Reklama

Reklama

The Plague Dogs

Trailer

Ve výzkumné laboratoři kdesi uprostřed hor jsou prováděny pokusy na zvířatech. Jednoho večera se dvěma psiskům podaří utéct na svobodu. Zpočátku se to zdá jako výhra, ta se ovšem brzy změní v holý boj o přežití v divočině. Obzvlášť když se mezi lidmi objevují zvěsti, že psi možná mohou být nakaženi morem. (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý animovaný film z dob dávno minulých, který je ještě o dva stupně temnější než autorovo předchozí dílko. Zatímco ve Watership Down přecejen svítala skrz příběh naděje, v Plague Dogs je jí pomálu, a to, co tu máme, je prostě jen krásně a bajkově-realisticky zpracovaný krutý příběh o životě a snech dvou ubohých psů. Jelikož jsem měl tu čest vidět, co je a co není v sestříhané a nesestříhané verzi, můžu říct, že v plné délce rozhodně nejde o pohádku pro děti, a přesto má tenhle drsný příběh punc jisté poetiky, atmosféru, která se do mě zažrala a jen tak mě nepustí. Prostě dokonalé, smutné dílo z animační minulosti, které zůstává zřejmě jedinečným a ojedinělým až dodnes. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Brutální. Moje vyjádření jedním slovem a to opravdu brutální. Nesnáším týrání zvířat a pokusy na zvířatech a obzvlášť ze všeho nesnáším týrání psů, o kterém tento film z části je. Na konci filmu jsem nemohl popadnout dech a zmohla se mě akorát naprostá bezmoc a lítost, jak se my, hnusní a sobečtí lidé, dokážeme chovat ke zvířecí říši. Důraz na city a psí oddanost a snahu najít si svého "pánečka" ikdyž vás lidé týrají, odmítají a zatracují. Autor to v celém snímku vystihl dokonale (nebo aspoň na mě to mělo takový vliv a já to z toho takhle chápal). Skvělý, ale velice smutný animák, který rozhodně není dělán pro děti a kde hlavní myšlenkou je zvěrstvo v podobě krutých lidských činů. Chudáci pejsci s lišákem. ()

Reklama

kiddo

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, již nelze dále unikat před pravdou: Muž mě nenávidí. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč mi pustil snuff natočený lidma, kteří mají stoprocentně plnej sklep mrtvol. Odteď má zakázáno přiblížit se k animákům. Taky by ho mohlo napadnout pustit mi takové klasiky jako Čajový dýchánek ve Stalingradu nebo Úžasná pracovní morálka zaměstnanců Osvětimi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film o útěku dvou psanců, pardon psů, za svobodou, která se zdá býti nadosah, a přeci jde o úkol téměř nad psí síly. Ponuré obrazy, studené barvy, nehostinná krajina, příchod zimy, hlad a štvanice. Velmi slušná animace, ocenil bych ji ale ještě více v kině. Pátou hvězdu si zaslouží logický konec... p.s. - Disney by se jistě v hrobě neobracel, jelikož sám si liboval v horrorech a ponurých příbězích. Ostatně i jeho Sněhurka se v Anglii promítala od 15 let. Disneyovi by se tenhle film líbil! ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Unikátny pohľad do sveta "zvieracej" ríše. Dej pripomína román od Johna Stienbecka: O myšiach a ľuďoch, prerozprávaný ako bájka, kde ľudské postavy stelesňujú zvieratá. Dvoch štvornohých úbožiakov trápených nepriazňou osudu spojí spoločný boj o holý život. Snažia sa nájsť len svoj kúsok zeme pod slnkom, no stretávajú sa len s nepochopením a nevôľou, všade, kde sa zjavia. Sú jednoducho "iní", čudáci, morové psy. Rowf je na tom relatívne dobre, ako starý labrador má už čo-to zažité, v divočine si poradí. Schizofrenický Snittter je skôr mestský typ. Podarí sa im dosiahnuť ich vysnený ostrov? Cesta je nebezpečná a plná nástrah. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Původní a originální VHS zprostředkovala Thorn Productions v roce 1982. Bylo vytvořeno pouze kolem 8 000 kopií. (Koocik)
  • Existují dvě verze filmu, a to 86minutová a 103minutová. Jedinou zemí, která nabídla celovečerní film ve 103minutové verzi, byla Austrálie. 7. ledna 2008 došlo k vytvoření nesestříhané verze také ve Velké Británii. (Koocik)

Reklama

Reklama