Reklama

Reklama

Makai tenšó

  • Japonsko 魔界転生 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1638 se odehrála krutá bitva, trvající tři dlouhé měsíce. Lid provincie Shimabara, který už nemohl dál snášet vysoké daně a šogunovu hrůzovládu, konečně povstal a ozbrojený se zabarikádoval ve starém hradu. Zde odolával po dlouhých 100 dní obrovskému náporu 120 000 vojáků šogunátu, jež byli posláni potlačit rebélii. Povstání vedl samuraj vyznávající křesťanství, Shiro Tokisada Amakusa, avšak po dobytí hradu se zřekl své víry a nechal se popravit. Jeho zášť je tak velká, že se navrací jako mocný démon, vyznávající černou magii a zžírán touhou pomstít se vládnoucí dynastii. (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

cubajz 

všechny recenze uživatele

pohádka plná démonů, legendárních jmen japonské historie a povedené černé magie (porod démona z naseknutého ramene byl bezvadnej). Po příběhové stránce nečekejte nic světoborného - hlavní záporák všechny přeměňuje na své démonické posluhovače a hlavní hrdina je pěkně jednoho po druhém kosí, jen aby mohl na konci zachránit šoguna a zabít i samotného padoucha. Kolem a kolem příjemně průměrná zábava, kterou si sám od sebe znovu nepustím. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se o remake klasiky Samurai Reincarnation/Makai tenshô z roku 1981, kterou natočil známý režisér Kinji Fukasaku. Do hlavních rolích tehdy obsadil špičkové herce a zároveň martial arts mistry, jako byli Sonny Chiba (hrál hlavní postavu Yubeie Yagyu), Hiroyuki Sanada, Tomisaburo Wakayama (hlavní postava z šestidílné samurajské ságy "Lone wolf and Cub, zde hrál Yubeova otce) či Ken Ogata (hrál Musashi Miyamota). I když tehdejší snímek měl špičkový námět a úžasnou atmosféru, šlo spíše o méně povedený samurajský fantasy snímek plný černé magie, nesmyslných dialogů a protahovaného děje na který připadalo minimum akce. Remake z roku 2003 dopadl, musím uznat, velice dobře. Výborně se na něj kouká, obsahuje některé téměř totožné scény, situace a kostýmy jako jeho předloha, záporáci jsou mnohem více reálnější a nevypadají jako postavičky z pohádky či divadelního představení. Na druhou stranu hlavní postava Yubei Yagyu, kolem které se vlastně vše točí, a který musí porazit několik reinkarnovaných mistrů bojových umění, je hercem Koichi Satem naprosto nevýrazně podán a filmem vlastně jen tak projde, nebo se jím probojuje. Jeho herecký výkon je opravdu špatný. Dále pak snad ze samotné tendence se držet původní předlohy se film opět nedokázal vyhnout hluchým místům a než aby se mezi sebou mistři řezali od začátku do konce, občas je zde pár naprosto zbytečných a zdlouhavých chvilek (ovšem ne v tak bolestivé podobě, jako v původní verzi). Na druhou stranu jsou zde některé opravdu výborné a excelentní scény a souboje, a charisma některých jednotlivých postav z filmu přímo sálá. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Výborná kombinácia samurajského filmu a temnej fantasy. Film je vystavaný predovšetkým na atmosfére, ktorá nepoľaví od vinikajúceho začiatku, až do výborného nejednožnačného zakončenia. Démonickými samurajmi a horeznačky obrátenými krížami sa to tu len tak híri a jediný, ktorý sa pekelným možnostiam dokáž postaviť je slávny Yagyu Jubei. Svoj meč skríži aj s démonickou verziou najslávnejšieho samuraja všetkých čias - Miyamotom Musashim. Mimo vydarených akčných scén môžete čakať aj scény so silným hororovým nádychom. Temnú atmosféru umocnuje aj kvalitná audiovizuálna stránka a poťešia aj veľmi rozumne a opatrne využité CGI efekty. And above all, je to aj kus poctivej a kvalitnéj filmárćiny. (8.5/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina byla pro mě tak otřesná nuda, že sem to vypnul a šel radši koukat na něco jinýho, protože sem prostě nedokázal udržet pozornost, příběh mě fakt vůbec nezaujal a soubojů je pramálo. Jenže když sem se teď po delší době rozhod dokoukat tu druhou část, tak najednou to bylo jak nebe a dudy, sice příběh mi opět nic moc neřikal, ale co se týká vizuální působivosti, choreografie soubojů, kamery nebo úderný hudby, tak to byla prostě paráda a těch soubojů je v tý druhý polovině celkem dostatek a působí naprosto skvěle realisticky. Být takovej celej film, tak jdu určitě na 4* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama