Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak je řečeno v úvodu filmu: Celé je to film, celé je to konstrukce, ale přesto to bolí. Christoffer Boe, jeden z představitelů post-Trierovské generace hnutí Dogma, ve svém celovečerním debutu REKONSTRUKCE zcela převrací tradiční schéma love story. Používá komplikovaný způsob vyprávění, od první chvíle záměrně přiznává vykonstruovanost celého příběhu plného surreálných situací, z odstupu sleduje život svých postav: fotografa Alexe a krásné Aimee, kteří se náhodou potkávají v nočním labyrintu Kodaně. Snímek získal na letošním festivalu v Cannes Zlatou kameru za nejlepší celovečerní debut a cenu Mladé poroty za nejlepší hraný film. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Filmpub.cz (Roman Gazdík)

"Rekonstrukce je svěží ve své pestrosti. Je to svět prolínajících se fikcí (filmové a knižní) a skutečnosti (opravdového světa Augusta), která je nicméně opět fikcí (filmem na plátně kina). Této fikci ale rozumíme, protože máme zkušenost našeho reálného světa. Je to pestrost neuzavírající své různé…"

Filmweb.cz (Petr Čihula)

"Režisér se vám jednoduše vysměje. Bude to však smích, po němž následuje hluboká vyseknutá poklona za výdrž na procházce touhle surrealistickou zahradou, z níž si odnesete ten nejméně hmatatelný zážitek svého života, přesto však podivně živý a tíživý, že vás donutí o všem přemýšlet dlouho a dlouho.…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Status vypravěče, jenž celý příběh osvětluje na způsob jakéhosi laboratorního pokusu, jenž pokaždé proběhne podle neměnných principů, není zcela vyjasněn - švédský spisovatel August (Krister Henriksson), jenž spolu se svou přítelkyní (do níž se Alex zahledí) pobývá v Dánsku, totiž souběžně píše…"

Reklama

Reklama