Reklama

Reklama

Dead Shot

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pekelně nudný polothriller o tom jak se bývalý irský voják rozhodne pomstít smrt své těhotné přítelkyně, která byla zastřelena britskými vojáky. Celé je to takové jedno velké klišé, které ani v rámci žánru béčkových filmů o pomstě nijak extra nezaujme a nezachrání ho ani dvě větší jména v obsazení...20% ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller,kdy jednomu strejdovi zabije  člen britské armády těhotnou manželku a ten strejda ho najde a  chce pomstít. Do toho tam bude hrát trošku IRA a tak se to celé do sebe,tak nějak zamotá,mělo  to dobrou dobovou scenérii,ale jinak to všechno proběhlo rychle, že mi to ani v hlavě nezůstalo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

IRA a to ich nekonečne redukovanie stavov na obidvoch stranách. Aj tu sa na začiatku všetko poserie. Na obidvoch stranách sa potom formujú, aby to tým druhým spočítali a na konci sa dočkáme chvíľkového rozhrešenia, ktoré nakoniec prehluší ďalšie nekonečné zabíjanie. Nič nové pod slnkom. Z nenávisti nikdy nič dobré nevzišlo. Ale film nenudí, postavám sa síce nedá fandiť, ale bol som zvedavý jak dopadnú a je tu pár dobre natočených prestreliek. Takže dobrý film na jedno pozretie. 6/10. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku, tohle mě dostalo jako blesk z čistého nebe. Marketing Dead Shot (původně názvem mnohem lepší a méně béčkově znějící Borderland) prodává jako tupý revenge flick, přitom nic by nemohlo být dál od pravdy. Lepší film o Irsko-britském konfliktu jsem neviděl od Greengrassova Bloody Sunday, a díky silné nejednostrannosti pohledu je i v mnohém zajímavější než ten - spíš tím připomene samotnou Bitvu o Alžír, absolutní etalon žánru ze kterého i ten Greengrass velmi opisoval. I když samozřejmě tohle není striktní historický realismus, ale fikční thriller silně postavený na tehdejší realitě. Film je relativně komorně zaostřený na pár hlavních postav, ale hlavní roli tu hraje samotná hnusná realita The Troubles v nezastřené podobě - v takhle ukázaném boji IRA s Brity se žádné postavě nedá zrovna fandit, žádnou ani nejde úplně odsoudit, jen ten věčný cyklus nenávisti a krveprolévání ze kterého není úniku. Jen škoda že všechno vypráví v docela velké zkratce, a toho na filmu nakonec lituji nejvíc, že místo extra krátké hodiny a půl nemá o půlku víc, a nepropracuje vztahy a psychologii postav, i komplexní realitu kolem nich, do ještě větší hloubky - ten jejich osudový konflikt má potenciál na to aby z něj byl brutální thrillerový zářez podobný dokonalému Nelítostnému souboji od Michaela Manna, stačilo by pořádně rozvést věci co jsou tu jen v náznacích. Z oldschoolově natočeného finále mrazí, ale všechno se odbyde hrozně rychle. I když je díky tomu film aspoň hodně svižný, což podporuje i hodně povedený střih a hudba. A škoda že tam nehrál původně plánovaný Boyega - byla by to pro něj velmi zajímavá role, pokud by ji herecky zvládl, a hlavně by k filmu přitáhl takovou pozornost jakou si zaslouží, a snad i release v kinech, ne jen uklizení na stream. 8/10 ()

Reklama

Reklama