Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to mělo, ale moc moc moc jsem se bál, že konec zkazí nějaké opravdu debilní vysvětlení toho všeho. Bál jsem se oprávněně. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach Tobe, Tobe kedy už pochopíš, že recyklácia seba samého je vždy krokom späť a to aj v prípade, že ide o voľný remake rovnomenného hororu z roku 1978. Síce aj vďaka širokej palete drsne brutálnych výjavov (z posledného obdobia prirovnateľné napr. ku francúzkemu Haute Tension) je dosahovaná miestami fakt slušná atmosféra, ale je to žiaľ celé koncipované spiatočnicky - tak príbehom ako aj jeho štylizáciou. A ešte jedna vec ma sklamala. Tvoj Leatherface z TCM bol síce riadne vyšinutý magor - zabiják, ale jeho čaro spočívalo vo veľkej miere v jeho mrazivej reálnosti. Je preto veľká škoda, že psychicky narušeného vraha v Toolbox Murders si nakoniec vytvaroval do nepodareného mixu Leatherfacea s nezničiteľnými titanmi a la Michael Myers, čím si ho vlastne iba zbytočne zparodoval. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejvetsim problemem je jista roztristenost, kdy se film z casti tvari jako tajuplny thriller, silne pripominajici Rosemary''s baby, aby se najednou prehoupl do drsneho slasheru. Obe dve polohy jsou vyborne natocene, ale jejich spojeni obcas lehce skripe. To je ale asi jedina vytka, jinak mne Toolbox murders prijemne prekvapil. Tobe Hooper si evidentne vzpomel na casy TCM a snazil se svuj novy film stylizovat do podobne bezutesne atmosfery, coz se mu vicemene povedlo. Velke plus vidim v podivne krasne Angele Bettis, ktera me zaujala uz v May. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým prostředím a atmosférou, který se však nebere příliš vážně. První tři vraždy snad narážejí na film s původním názvem The Toolbox Murders z roku 1978, ale jinak se nejdená o žádný remake. Polovina filmu je neuvěřitelně nudná záležitost, kde jedna holka, které se nelíbí v bytovce, do které se přistěhovala, pátrá po něčem a ani neví vlastně po čem. Poslední třetina měla být napínavým masakrem, pár vražd a hlavní zabiják jsou sice docela povedené, ale v tu dobu již divák zíve nudou a čeká na tolik vysněný konec. Gore se moc nekonají, žádné detaily ani nic takového. Prostě typický americký horror pro puberťáky ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už je to deset let a Hooper od Toolbox Murders nenatočil nic lepšího (on vlastně kromě Márnice a dvou dílů k Masters of Horror nanatočil vůbec nic). Fajn slasher o zabijákovi, který svým obětem upravuje fazónu pomocí nastřelovače hřebíků, kladiv nebo ručních brusek, nepostrádá chmurnou atmosféru, stupňující se napětí a patřičnou brutalitu, která hlavně ke konci nabírá na obrátkách. Bodycount udělal asi sedm čárek, ale usušených mrtvol je tu o dost víc. Uvítal jsem taky nápad s chybějícími pokoji a tajemnými symboly, přidávalo to na celkové tajuplnosti. Takže rozhodně kvalitní kousek, i když spousta diváků bude stejně remcat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper má smůlu, že jsem již zvyklí na krvárny, které nám servíruje Alexander Aja, takže na mě vraždy v Toolbox Murders nijak zvláště nepůsobily, stejné je to i s atmosférou, která je tu sice cítit, ale není tak hutná. Zatímco v Haute tension atmosféra nikde nepovolovala a divák neměl šanci oddechnout si, Toolbox Murders takových míst nabízí mnoho. Ovšem není to až taková škoda, protože příběh sám o sobě má co říct. Díky tomu, že se děj odehrává v temném hotelu, mohl scénárista načrtnout plno bizardních figurek, jako to udělal Vørsel v Království – srovnání není až tak scestné, protože i Vraždy bez záruky mají důležitý výtah -, a rozhodně této možnosti využívá. Setkáváme se tak zejména s podivným údržbářem Nedem, ze kterého jde opravdu hrůza a starým sousedem, který mumlá na první pohled nesmyslné věty. Všem samozřejmě kraluje psychopatický zabiják, který se před ničím nezastaví, možná je to proto, že přece jen nejde zabít, ovšem jisté slabiny má, jak se dozvíme v samotném závěru. A právě závěr je to nejvíce kritizované, stejně tak jako u výše zmíněné Noci s nabroušenou břitvou, ale abych pravdu řekl, vyhovoval mi, protože dával smysl a hlavně dodal vysvětlení toho všeho. Myslím si, že Hooper odvedl precizní práci, i když díky MPAA mu nejspíše neprošlo moc krvavých záběrů, bez kterých se slasher prostě neobejde. Na svého francouzského kolegu sice nemá, ale přesto si zasluhuje stejné 80% (spíše tedy 70%)hodnocení... Dodatek: Přestože vraždy nejsou nijak efektivní, hlavně pro ty co jsou již zvyklí, rozhodně jsou důkazem dobře odvedené práce - nejlepší je ta s nastřelovačem hřebíků (či co to bylo)... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lidé by si měli více všímat, kam přesně se stěhují. Důvod mého zájmu vyvolala především herecká účast Sheri Moon, která však záhy vyklidí pole a dá prostor manželskému páru (hororovým žánrem pořádně šlehnutá a bezesporu zajímavá Angela Bettis), který se do tohohle baráku plném prapodivných existencí - včetně týpka bez svědomí, zato s kutilským nářadím a obligátní nadlidskou silou - právě nastěhoval. Filmu dominuje dokonale depresivní atmosféra, která je ke konci bohužel rozředěna do doslovných a rozpačitých poloh. Ruku v ruce s tím jdou i nepříliš zajímavé mordy, to ostatní ovšem nevyplňuje jen nudná „vata“, ale máme tu, chcete-li, regulérní příběh. Takže se chtě nechtě mnohými odepisovaný Tobe Hooper náležitě vytáhnul a projevil cit nejen pro řemeslně zvládnuté scény, ale právě pro svoji syrovost a přímočarost, která ho kdysi vynesla do hororových nebes. Dusná, znepokojivá, „slušně“ zahraná, nijak koordinovaná řež!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďalší samoúčelný horor o vraždiacom zabijákovi, ktorý nedáva žiadny zmysel. Ale pozrieť sa to naveľa dá, keď sa na smrť nudíte a nieje čo iné. Inak vrah je pri svojich vraždách dosť trápny... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film plný odkazů a citací z jiných ( i vlastních) filmů jen dokazuje, jak nevyrovnaná filmografie T.Hoopera je. Začátek jak vystřižený z Psycha, kde snad poprvé sledujete postavu v domnění, že bude hrát hlavní roli, ale ona je záhy zprovozena ze světa. Pojetí starého činžovního domu, nahrazujícího gotický hrad, jako místa plného tajemství a černé magie je zajímavé, byť ne zcela originální. Podobného námětu se za všechny lépe chopil třeba snímek Inferno D.Argenta. Ostatně na italskou gore školu si člověk vzpomene hned u prvních bizarních vražd, leč...Fulci by určitě nechal vyběhnout vrták z hlavy s okem na konci, zde však v nejlepším následuje střih. Některé vraždy jsou zprostředkovány jen cákanci krve a až v poslední třetině režisér přitvrdí. Divák hned vzpomene kultovních filmů - Fulciho Beyond ( rozežrání obličeje), LOTR 1( pád trubky do šachty připomene Pipina a jeho nemotornost u studny v Morii), Poltergeist a příběhy Indiana Jonese ( kopice mrtvol, kam se podíváš) nebo Hooperův Děs v prádelně ( prádelna). Mrzelo mne nevyužití kotoučové pily - tak k čemu tam byla? - naopak výborná hudba a kamera mi udělaly radost. Závěrem: proč si většina scénáristů myslí, že ženy stále jen ječí hrůzou a chovají se jako rozumu zbavené v situacích, kdy jim jde o život? ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

průměr Hooperovi tvorby posledních let. Dobře zvládnutá kamera, střih i hodba. SLušní herci a spousta vysusšených mrtvol ve sklepě. Jen tentokrát bez samoúčelné nahoty. Tuctová téměř detektivka o mizejících lidech v jednom činžáku se v posledních dvaceti minutách mění v drsný slasher. Sice se tim celý film tříští, ale aspon získává trochu na zajímavosti. Angela Bettis je oproti své předchozí roly May mnohem snesitelnější. Samotné finále to celé zase bohužel shazuje tam kam právem Vraždy bez záruky patří. 50%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S Vraždami bez záruky (což je opravdu nesmyslný český distribuční název) se Tobe Hooper rozhodl následovat slasher The Toolbox Murders z roku 1978 a vytvořit svou vlastní verzi o zabijákovi vraždícímu pomocí různého nářadí v prostředí staré hollywoodské bytovky. Látka by to pro něj byla i docela příhodná, nicméně mnohé zdroje uvádějí, že během výroby filmu vybouchl jeden z hlavních investorů, čímž Toolbox Murders přišlo až o třetinu přislíbených financí. Tím se vlastně plánovaný snímek docela smrštil a děj rozsypal (vnímavý divák si všimne několika výrazných děr v kontinuitě a logice) a je vlastně docela s podivem, že to i tak ve finále vcelku funguje, i když jen na té opravdu nejjednodušší bázi. Zajímavostí je, že v jednu chvíli se o jednu z hlavních rolí ve filmu ucházel i Christian Bale, velice ochotný spolupracovat s mistrem hororu Hooperem, ale nakonec se tak nestalo a věnoval tak svůj čas extenzivnější přípravě na roli Batmana. Dnes asi může být jedině rád. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo Hooper, stále umí. Po celkem příblblém ale zábavném Krokodýlovi přichází další laciný snímek. Je to spíše o atmosféře která se bohužel ke konci vytratí. Herci hrají to co mají, vrah občas zabije. Prostě takové klasické béčko se vším všudy. Pochybuji že Hooper překoná Poltergaista nebo Liveforce. Proto to beru jen jak béčko. Ale Hooper má stále moje uznání. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Děs běs. Ani jsem kvalitou nepoznal jestli čumim na ten origoš z roku nebreč nebo, jestli je tohle fakt nějaká "předělávka". ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vraždy bez záruky rozhodne ako vyvražďovačka obstoja a vo svojom žánri je to jasný nadpriemer, ale na takýto film sa dosť kŕčovito snažia budovať atmosféru, pár fakt vydarených momentov tu síce je, ale väčšinou to celé pokrivkáva, aby tomu konečnú bodku dal ten "nezvyčajný":) koniec. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Pravda je taková, že záruční doba, je ze zákona minimálně 6 měsíců. Pokud mrtvola ožije, je nutno ji reklamovat. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film by som asi nikdy nepozeral, nakoľko býva zvykom, že pôsobivý obal (na DVD tentokrát) obvykle skrýva neskonalé odpadové voloviny. Ibaže toto DVD stálo príjemných 190 SK,-, nuž som to riskol. A tentokrát obal naozaj neklamal. TOBE HOOPER sa pravdepodobne naladil na niekdajšiu vlnu TCM a vystrihol perfektný slasher dokonca s pointou a so záverom odkazujúcim k HALLOWEENu. Narozdiel od obitusa si myslím, že obe časti filmu (prvú strašidelnú aj druhú vyvražďovaciu) spojil HOOPER do pôsobivého a svižného celku, ktorý fanúšikov pobaví bez toho aby sa unudili. Poznámka pre ľudí ktorí kritizujú pecku s názvom CREEP: Vážení, radšej sa od TOOLBOX MURDERS držte čo najďalej. :-) (27.3.2006) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Od filmu mě zpočátnu hodně odrazoval jeho český název, který je v souvislosti s dějem filmu podle mě naprosto nelogický. Počáteční thrillerový rozjezd s několika dobrými vtípky (realistická zkouška dvou herců) se postupně rozjede v docela zběsilou slasher jízdu, kde narozdíl od valné většiny slasher produkce, mě dost bavily promyšlené, dobře natočené, místy dost gore a netuctové masakry. Za to klobouk dolů. On ten film v podstatě není ničím výjimečný, ani nic extra originálního, ale dost dobře se na něj kouká, je částečně dost propracovaný (není to jeden z těch filmů, kdy během prvních deseti minut víte jak to bude dalších 70 minut probíhat a zpravidla se vždy trefíte). Je tu pár hluchých míst a dost odfláknutý je vrah, včetně jeho geneze - v podstatě jsem se vůbec nedozvěděl kdo a proč - to, že se SPOILER narodil v rakvi SPOILER je kromě toho, že je to to jediné, co si o něm pamatuju, žalostně málo. Ale přesto Tobe nijak neklesá pod průměr a je to další z filmů, kvůli němuž se o jeho torbu začnu asi zajímat pozorněji. Pokud by se kvalita snímku měříla tím, jestli bych ho doporučil nebo ne, tak Toolbox Murders bych doporučil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já věděl že jsem to už viděl celkem se divím že hodnocení není, no nebyla škoda si tohohle opraváře z opakovat a na tenhle dům se zase kouknout protože vše není tak jak se na první moment zdá a je to celkem povedené chtělo to samozřejmně více strašidelnějšího zažitku. ()

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama