Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od roku 1984, kdy na filmové plátno poprvé pružným krokem vstoupil čerstvý, idealistický absolvent policejní akademie Francois Lesbuche, aby se do tajů policejní praxe nechal zasvětit protřelým, zkorumpovaným kolegou Reném Boisrondem, uplynula v Seině spousta vody. Ke krimikomedii Prohnilí (Les ripoux) přibylo v roce 1990 divácky neméně úspěšné pokračování Prohnilí proti prohnilým (Ripoux contre ripoux). Ve třetím díle, u jehož zrodu stál opět jeden z nejúspěšnějších komediálních režisérů, Claude Zidi, se cesty sehrané policajtské dvojky z pařížského Montmartru znovu sbíhají. René stále sází na koně přesvědčen, že jednou musí konečně vyhrát, zatímco Francois se vypracoval na šéfa zvláštního oddělení potírajícího zločinnost. Dvojice se mění v trio, když staří kolegové, kterým se vždycky dařilo elegantně balancovat na hranici mezi špinavostí a mravností, zatahují do hry o velký balík peněz mladého, horlivého stážistu Juliena. Ten si však myslí, že podstupuje zvláštní druh výcviku... (Česká televize)

(více)

Recenze (93)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na předešlé díly se nepodařilo navázat úplně (přece jen, je začátek století), ale ze snímku je zřetelně cítit úcta. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím ocenit tu úvodní jízdu kamery uličkama Montmartru s hudbou Francise Laie k tomu. Něco tak krásnýho musí prostě potěšit srdce každýho fanouška Prohnilích. Snad v každým záběru jsem viděl přítomnost, pokrok a moderní rozvoj Montmartru, ale současně jsem viděl Montmartre i tak, jako když se v něm poprvé před dvaceti lety ukázala jedna užasná dvojka "prohnilích" chlapů, Philippe Noiret + Thierry Lhermitte. Na to vlastně ani zapomenout nejde. Claude Zidi to moc dobře věděl a do třetího dílu se mu podařilo dostat tu lásku k těm oprýskaným barakům, malinkým uličkám plných pofiderních obchodníčků se vším možným i nemožným, zlodějíčku větších i menších, holek s živností na "lásku", ale hlavně dokázal, alespoň na chvíli vrátit chlapy, kteří jsou možná prohnilí, ale taky jsou okouzlující, zábavný a stále neskutečně sexy. Ano, jednou prohnilí, navždy prohnilí a z tohoto setrvalého stavu se v tomto případě raduje celé mé srdce. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Návrat po letech ke dvojici (nyní dokonce triu) vykutálených ne až tak čestných pařížských detektivů. A ani do třetice to není nuda čili tento nejmladší bratříček sérii ostudu nedělá. Jistě, v zásadě se pouze opakují "staré dobré postupy" z předchozích dílů, ale to je na tom to vůbec nejsympatičtější. Jde totiž v každém ohledu o závan osmdesátkové nostalgie, která sází na to, že již máte k sérii vybudován vřelý vztah z předchozích dílů. Pokud ne, tak pak to samo o sobě příliš neobstojí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prehnití raz, prehnití navždy.“ SUPER PREHNITÝCH som videl niekoľko rokov pred „jednotkou“ a dvojkou, no napriek tomu ma i bez znalosti predchádzajúcich dielov uchvátila nádhernou parížskou atmosférou, príjemne pomaly plynúcim, nikam sa neponáhľajúcim skoro-kriminálnym dejom a príjemnými hereckými výkonmi Philipa Noireta a Thierryho Lhermittea. Prekvapivo snímke so starosvetskou atmosférou neublížila ani na prvý pohľad rušivá „moderná línia“ s ázijskou mafiou (čo sa hodilo skôr do SMRTONOSNEJ ZBRANE 4), ani s novým mladým parťákom. A keď sa mi po rokoch konečne podarilo prvý raz vidieť jednotku a dvojku, bol som šťastný, že je to taká dobrá séria. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou odkloním čínské mafii tašku plnou eur a nechám si přitom postřelit od poldů nějaký ten špek, tak si taky s novou občankou zaskočím na svůj pohřeb, zdokonalím svou práci s výbušninami a vykradu s policejním gangem banku. René Boisrond alias Jean Morzini na to zkrátka šel dobře, ale chudák logika to tentokrát celkem schytala. Nicméně zábavné to je, hudba je tradičně vynikající a tak mi nečiní problém ladně se přenést přes hromadu prohnilých nesmyslů, které by žádný kriminálník ani detektiv nemohl tak jednoduše zbaštit. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už to sice není jako za starých dobrých časů - no ale pořád mám tyhle tak trochu jiné poldy ráda. Takže i když jsem váhala mezi 3 a 4 *, dávám nakonec 4*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť (dopredu určite neplánovanej) trilógie nesklamala a prehnití sú stále v takej dobrej forme prehnitosti ako v úvodnom filme. V treťom pokračovaní sa po dlhej odmlke trinástich rokov stretávajú starí známi policajti, aby v poslednom filme Claudea Zidiho natočili kvalitný film, ktorý zavŕšil dobrú trilógiu, ale hlavne bohatú filmografiu tohto režiséra. Zidi obliekol svoj film po technickej aj obsahovej stránke do nového filmového šatu, ktorý je v novej dobe už bežným trendom. A práve to príbeh príjemne osviežilo. Rýchle tempo klasickej kriminálky, ktorú robí originálnou najmä svižný scenár, ktorého prekombinovanosť a naivitu mu odpúšťam vďaka poľahčujúcim okolnostiam, ktorými sú prvé dva diely. Tento film sa zo spomínanej trojice berie najmenej vážne je to cítiť. Vracia sa pointa fórov z prvého dielu a zároveň napínavosť z druhého, vynechaná je tragickosť a akčnosť, a to všetko je zmiešané v tom správnom pomere tak, aby aj po tretíkrát vedeli stále prehnito prekvapiť. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Miluji tyhle francouzské lahůdky doprovázené tak typicky vynikajícím, hudebním doprovodem. Zasněná se půjdu za chvíli zasnít doopravdy. Jsem moc ráda, že jsem si nitro nechala pohladit tak výbornou filmovou perličkou. Opět není dobré nad vším přemýšlet a hledat logické souvislosti. Nechte se unášet romantikou francouzského humoru, okořeněné rebelským vyloupením banky. Phillippe hrál stárnoucího muže, milujícího sázky a svého kocoura kouzelně. Všechno řešil s naprostým klidem a odzbrojujícím úsměvem na rtech. Jdu se ještě na chvíli usmívat pod peřinu. :-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příště šlohni radši automat! Uběhlo dlouhých třináct let od natočení druhého dílu a režisér Claude Zidi se rozhodl dokončit trilogii o zkorumpovaných policistech. Žádná zběsilá, rychlá akce s přehnaným střihem se nekoná. Vše si plyne tak, jak to u tohoto filmu máme rádi. Klídek, pohoda. Tím u mě režisér zabodoval, protože zachoval původní kouzlo tohoto snímku. Děj je prostý, ale zajímavý a s dobrou zápletkou, ohledně ztracených peněz od čínského mafiánského bosse. René (který má novou identitu) a Francois, berou pod svá ochranná křídla úplného nováčka, který si myslí, že prochází policejním výcvikem a vůbec mu nedochází, s kým má tu čest a na čem se vlastně podílí. Všichni tři společně pak geniálně vyloupí banku, protože - prohnilí jednou, prohnilí navždy. Takhle vkusné komedie už se dnes bohužel netočí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka s dobre prekombinovaným scenárom a slušnými hereckými výkonmi. Prehnití veteráni sa snažia vykľučkovať s problémov, získať samozrejme niečo pre seba a popri tom zaúčajú nádejného nováčika, ktorý ako každý zelenáč má viac nadšenia ako talentu. Spolu aj každý osobitne tak majú na svedomí niekoľko nedorozumení, s ktorých však nakoniec vykorčuľujú s povestným francúzskym šarmom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě moc líbila, dvojka mě moc zklamala a trojka působí jako příjemný návrat do oblasti vlídného humoru, který ti Francouzi umí tak hezky. Zábava k popukání to sice není, ale na staré známé se rozhodně dobře kouká. Jak zde již bylo napsáno. Prohnilí jednou, prohnilí navždy. 60% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ještě poměrně dobře zrealizované připomenutí starých dobrých časů Prohnilých... Obávám se však, že tímto příběhem nikoho moc autoři nenadchnou. Kde jsou ty zlaté staré časy... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Proti předcházejícím dílům je tento slabší, chybí tomu ten vtip, který byl pro první dva typický. Je tu sice řada výborných scén a nápadů, ale tak nějak už Super prohnilí nepůsobí tak výborným dojmem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Asi bych hodnotil jinak znát celou sérii. tohle mi přišlo hrozně pomalé a nemotorné. Bohužel. S francouzskými legendami si moc netykám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzska komédia je už desaťročia tak trochu mimo formy a Zidi s Noiretom na tom nič zásadné nezmenia. Sympatické je, že sa aspoň pokúšajú a snaha to nie je úplne márna. Zápletka je samozrejme jeden veľký nezmysel a to aj na úrovni vzťahov. Všetko sa rieši hladko, i keď sa stále niečo komplikuje. Ja tu cítim určitú rezignovanosť tvorcov, ktorí si asi uvedomujú, že ďalšiu klasiku už nemajú šancu nakrútiť. Z nostalgických príčin však film iste mnohých potešil a asi ho ako také príjemné nenáročné retro treba aj chápať. Z rovnakého obdobia u mňa víťazia Reno s Depardieuom v snímke Drž hubu! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Svěží a humorná oddychová zábava... i napotřetí. Claude Zidi napsal úžasně překombinovaný scénář, který je živnou půdou pro klasickou bláznivou komedii. Philippe Noiret a Thierry Lhermitte jsou minimálně stejně dobří jako v předchozích dílech a mladý Lorànt Deutsch jim to rozhodně nekazí. Příjemné překvapení! ()

Reklama

Reklama