Reklama

Reklama

Pogranicze w ogniu

(seriál)
Polsko, (1988–1991), 22 h 44 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Andrzej Konic

Hrají:

Cezary Pazura, Olaf Lubaszenko, Marian Dziędziel, Jan Monczka, Alicja Jachiewicz, Eugeniusz Kujawski, Zofia Charewicz, Katarzyna Chrzanowska (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál dokumentuje senzační meziválečnou evropskou historii. Polské a německé zpravodajské služby proti sobě. Fascinující příběh o tajných špionážních hrách, složitých akcích, nepřátelských rozhovorech a jejich legendárních esech. Německo se snaží pomstít za porážku, kterou utrpělo v první světové válce. Poláci prolomili šifrování Kriegsmarine, pronikli do speciální německé pošty a poslali superagenta do Berlína. Ziskali materiály plánování invaze do Polska. Brzy jsou zprávy jasné: válka je hotová věc. Ve Varšavě se připavují na první nájezd Němců. (bjjoba)

(více)

Recenze (1)

bjjoba 

všechny recenze uživatele

vyborne dokumentaristicke spracovanie sporov medzi nemcami a poliakami v obdobi cca 15 rokov pred vpadom nemcov do Polska v II. sv. vojne. Dej seriálu se koná v rokoch 1917-1939. Boj mezi zástupci polské a německé vojenské zpravodajské služby, zejména, individuální souboj mezi zástupci obou stran : Czarek Adamski, syn polského vlastence z Poznaně a Franz Relke, syn německých žen a který byl zabit na frontě ve Francii. Serial realisticky podrobne popisuje vyvoj tychto napätych udalosti s dobovymi uniformami, zbranami s gradaciou vyvoja deje a postav s vybornymi hereckymi kreaciami dvoch vybornych polskych hercu - Lubaszenka a C. Pazuru. Reziserom je Andrzej Konic, ktory režiroval aj slavny serial s kapitanom Klossom - http://www.movie-download.cz/film/77238-stawka-wieksza-niz-zycie#neznamy - Hudobná znelka serialu - http://www.youtube.com/watch?v=k9MMCa0WlI4 ()

Reklama

Reklama