Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zemětřesení v Arménii v roce 1988 bylo jedno z největších, které postihlo Sovětský svaz. Během zemětřesení přišlo o život více než 25 000 lidí a více než 500 000 lidí přišlo o střechu nad hlavou. Příběhy několika lidí, kteří přestože přišli o své nejbližší, neváhali riskovat svůj život k záchraně ostatních. (Akumulátor)

Recenze (7)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

To si takhle pustíte film a najdete si tam sympatickou postavu (a , že jich zde moc není k tomu se ještě dostanu)  neuplyne ani 20 minuta a ta postava je už pod drnem. Zemětřesení je zde tak 5 minut a není to nic světoborného za to sraček, fekálií a patosu zde je nadbytek někdo tu píše, že je to lepší než San Andreas což možná je, ale má to  ještě více těchto věcí než San Andreas. Tak, že si chlápek z ničeho nic zapřáhne do sebe povoz a vozí si zde mrtvoly co na tom, že vedle něho je kůň asi někomu přišlo cool kdyby to táhl člověk další chlápek si zde zahraje na píšťalu co na tom, že zde umírají lidi a mohly žít nasrat já jsem chytil básnické střevo tak si zahraju a všeci jsou my buřt  a to nejhorší chlápek zde valí vtipy a snaží se být vtipný. Vsuvka se zloději je zbytečná a o ničem nikam nevede a místo ní jsme mohly radši třeba řešit toho chlápka co někomu zabil v autě rodiče na začátku. To by nebyl film, aby se tam nenarvaly feministické hovna ne nemohly si to prostě odpustit musely to tam narvat. 60 procent P.s. kdyby ten dědek umřel místo toho chlápka co zachránil to děcko dal bych 5 hvězd a absolutně bych to neřešil bohužel se tak nestalo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že místy byly ty scény umírání či nacházení se uprostřed trosek trochu moc sentimentální, určitě na katastrofu takových rozměrů. Na druhou stranu některé dokázaly skutečně celkem pohnout a ten drobný detail s hodinami, které se zastavily, aby se opět rozešly ve chvíli nálezu malého dítěte úplně na konci, byl dost podařený. technická stránka je profesionální a nikde tu nejsou slyšet svalnaté řeči jako v takovém San Andreas, je to mnohem víc u země a uvěřitelnější. Takových 70 % a zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ruský katastrofický film mě dohnal k slzám klobouk dolu, tak výborně propracovaný film o přežití rodině naději soundtrack který je filmu hodně nebezpečně znát, začátek jako s konce světa poté dojemné chvíle rozhodně si zaslouží být v TOP neměl nikde chybu. Žádná armada a pomoc ale vše závisí na nás lidech, no tohle bylo hodně velké překvapení. Efekty povedené mě se zalíbil film na tolik že názory druhých neřeším ja v tom vidím víc. Smutný film založen na skutečnosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý krát v živote som videl film o zemetrasení v Arménsku. Samotný priebeh udalosti je nakrútený veľmi profesionálne, uveriteľne s dostatočne kvalitnými trikmi. Pri námete a technickom spracovaní ale výraznejšie klady končia. Scenár ponúka očakávané klišé v každej z viacerých dejových línií. Záchrany na poslednú chvíľu, prehnane sentimentálne scény úmrtí a opätovných stretnutí v troskách , nálezy ľudí pod zrútenými budovami v relatívne pohodovom stave bez pitia vody v priebehu štyroch dní atp. Záverečné titulky však objasňujú, že scenár sa snažil vychádzať zrejme z osudov skutočných ľudí a spätne aj tie klišé až tak nevadia. Každopádne viac dokumentárnosti na úkor sentimentality by určite sympatickému dielku iba pomohlo. Inými slovami klasický komerčný, remeselne zvládnutý film internacionálneho štýlu a nie príliš určený pre festivaly. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Toto není film o efektech a akci. Je to připomenutí toho, že lidská rasa se dokáže spojit jen ve chvíli, jako je tato. Je to připomenutí katastrofy, která dokázala, byť i jen na chvíli, spojit lidstvo. Dokonce i Azerbajdžán přišel na pomoc. Těch pár příběhů, které se ve filmu prolínají, jsou doplněny skvělou melancholickou hudební kulisou. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (3)

  • Byla zničena města Spitak, Leninakan (dnes Gjumri), Kirovakan (dnes Vanadzor), Stepanavan a více než 300 osad. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Zemětřesení v Arménii v roce 1988 bylo jedno z nejznámějších zemětřesení, která postihla Sovětský svaz a Arménii.Odehrálo se 7. prosince 1988, otřesy dosáhly síly 7,2 stupňů Richterovy stupnice. (ARI50)
  • Celkem zemřelo 25 tisíc lidí, 19 000 se stalo invalidy a více než 500 tisíc lidí zůstalo bez domova. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama