpadávání jednoho cípu hvězdy za druhým a z původně nadšeného hodnocení nakonec zbyl pouze koukatelný průměr. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Fámozní herecký koncert Jude Lawa s brilantně napsanými dialogy a velice dobrou režií. Opravdu smekám. Už dlouho mě žádné jiné romatické drama nepobavilo a nezahřálo tak na duši jako právě Alfie. 90% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Film mi je veľmi blízky svojím obsahom a s Alfiem mám toho veľa spoločného. Nie raz som sa pri filme usmial a zamyslel nad konaním hlavnej postavy. Robil som tak hlavne preto, lebo som sa na jeho mieste videl ja sám. Veľmi pohodová atmosféra srší z filmu i keď občas to prituhne. Sienna Miller je prekrásna. Som spokojný a rád si pozriem znovu. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud Cockney Alfie surfuje na vlně svého kurevnictví, má to šťávu. Lichotí, svádí, manipuluje, lže, říká lidem, co chtějí slyšet. Při bourání čtvrté stěny naopak sází na cynické glosy a upřímnost, kterou byste slyšet nechtěli. S erektilní dysfunkcí a následným pokusem „aim higher“ se však nastartoval proces, při kterém trhlinami v Alfieho krunýři prosvítala deprese a vy jste měli uvěřit, že mu vlastní sobectví najednou dovolilo trpět. Aby tomu tak alespoň částečně bylo, musí hodně zachránit Jude Law, který obšousta s omezeným datem spotřeby podává o dost jinak než Fassbender ve Studu, ale podstata je stejná.. „I donˈt depend on nobody. Nobody depends on me. My lifeˈs my own.“ Tady bysme mohli skončit. A nebo ještě pokračujeme? „But I donˈt have peace of mind. And if you donˈt have that, youˈve got nothing..“ ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ja to skrátim , pretože horrory Mi nedovolili dostať sa k tomu skôr. Snáď len toľko - Zlatíčko Alfie je chlapík , ktorého mám mocne rada....písmenkami už plytvať nepotrebujem - všetko bolo sympaticky popísané a ani to nezvládam - totiž som sa zapýrila... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto príjemné spríjemnenie jesenného večera stavia hlavne na tom, že ide o úplne originálny štýl komédie s prvkami drámy, sústavné prihováranie sa divákovi je presné a trefné v každej situácii a absolútne nenarušuje dejovú líniu, ktorá aj tak sama o sebe výborná. A samotný Jude bol tak v pohode bývajú herci v málo filmoch. 80%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Reality show po new yorských ložnicách s rádoby glosátorem Judem Lawem. Neuvěřitelně svůdný film, který je stejným dílem zamilování hodný, tak jako nenávidění hodný. A jen tak mezi námi já se bavil vic než dobře. Plus vidět tzv. Madonnin komplex na vlastní oči je k nezaplacení. ()

Reklama

Reklama