Reklama

Reklama

Joey

(seriál)
USA, (2004–2006), 16 h 15 min (Minutáž: 21–27 min)

Kamera:

Nick McLean

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Matt LeBlanc, Andrea Anders, Paulo Costanzo, Jennifer Coolidge, Drea de Matteo, Mädchen Amick, Lucy Liu, Miguel A. Núńez Jr., Carlos Gómez, Carmen Electra (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(46)

Seriál Joey je voľným pokračovaním úspešného sitcomu Priatelia. Jeho hlavnou postavou je Joey (Matt Leblanc), ktorý je jediným synom v rodine Tribbianovcov. Má sedem sestier a talianskych predkov, ale po taliansky sa nikdy nenaučil. Joey sa pokúša stať slávnym hercom. Jeho najväčším úspechom je úloha doktora Draeka Remoreya v seriály Tak ide čas. Táto práca mu dáva určitú istotu, ale nenapĺňa ho. Najväčšou jeho oporou je babička, ktorá ho vždy podporuje. Joey je šarmantný spoločník a netrpí núdzou o ženy, ale napriek tomu nemal so žiadnou z nich dlhodobý vzťah postavený na láske, okrem Rachel. Po tom, ako sa jeho priatelia rozpŕchnu, sa Joey presťahuje do Los Angeles, aby zmenil svoj život a konečne prerazil v hereckej kariére. Priateľov vymení za svoju staršiu sestru Ginu a jej synovca Michaela. V seriály sa objavuje aj Joeyho susedka Alex, ktorá je síce vydatá, ale medzi Joeym a ňou to iskrí... Joey (Matt Leblanc) sa sťahuje z New Yorku do Los Angeles po tom, ako mu jeho zástupca oznámi skvelú novinu. Má pre neho nie jednu, ale hneď dve zaujímavé úlohy v televíznej šou a on si môže vybrať. Nanešťastie program, ktorý si vyberie nemá úspech, a ten, ktorý zavrhne sa stane hitom roka. Stretne sa so svojou sestrou Ginou (Drea De Matteová) , ktorá mu zoženie byt. Ginin syn Michael (Paulo Costanzo) prehovára Joeyho, aby s ním mohol bývať. Ale on s tým nesúhlasí, pretože by tým sestre ublížil. Po dlhom prehováraní Joey prikývne, ale odpoveďou je mu Ginin hnev... Joey sa zoznámi s mladou susedkou Alex (Andrea Andersová) a netají sa so svojimi sympatiami k nej. Zistí však, že je už zadaná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (398)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po prvych 10 castiach nemozem hodnotit inak...isteze u mna zapracovala nostalgia po Priateloch, ale je urcite nutne napisat, ze "Joey" je sam o sebe velmi slusny nastupca hore spomenuteho sitcomu...rozbieha sa to sice dost pomaly, ale kto mal rad Priatelov hlavne kvoli Joeymu urcite v tomto serialy najde to prave "orechove"...na mna, kombinacia Joeyho, jeho sestry, synovca, domovníčky, agentky a Howarda:) zabrala...;-) ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Joey byla z Přátel má nejoblíbenější postava (společně s Matthewem Perrym) a když jsem náhodou našel, že existuje ještě něco jako pokračování, zaměřující se právě na něj, neváhal jsem a začal jsem sledovat epizodu za epizodou. A bohužel už to rozhodně není taková zábava, jako dobrodružství v New Yorku, ba dokonce to vtipné není téměř vůbec (již jsem viděl cca půlku všech epizod a ani jednou jsem se zatím nezasmál ani nepousmál). Postavy jsou fajn a to i obsazení, ale zkrátka už to není ono, jako v Přátelých... Tak proč dávám čtyři hvězdičky? Původně to byly tři, ale hodnocení jsem přece jenom zvýšil, protože mě Joey prostě baví. Epizody jsou zajímavé, mnohdy i docela napínavé, zaměřují se úplně vždy na Joeyho a přesto vás samotný Joey nepřestane nudit - a to není zrovna všestranný charakter. Úvodní soundtrack sice již taky není to, co býval, ale stále je docela pěkný a to hlavně při takovém tom "vačo, vačo, vačo". Prostě se mi Joey ještě stále líbí, sice kdyby tu bylo o hodně podrobnější hodnocení, byl by od Friends hodně daleko, ale furt je to podle mě důstojné volné pokračování, které se dočkalo naštěstí pouze 2. sezón - ovšem s hojným počtem epizod. ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Snaha vytřískat z popularity Přátel po deseti letech ještě víc nějakým tím spin-offem byla předem očekávaným krokem a mohla dopadnout třemi způsoby: (1) Tento spin-off půjde ve stopách původního seriálu a kvalitativně bude zhruba na podobné úrovni. (2) Kvality původního seriálu dokonce překoná, což byl v tomto případě způsob tak trochu utopický. (3) Půjde jen o snahu vytěžit z některé divácky známé a oblíbené postavy další peníze ze sledovanosti nepřímo navazujícího seriálu, který však již nemá co nabídnout, pokulhává už v samotném principu a drží se při životě jen chviličku, a to jen z nostalgie diváků po původním seriálu. Joey dopadl přesně podle vzoru třetího způsobu. Jsou seriály, u kterých by se prostě spin-off vymýšlet neměl, a dvojnásob to platí u seriálů kultovních, kde každá další snaha pokračovat jen podkopává původní dílo. Joey byl v tomto případě špatný zásah a krok vedle, který jsem tvůrcům ochoten odpustit jen na základě skutečnosti, že původní seriál byl tak geniální. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Málokdo věřil úspěchu Joeyho. I já čekal bazírování na slávě a pořádný odvar, ale za tenhle rezultát se teď normálně stydím. Matt LeBlanc a ostatní soukmenovci celé Americe doslova vytřeli zrak a natočili sitcom, který se svou kvalitou může srovnávat i s kultovními Přáteli! Humor je tedy OK. Pokud by to chtělo někde vychytat mouchy, tak se nabízí postavy. Těch hlavních je málo, vedlejší většinou zmizí do propadliště, to často kazí dojem. Taky enormní nablýskanost všeho kolem působí marnivě a bezradně, Přátelé se bez toho obešli. To jsou však jen dílčí nedostatky, tenhle profesionálně natočený seriál prodloužil kariéru Matta LeBlanca a pro fanoušky truchlící za odchodem milovaného seriálu připravil nečekaně dobrou náhradu. Možná se Vám to nebude líbit jako předchůdce, ale nějaký kousek úsměvu Vám Joey s naprostou určitostí vyloudí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vždy keď som sa pozeral na Joeyho castingové eskapády v Priateľoch, prišlo mi ako skvelý nápad urobiť sitcom o začínajúcich hercoch, ktorí hrajú v tých najhorších brakoch. Chyba. Joey nie je seriál o hercovi, ktorý sa stoj, čo stoj snaží preraziť v Hollywoode. Joey je vzťahový sitcom s nie práve najvernejšie prenesenou postavou Joeyho a mizerne napísanými ostatnými postavami. Mohlo by sa to odohrávať hocikde, lebo Hollywood tu pôsobí len ako kulisa. Škoda. ()

Galerie (788)

Zajímavosti (72)

  • V epizodě zazní jméno Chandler, což je narážka na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • Jedná se o jedinou epizodu, která nemá ve svém názvu Joeyho (Matt LeBlanc). (SONY_)
  • Na stolku vedle dveří je možné všimnout si fotografie Joeyho (Matt LeBlanc) a Chandlera (Matthew Perry), se kterým si LeBlanc zahrál v seriálu Přátelé (pd r. 1994). (ČSFD)

Související novinky

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama