Reklama

Reklama

November

  • Česko Sedmého listopadu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fotografka Sophie Jackobs zažívá nejtěžší období života. Musí teď však zjistit, zda je skutečné. Když jejího přítele zastřelí při ozbrojeném přepadení, snaží se Sophie ze všech sil na událost zapomenout. Místo toho se jí však začíná měnit život, a ona neví, co ji čeká. Hranice mezi realitou a fantazií se začíná vytrácet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to si ze mě(nás) tvůrci tohoto filmu dělají srandu!!! Tak zmatený jsem nebyl ani na maturitní zkoušce:-)Říkám si, jestli má cenu toto vůbec nějak komentovat, ale...ale má...proboha, nikdo se na to nedívejte:-) Bulšit ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Herdek, to tu nikdo neumi zapnout mozek? Ten film si pohrava s prinicipy stejne jako David Lynch, ale nabizi daleko vic stop a navodu k interpretaci. Dost chytry film, dobre natoceny. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že väčšina tunajších užívateľov neholduje "mindfuck" filmom - na rozdiel odo mňa a kolegu "honajza" ktorý napísal plus mínus to isté, čo by som k Novembru poznamenal aj ja. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to na 3*, ale ten film je tu tak brutálně podhodocený, že tam ještě jednu hvězdu přihodím, protože tohle si 37% nezaslouží ani náhodou. Jestli někdo, kdo u Lynche dává vysoké hodnocení a tady tomuhle dal hvězdičku nebo odpad, by si měl jít dát nafackovat, protože tohle je mindfuck jak sviňa a to jsou Lynchovy filmy (vlastně) taky. Herdek, ale takhle zmatený jsem snad ještě nikdy nebyl a to mám za sebou filmy jako Southland Tales, Mulholland Drive, Eraserhead, Donnie Darko, dokonce i Inland Empire, které mi připadalo celkem srozumitelné i v průběhu, co jsem se na něj díval (já to myslím vážně) a všechno jsem to (nějak) pochopil, ale tady jsem se teda fakt ztratil. Ale nakonec jsem to teda pochopil, takže sláva. Určitě se na to rád kouknu znovu a líbí se mi, že stopáž není přemrštěná. Když nad tím víc přemýšlím, dokonce mi to víc a víc zapadá do sebe a celkem chytře, takže by to bylo i na ty 4* i bez nadhodnocování. Ale ty 4* už prostě nechám tak jak jsou. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Já bych víceméně napsal to samé, co kolega honajz. Ale dodám k tomu jen to, že se ostatním ani nechtělo přemýšlet, nebo něco takového vůbec nepochopili. Jinak si těch 31 % (k datu 20. 5. 2010) neumím vysvětlit. Pořád se ptám, proč se na ty filmy koukají, když jim nerozumí nebo je nebaví. Nikdo je přece nenutí. Jinak je z filmu docela hezká mozaika jednoho případu. Ale říkám si, jestli se mi to jen nezdálo... ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Jeden z docela pěkných "post-mortálních" filmů. Tedy, aspoň myslím... Ovšem vím celkem přesně, že je velmi, velmi podhodnocen. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Lepší režie by z tohoto snímku mohla vykřesat alespoň lehký nadprůměr. Jenže nestalo se tak. Courtney Cox je sice sympatická, ale takhle zprasený film zachránit nedokázala. Je to slabý...opravdu hodně slabý ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

november s "monikou" v hlavni roli je skvelym prikladem filmu, z nejz se mohlo stat kultovni dilo, pokud by pod nim byl podepsan jeden z autoru uznavanych filmovych podivnosti. bohuzel, tedy alespon pro tvurce, se nic podobneho nestalo a tak hodnoceni vetsiny uzivatelu odrazeji jejich realne dojmy nezkreslene myslenkou na to, ze pokud filmu pana lynche (dle chuti si doplnte jineho autora) udeli mene nez ctyri hvezdicky, budou na veky veku povazovani za nekulturni barbary neschopne pochopit hlubokomyslnost dila. november neni akcni trhak, ani velkorozpoctovy pocin k prasknuti napechovany efekty. naopak jeho nizky rozpocet je z nej misty citit az preprilis. jaky tedy november je? predevsim velmi pomaly a vlacny. misty se divak neubrani dojmu, ze kdyby se film jen o kousek zpomalil, pravdepodobne by se z nej stal staticky obraz. i pres kratkou stopaz pusobi nektere sceny doslova nekonecne. na druhou stranu nejde o neco, co by film stahovalo dolu. mozna prave naopak. tahle vlacnost spolu s opakovanym prehravanim udalosti lisicich se v detailech, nuti divaka premyslet a hledat spojitosti. divak ocekavajici jednoduchy uhledne predkladany pribeh, bude pravem zmaten, zklaman a pravdepodobne i znechucen. na druhou stranu ti, jez k filmu usedaji s ocekavanim zamotaneho a spatne pochopitelneho deje, ktery dava moznosti vicero interpretaci, budou pravdepodobne nadseni. zaverem by se snad jeste hodilo dodat, ze narozdil od jinych filmu z kategorie "mindfuck" dava filmove zakonceni november vicemene jasnou predstavu o tom, co to vlastne vsechno melo znamenat, a je tedy k divakovi preci jen o kousek milosrdnejsi, nez by se dle nekterych komentaru mohlo zdat ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller a vizuálně zajímavý film, který nabízí tři různé verze téže situace s rozuzlením, které může být pro jedny překvapivou pointou a pro druhé zbytným apendixem příliš spletitého vyprávění. 60 % (Ci 02/2008) ()

Gudar 

všechny recenze uživatele

2 hvězdičky za snahu a herecké výkony, ale jinak jsem bohužel moc nepochopil co nám tím chtěl "basník" říci... ()

Reklama

Reklama