Reklama

Reklama

Joey - Série 1

(série)
USA, (2004–2005), 8 h 33 min (Minutáž: 21–27 min)

Kamera:

Nick McLean

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Matt LeBlanc, Andrea Anders, Paulo Costanzo, Jennifer Coolidge, Drea de Matteo, Wayne Wilderson, Lawrence Mandley, Nancy O'Dell, Ethan Erickson (více)
(další profese)

Epizody(24)

Recenze (5)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu jsem si říkal, co to je za ptákovinu. Joey zabitý a do toho hrstka nesympatických a trapných postav. Po skončení první série si říkám, jak jsem se to velmi mýlil. Joey je díl od dílu lepší a i slabší vedlejší postavy umí překvapit. 4* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na úvod je potřeba si říct jedno. Nejsou to Přátelé. Nejsou, nemají být a ani se jimi stát nesnaží. Alespoň takhle na mě 1. série Joeyho působí. Jde o volné pokračování, které se zaměřuje pouze na jednu postavu z původní šestice. Nebýt několika málo narážek (a ty by se daly spočítat možná i na prstech jedné ruky) a hlavní postavy, tak nemá těchto 24 epizod s Přáteli takřka nic společného. Pilotní díl mě ovšem vtáhl a se zájmem jsem sledoval i ostatní pokračování. Matt LeBlanc coby Joey předvádí to, co jsme na něm měli rádi v New Yorku, avšak lehce se tu posouvá i do pozice jakéhosi mentora pro svého synovce. Tato role mu sedí, protože poučuje o tom, čemu nejvíce rozumí - o ženách. Je škoda, že se v žádné z epizod neobjevil na hostování alespoň jeden z přátel, případně, že nebyli vícekrát zmíněni. Zápletky mnohých dílů jsou podobné těm z předešlého seriálu, avšak ani to mi nevadí. Největším problémem Joeyho je, že celý humor tu táhne on sám. Málokdy jsem se zasmál vtípkům nových postav a musím také konstatovat, že žádná z nich nemá zdaleka takové charisma, jaké má sám Joey nebo měli Chandler, Ross, Monica či Phoebe. Tvůrci se také mohli trošku více držet toho, jak bylo v původním seriálu vylíčeno příbuzenstvo tohoto mladého Itala, takže typově se hodilo obsadit do role Joeyho sestry jinou herečku (vzpomeňme na díl Přátel, kde jsou všechny jeho sestry). Suma sumárum je tento počin skvělou oddechovkou, na kterou se divák podívá jen z nostalgie po Přátelích a protože má rád postavu hlavního hrdiny. ()

Galerie (570)

Zajímavosti (39)

  • Lauren (Lucy Liu) Joeyho (Matt LeBlanc) a Katie sleduje cez kameru Panavision. Kamery Panavision nedokážu zaznamenať priame prenosy. (Pat.Ko)
  • Nápis na tabuľke: "A bird rising from fire." (Vták povstáva z ohňa) (Pat.Ko)

Reklama

Reklama