Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

burton-ka 

všechny recenze uživatele

To, co lidé nazývají štěstím, je okamžik, kdy přestanou mít strach, řekl kdysi Gilbert Pierre Cesbron. U Dana Mahownyho to platí dvakrát, ovšem když přestanete mít i ze strachu úctu, býva zle . Dan Mahowny, skormný úředník mezi šéfy brán za poklad torontské banky respektivě správný člověk na správném místě. Ovšem svou druhou tvář často nevidíte a druhou osobnost také ne, problém nastane když si problémy začnete tahat do práce. Dan se ze dne na den stal závislý na hazardu a když bylo prázdo ve svých kapsách šáhl na kapsy banky, ve které pracoval. Tři skutečnosti, že díky jemu přišlo o místo 20 lidí, kteří na jeho padělání dokladů nepřišlo, že dnes se Dan po odpykání trestu zabývá vyšetřováním defraudací a že z jeho jména pomocí přehození písmen poskládáte How many? je dost bizardní takže s chutí do toho... ()

matow 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie znamenalo zhliadnutie tohto príbehu v ktorom nazeráme na svet očami bankového úradníčka jednej z renomovaných Torontských bánk.Navonok slušný človek ktorý vo svojej pozícii odvádza skvelé výsledky a banka mu za to patrične dôveruje ale druhá stránka tohto pána...no dalej už treba vidiet:-) Seymour Hoffman za 5 hviezdičiek,uveril som mu každú scénku. ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

úžasné! tak dojemné a citlivé, napínavé a vzrušujúce, jemné a dokonalé. výkon p. s. hoffmana bol proste famózny, ako v každom jeho filme. našiel som v ňom ďalšiu hereckú legendu. owning mahowny je proste skvelý príbeh o gamblerovi, ktorý všetko prehral, a až potom našiel seba a skutočné hodnoty. odporúčam každému všetkými desiatimi! ()

SantaCruz 

všechny recenze uživatele

Na tento film by stačilo 5 minut, zbytek děje se pouze opakuje. Čekal jsem nějaký obrat, ale naopak jsem se dál utápěl v hrdinově problému. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Je to o uvěřitelném propadnutí normálního slušného člověka do spiály gemblerství, které vždy končí stejně - pár procent, které mají hráčské korporace nad pravděpodobností hráče nakonec vždy uštvou na finanční dno. ()

Yossaretix 

všechny recenze uživatele

Skvělý pohled na nevyhnutelné padání do mazlavého bahna kolotoče větších a větších sázek (na které Mahowny získává peníze neuvěřitelnou manipulací s účty pomocí vlastní profesní zdatnosti a důvěryhodnosti), kde jde jen o hru, kde je výhra jen prostředek k další hře, není zde žádné zbytečné moralizování, jen pohled na jednu osobní tragédii, Hoffmanovo neokázalé herectví chytne a udrží vás v pozornosti celý film. ()

tma8 

všechny recenze uživatele

Tento film som videla už dávnejšie, naozaj pekne spravený film, na zamyslenie, zaujal ma. Keď som ho pozerala, ani som netušila, že niečo také podobné zažijem aj ja. U môjho priateľa. Práve sa chystám, že si ho pozriem znovu. Hodnotím pozitívne, hoci na tento problém, ktorý bol ukázaný i v tomto filme, sa už teraz dívam inak, prísnejším okom. Je to smutné a je mi ľúto blízkych, ktorí žijú s takýmito ľuďmi, ktorí však potrebujú ich pomoc. ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Philipa Seymoura Hoffmana mám ráda a opět zazářil. Chycený do hráčské pasti zpronevěří obratně více než 10 milionů, spolu s ním vyhodí celý tým včetně jeho holky, jde si odsedět 6 let a holka jej stejně nepřestane milovat. Takový Happy End bych nečekala. Geniální. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsou většinou dva typy diváků. Buďto Vás film extrémně baví a nebo se u něho zase nudíte. Bohužel patřím do druhé skupiny. Film mě nijak nezaujal a nepřesvědčil mě ani výkon Philipa S. Hoffmana. Během filmu mě zaujalo asi jen 10 minut. Seděl jsem celou dobu zařezaný v židli a nic mě z míry nijak nevyvedlo. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí jiskra. Působí celkovým skromným a malátným dojmem, který zachraňují výkony P.S. Hoffman a J.Hurt. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Snad by filmu prospěl propracovanější scénář s nečekanými zvraty, ale to by zřejmě ubralo na autenticitě. Jedná se o životopisný snímek patologického hráče a tak se film točí stále okolo toho jednoho - sázení. Jediné, co se mění, je výše sázek. Přesto musím říct, že film mě bavil a to i zásluhou skvělého herectví P. S. Hoffmana. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knižního bestselleru pod názvem "Stung". Potud ze zajímavostí. Na pomyslné škále vzrušení gambling za 100 bodou. Výborný Philip Seymour Hoffman v hlavní roli. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Drobné drama šikovného bankovního úředníka, který sice jezdí v starodávnym autě, nosí obnošené šaty a šetří každý cent, ale na škále vzrušivosti má sázení na 100% a sex na 20% a tak je schopen za jeden týden defraudovat miliony a prohrát je v kasinu, zanedbávat svoji dívku, který jej z jiným nepochopitelných důvodů miluje. ()

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama