Reklama

Reklama

Život potom

(festivalový název)
  • Velká Británie AfterLife

Obsahy(1)

Kenny Brogan je ambiciózní mladý reportér, který pracuje na případu lékaře podezřelého z účasti na asistenci při sebevraždě těžce nemocného pacienta. Z práce hp vyruší matka, která ho žádá, aby přijel domů, protože nutně potřebuje synovu pomoc. Celý život se obětavě stará o jeho retardovanou mladší sestru Robertu, ale nyní musí do nemocnice. Dívka, která trpí Downovým syndromem, citlivě vnímá bezprostřední projevy svého okolí a dobře si uvědomuje Kennyho skrývanou nechuť. Přesto má najednou spoustu nových zážitků - poprvé má velkého bratra jen pro sebe, poprvé nocuje mimo domov. A Kenny, jemuž bylo doposud všechno jasné, je proti své vůli donucen zamyslet se nad dosavadním životem a čelit nesnadnému rozhodování nejen o své budoucnosti... Film o síle rodinných pout, o lásce a zodpovědnosti, z nehož je zřejmá režisérčina osobní zkušenost (její mladší sestra Sharon trpí stejným postižením jako filmová Roberta. V úloze Roberty se poprvé objevuje triadvacetiletá Paula Sageová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Terva 

všechny recenze uživatele

Pro mně neznámé herecké tváře, ale velmi emocionální snímek ze kterého jsem měl i lehké mrazení. Scénář - Andrea Gibb. Hudba - Paddy Cunneen. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Paula Sage získala v roce 2004 cenu BAFTA za nejlepší herecký výkon. (Terva)
  • Terva Protagonistky filmu Lindsay Duncan a Paula Sage v roce 2004 na Mezinárodním festivalu v Bratislavě "remizovali" v soutěži o nejlepší herečku. (Terva)

Reklama

Reklama