Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednotka přímého nasazení je speciální jednotka metropolitní policie, která je téměř nedotknutelná a soustředí se na násilí páchané gangy, drogy a prostituci. Seržant Frank Gannon je v ní už tři roky, během nichž zjistil, že jednotka je zkorumpovaná a podílí se nejen na obchodu s drogami, ale i na vraždách. Úřad pro vnitřní záležitosti sice některé policisty přeřadil, ale v oddělení se dějí stále špinavosti. Frank Gannon se rozhodne pomoci federálním agentům s vyšetřováním. V den kdy má Gannon vypovídat, neslouží se svým parťákem Edem Grimesem, ale je k němu na zácvik přiřazena policistka Billie Rossová. Během služby je Gannon zavolán do jedné restaurace na schůzku s kapitánem Stonem, který mu nabízí povýšení i peníze, když nebude svědčit proti kolegům. Stone navíc ví, kdy má jít Gannon vypovídat. Gannon odveze Rossovou na stanici, aby se nestala terčem i ona, a odjíždí ze stanice sám, aniž by kolegyni vysvětlil, proč ji nechce u sebe. Rossová si v garáži všimne dvou mužů, kteří evidentně Gannona sledují, a vydá se za nimi ve svém voze. Rossová je tak svědkem Gannonova únosu...  Gannona několik ozbrojených mužů doveze na odlehlé místo, kde ho chtějí zabít, ale nejprve z něj hodlají vymlátit, co všechno už federálům řekl. Rossová překazí jeho zabití, Gannon je pouze postřelen, a odveze ho do domu jeho parťáka Eda Grimese. Kapitán Stone zatím vyhlásí po Gannonovi a Rossové pátrání s tím, že zabili tři policisty... (TV Prima)

(více)

Recenze (69)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Děj trošku nudí, kdyby Dolph Lundgren místo tolika keců radši zmlátil nebo zastřelil více lidí udělal by lépe. Hodně keců, malo hvězdiček, ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem se v těch sračkách plácal od začátku, když jsem si pustil dva filmy a jedna sračka lepší než druhá, tak proč bych to nezakončil nejočekávanějc tou největší sračkou, co jsem zrovna po ruce měl? Dolpha Lundgrena jsem měl plný zuby poslední dobou, už jsem ho nechtěl ani vidět, ale tak nakonec jsem se uklidnil a ten poslední film v poklidu pustil. To co mě čekalo bylo ale neskutečné utrpení. Ten blonďatej frajírek mě neskutečně rozčiloval, ale občas tam kopnul a to mě bavilo jinak jsem myslel, že jsem umřel na nefalšovanou nudu strávenou u filmu se zabijákem ze Švédska. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Can one man make a difference? Průměrný akční film. Frank (Lundgren) je policajt bez jediné skvrnky, což se fakt nedá říct o ostatních z místního oddělení. Když selže jejich pokus naklonit si ho na svojí stranu a odvrátit tak hrozbu, že proti nim bude svědčit u soudu, musí ho prostě a jednoduše za každou cenu sejmout. Jenže Frank není žádnej posera. Problém tohohle filmu je, že je to trochu moc slátanina. Hodný fízlové, zlí fízlové, číňani, děti, advokáti, FBI a dokonce afghánci, prostě bordel. Střílení a bitek je tak akorát, Dolph si to dává i klasicky s brokovnicí a zásadně se žvýkačkou. A jistí ho přitom nějaká zaučující se mladá policajtka. Ujde to, ale vyšumí to. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dobrý príbeh o čestnom policajtovi, ktorého chcú jeho skorumpovaní kolegovia zapojiť do ich nelegálnej činnosti, ale odmietne a chce ísť proti nim svedčiť, čo ale oni len tak nenechajú. Spracovaný je pomerne netypicky, takmer celý čas film pôsobí skoro až dokumentárne, čomu výrazne napomáha fakt, že sa celkom veľká časť filmu odohráva v aute, pričom postavy sú v ňom snímané dlhší čas. A tiež tu chvýbajú akékoľvek aspoň mierne veľkolepejšie scény. Nájdu sa tu aj viaceré pomerne zbytočné scény, ale pocit nudy sa našťastie nedostavil. Akcie je tu dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Lundgren tu má niekoľko solídnych súbojov, predvedie nejaké dobré chmaty a všetko je to natočené pomerne prehľadne, aj ked´ to ešte stále mohlo byť aj o niečo lepšie. Prestrelky sú už na tom horšie, ale stále dobre. Najviac sa mi páči akcia v reštaurácii alebo v dome s niekoľkými protivníkmi. Ale celkovo akcia z tohto filmu patrí medzi Lundgrenov veľmi dobrý nadpriemer z novej éry. Film evidentne moc veľký rozpočet nemal, ale zároveň sa aj vyhol typu scén, na ktorých by sa to mohlo výraznejšie prejaviť, takže to nie je problém a technická stránka filmu je tiež dostatočná. Z hereckého obsadenia za niečo stojí iba Lundgren, ktorý tu je v dobrej forme a zvyšok je už neznámy a nezaujímavý. Tento film je výhradne určený iba fanúšikom, pretože nikoho iného tu nemá čo zaujať a ja, ako Lundgrenov fanúšik som spokojný. Priamy zásah patrí v rámci jeho novodobej tvorby medzi to najlepšie. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 72%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má několik vyznamenání, velké množství zatčení, hodně toho vyžvejká a je pokaždé rád, když službu přečká ve zdraví. Teď ho ale trápí, že je jeho speciální jednotka zkorumpovaná a podílí se na obchodu s drogami i na vraždách. Starý vlk s nahrubo otesaným obličejem Dolph Lundgren hodlá pomoci federálním agentům s vyšetřováním, což mu rozhodně nové kamarády nepřinese. A jen tak nakráčet k výslechu ho nenechají. Navíc v tu dobu je k němu na zácvik přiřazená nová policistka, kterou ale nechce svými riskantními rozhodnutími ohrožovat (a která se ani nevysvleče, což by se na takovou béčkovou kravinu slušelo). Někde jsem četl, že jde o Lundgrenův poslední „solidní“ film, tak jsem se (blbec) nechal zlákat. Bojové scény jsou narychlo sešroubované, potěší možná tak obdivovatele chirurgických pohotovostí, protože k lámání kostí se tvůrci opakovaně vracejí. Jinak je to mdlé, vymyšlené kdesi na koleně a brzy to upadne do nudné vykrádačky už tak průměrných kousků, z čehož se už do konce nevyškrábe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kariérou švédskeho svalovca Dolpha Lundgrena to ide prudko z kopca. Keď sa v roku 1985 objavil ako Ivan Drago, súper rozbehnutého Rockyho Balboau, vo štvrtom pokračovaní boxerskej série "Rocky", tak to bol doslova raketový nástup. Počas ďalších desať rokov viac menej držal krok s akčnou hereckou špičkou. Natočil zopár komerčne úspešných snímkov. Na prelome milénia začal strácať dych a objavoval sa v stále viac a viac podradnejších filmoch. Postupom rokov sa prepadol do takmer úplneho odpadu. V roku 2004 sa zmietal už v ťažkej kríze. Svedčí o tom aj snímok "Priamy zásah", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu. Príšený scenár, otrasná réžia, minimálny rozpočet a produkcia Nu Image. Ufff, poriadna sračka. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prumerny az podprumerny Dolphuv pocin bohuzel Furie opravdu zadny skvely reziser nebyl a Lundgren s nim velky stesti neudelal pribeh nic moc no aspon ma Dolphino sem tam slusivou bitku ale jinak neslany nemastny videl sem s nim lepsi kousky za vic jak za dve tentokrat nedam ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vítejte na mistrovství světa v křupání lopatek, lámání kostí, siláckých řečí, nesmrtelnosti, a žvejkání žvejkaček. Vlajkonošem vítězné výpravy je přerostlé basketbalové monstrum ze Švédska oděné do trikolory českých národních barev. Přehlídka agentů se slušivými slunečními brýlemi, dodávek s tónovanými skly, a bojových scén s choreografií hodnou národnímu baletu nechť za doprovodu hudby jak střižené z eroťáku propukne... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jen jsem nevěřícně kroutil hlavou nad touto kravinou. Dolph bojuje proti zkorumpovaným policistům. Všechny potenciální svědky nejdříve zpacifikuje a poté už bezbranné zastřelí. Proč? Jeden ze záporáků vůbec nemá motiv pro své nesmyslné jednání a hlavně Dolphova otravná kolegyně ani neukáže kozy, což by se na takovou béčkovou kravinu slušelo. Pokud chcete ušetřit 90 minut času, stačí se podívat na úvodní titulky, kde jsou ukázány všechny zásadní akční scény. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mi na filmu bavilo to jediné - příběh. Celkem mě to chytlo, zkorumpovaní poldové. Lundgren a jeho partačka. PRostě skvělé. Akce tu je dost. Hudba průměr. Něco bych tu změnil, ale i tak jsem spokojen. 80% = **** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dolph požvykuje žvýkačky a rasi zaporaky který po něm jdou kvůli tomu že chce svědčit u soudu. Nenechá se zastrašit a vše bere s ledovym klidem. Některý scény byly sice až moc unreal a prehnanost mi nevadila. Dobrá akční odreagovacka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originální scénář, skvělí herci, nonstop akce. Tak tohle se zde opravdu nekoná. Další nudný akčňák s béčkovým hercem od ještě více béčkového režiséra, který nepřináší vůbec nic nového a ani se nesnaží to staré a ohrané klišé nějak vylepšit. Snad půlka filmu se odehrává v autě občas nás čeká nějaká ta bitka a nebo trapná přestřelka při, kterých všichni mají nekonečně nábojů, které jsou ale tak slabé, že ani nedokáží udělat díru do auta. 2* dávám proto, že existují ještě horší a nudnější filmy než je tenhle. A to je docela smutný. Pokud si chcete ušetřit čas tak skoukněte úvodní titulky ve kterých se vám převypraví celý film. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Suverénne najlepší film v novom miléniu s Dolphom v hlavnej roli, hoci stále je to béčkový sajrajt, ľahko evokujúci 80 roky:) Večne žuvajúci Dolph je tu najviac "cool" so všetkých filmov, opäť je sám proti všetkým, posledný spravodlivý, drsný a neohrozený. Keď k tomu prirátame parádne hovadský dabing s neodmysliteľnými hláškami, vyjde mi z toho celkom slušné hodnotenie na Lungrena:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale no tak…co čekáte od Dolpha Lundgrena? Oscarový výkon? Tenhle blonďák prostě na víc než průměr neměl a už ani mít nebude. Tady si roli drsného, ale spravedlivého poldy viditelně užíval, dal na prdel zloduchům i zkorumpovaným fízlům a ještě si u toho pořádně „zažvýkal“ jako Láďa Růžička na hokejové lavičce…Po boku měl vcelku sympatickou Polly Shannon a hlavně měl štěstí, že jeho protivníci trefili i z půlmetru úplné kulové…Sice pár ran a kulek nakonec taky schytal, ale Frank Gannon je přeci „nesmrtelný béčkový polda“. Nesmyslů a nelogických situací tu byla fůra, ale to je v každém druhém béčku. Tohle vidím jako průměrnou podívanou… ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Adolf Lundgren je béčkový herec a podle toho taky vypadají jeho filmy. Nicméně Přímý zásah zase tak hrozný není, patří k tomu lepšímu v čem hraje. Opět je tady v roli rambonátora, který ku příkladu postřelený se svázanýma rukama za zády zvládne tři chlapy a pak pobíhá uvnitř křížové kulometné palby a je úplně v klidu. Dolfí je prostě béčkař :-) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a důkaz o tom, že Dolph Lundgren stále ještě umí pořádně nakopat padouchům prdel. Jen to chtělo víc hlášek a bylo by to dokonalý..)) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V obdobi rokov 2000-2007 tocil Lundgren take neznesitelne sracky, ze som väcsinu z nich ani nedopozeral. Proste totalny odpad. Tento film je len o chlp lepsi a dopozeral som ho len vdaka tomu, ze som si vypomohol pretacanim niektorych neznesitelnych dialogov. Zapletka je imbecilna. Lundgren hra policajta po ktorom idu vsetci jeho skorumpovany kolegovia pretoze sa rozhodol svedcit proti nim. Ale nebojte sa. Kým dôjde k súdu, tak ich vsetkych pozabija. Ako bonus tu ma Lundgren vtipnu sexi partacku s ktorou ma vtipne dialogy. Akurat väcsina hlasok mi pripadala skôr trapna. Rovnako ako Lundgrenove oblecenie. Nosi nejaku debilnu cervenu bundu, aby bol lahkym tercom. A k tomu neustale žuje žuvacku. A nie, nie je to cool. Podme radsej k akcnym scenam. Je tu kopa prestreliek a su natocene tragikomicky. Neustale po sebe vsetci strielaju, ale nikto nic netrafi a aj na nejaku odozvu co sa tyka vybuchujucich kapsuliek vela penazi neostalo, takze ked niekto vystreli zo samopalu desiatky nabojov, tak nasleduje protizaber na stenu alebo auto na ktorom sa rozprsknu 2-3 malicke kapsulky. :))) Takisto je vtipne, ze cim ma niekto väcsiu zbran, tak tym ma mensiu sancu, ze niekoho trafi. Preto Lundgren väcsinou striela iba z pistole. Jeho postava to asi tiez zistila a tak sa pred strelbou z tazkych somopalov schovava za tenku haluzku. Ved aj tak prd trafia. No podme radsej k bitkam. Tie dopadli o nieco lepsie. Sice par z nich znova dojebali strihom cez osu, ale niektore ostali nedokalicene. Lundgren sa v nich celkom snazil, pôsobi v nich svizne a aj ked je choreografia jednoducha, tak su efektivne a brutalne. Skoro jak bitky zo starych Seagaloviek. Takze len vdaka nim davam filmu zaprdenu jednu hviezdicku. Ale rozhodne nie su na takej urovni, aby ste kvôli nim vytrpeli cely film. Radsej si pustite Skin Trade. To je videopecka, ktora stoji za to. ()

Reklama

Reklama