Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 005)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Snyderovsky perfektne zvládnuté hororové remeslo, kde vám ani tona nábojov z tých navýkonejších zbraní nebude stačiť. Krv sa leje ako z tobogánu a zombíci čakajú na každom rohu aby sa mohli zo svojimi zubami zaboriť do čerstvej koristi a premeniť vás na jedného z nich. Vy už len môžte utekať a dúfať, že sa zombie do vás nezamiluje. V lepšom prípade môžte dúfať, že prídete iba o jednu z končatín, ktorú ako zombie potrebovať nebudete. Keď ste nepríčetný a v hlave vám koluje iba jediná myšlienka ako si zahryznúť do teplého krku, to po pravde nie až tak zlé. Mohli ste dopadnúť ešte horšie. Mohli ste ostať človekom, ktorý vníma fakt, že celá planéta je proste v riti. A to robí extrémne problémy z našou psychikou. Zombie - nezombie, režisér si poriadne povyrazil s kopýtka. Masívne krvilačná prácička pána Snydera je poctou pre horor...ale...hororový nedeľný dejchánek v záhradce svý maminky. Poriadny oddych od hororov, ktoré nie sú vôbec strašidelné. Ale toto?! Krv a zombie naháňačky to ma proste berie. Ľúbilo sa mi to, škoda záveru, kde divák netuší či to hŕstka nezombie ľudí prežije. Kašľať na to, hlavne, že som ústa zavrel až po záverečných titulkách. 85% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....nie som až tak na zombie...ale toto ešte celkom ok....rád by som videl zombie film z ktorého by som bol nadšený..... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celkem férový způsob, jak natočit remake - vymyslet vlastní příběh na základě originální situace "pár přeživších v obchoďáku", nasázet napěti a krveprolití. Pak není důvod, proč se rozčilovat... mohlo se to klidně jmenovat i jinak. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Jooo! V dnešní době se čím dál tím víc točí filmy o zombiích, ale jen málo který má takovou šťávu jako tenhle....doslova mi bušil na nervy! ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Hustý hororový nářez se vším všudy. Jen málokdy jsou pro mě remaky lepší než-li originál, ale jestli-že mám porovnat Dawn of the Dead z roku 1978 a z roku 2004 tak efektově vítězí remake, co se týče ostatku pro mě to je vyrovnané. Ano, DotD (1978) je klasika a na tu dobu to byla opravdová bomba, ale remake si zaslouží stejně potlesk. Prostě parádní večerní zábava která má koule. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí původního Dawn of the Dead z roku 1978 jsem věděl, že se opravdového hororu nedočkám, takže jsem nijak zvlášť zklamaný nebyl. Obrovský klad, na kterém vlastně celý film staví, je hromada postav, které si divák docela dost dobře zapamatuje a je docela zábava sledovat, jak jejich počet rapidně klesá. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento thriller patří k těm zajímavějším, které mě dokážou bavit. Předvádí apokalyptickou budoucnost plnou zombíků s jen pár lidmi a jejich snahu o nalezení "klidného" ráje k přežití. Uzavřená společnost divných týpků se musí naučit sžít hlavně spolu, což je někdy mnohem težší než bojovat před nenažranou přesilou. Oproti původní předloze, kterou jsem viděl až po tomto snímku je tento víc akčnější a modernější. Je fajn, že originál nekopíruje, ale snaží se budovat atmosféru po svém se svými malými příběhy. Napětí je slušné, takže můžu dát v klidu i silnější 3 hvězdy a ve srovnání se starším bratříčkem se mi to líbilo o kapánek víc. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Pěkně provedený remake původní verze, který patří mezti zombie-horory k tomu lepšímu. Jsou zde jak akční scény, honičky, "lekačky", tak "tuny" zombíků, kteří se neplazí za vámi jako slimáci, ale dokáží vás pěkně prohnat! Od filmu sem toho moc nečekal, přesto jsem byl po závěrečných titulcích spokojený. 70 % ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a také odehraný horor. Ostatně podobných horrorů není pomálu, ale tenhle narozdíl od jiných má skoro všechny stránky pozitivní. Herecká sestava poskládáná z mnoha známých tváří mi tam krásně zapadala. Příběh sám o sobě celkem normální, čili ničím výjimečný, ale velice zajímavě natočený a atmosféru Snyder vykreslil na jedničku. Konec dopadl tak, jak měl, ale radím nevypínejte to hned na začátku titulek, nechte to běžet, protože film končí až po titulkách. Jinak musím vyzdvihnout také výborně poskládanou muziku mistra Batese. Udělalo to na mě skvělý dojem a nabudilo mě to na zombičiny - skopičiny mnohem více. 80% . Pro facebookaře stránka navíc --> http://www.facebook.com/#!/pages/Jsem-proti-diskriminaci-zombies-ve-spole%C4%8Dnosti/109535279117461 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Az v pekle, jenz nebude jednoho volneho mista, pak mrtvi budou chodit po Zemi". Remake dawn of the Dead z roku 1978 sa podaril najma vdaka reziserovi Snyderovi. Musim pochvalit vyborny hororovy scenar, ktory pocas celeho filmu slape naplno, spojenie hororovej atmosfery s akcnymi scenami, dalej vybornu Sarah Polley. Zaver filmu ma dostal uplne do kolien, neviem, ci som videl vacsi masaker. Celkovo hodnotim ako velmi chutne filmove hororove zradlo : 89 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Úsvit mrtvých je klasa! Kdybych se měl bavit o nejlepších zombie hororech, vždycky bych ho vpálil na první flek. Už od začátku je to kurva akční děsivá jízda, která chytí a nepustí až do konce. Jo a když jsem u toho konce, tak je pecka, že na americkej film se nekoná naštěstí žádnej roztomilej happy end... 80% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že to není kvalitní jednohubka ze zombie žánru, ale asi jsem zaspal dobu. Vidět to hned po uvedení, ještě před dalšími snímky a seriály ze stejného ranku, tak jsem asi více nadšený. Ale dvacet let je moc... moje chyba... ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Úžasné apokalyptické atmo, v poslední době jsou tyhle zombiee horory nudné ale Úsvit je vyjímkou. Akce a sem tam nějaká lekačka. Mrtvolky nemarní čas pomalou opileckou chůzí, jak tomu bylo v předešlých filmech zombie charakteru. Překvapivá porce zábavy mně utvrdila v tom, že ta katana, která mi visí za zády, tady není pro nic za nic. ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

na začátek bych rád uvedl, že nemám v úmyslu snižovat nadšení z filmu, ale nedokáži film nesrovnávat s romerovým originálem, a na ten to, přiznejme si, cameron v titulcích necameron v titulcích, nemá. Úvod do děje mírně řečeno pokulhává a v rovině příběhu spíše nabízí papírové kulisy typu "naše hrdinka je krásná, bezstarostná američanka s namakaným přítelem, která má bezva auto a skvěle vychází s okolím, něco se ale v jejím životě má změnit...." chvíli na to najede autem do nějakého lesíka mimo silnici, kudy se zrovna prochází policista, co nemá co na práci... a příběh může začít... tohle je něco, co názoru svědčí spíše o degenerativní pastvě na jménu dobrého filmu. samozřejmě. pokud si chcete otevřít čipsy a do něčeho se zahledět, do něčeho, kde je láska, střílení a co vás občas probudí nějakým tím baf efektem, pak je to dobrá volba. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Remake staré klasiky ,který je naštěstí mnohem lepší než originál. Tvůrci se nesnažili dělat to stejně ,ale hodně jinak v podstatě jediný co si ponechali byl obchodák. Jinak je vše mnohem jiné a lepší. Zombi jsou tu hodně rychlý. V obchodáku se ubytuje skupina lidí nejdřív mezi sebou spíše bojují ,ale pak už drží pohromadě. Ze střechy obchodáku píšou vzkazy Andymu co má obchod se zbraněma přes parkoviště a tak on střílí dav zombi na parkovišti. Jenže je tam sám a nemá co jíst a tak se mu snaží pomoct. Nakonec se rozhodnout opustit obchodák a vydat se do přístavu a lodí odplout na ostrov a tam snad bude klid. Ano velice logická úvaha ,jenže jak to provést ,když jsou všude kolem mraky zombi. Tak si obrní autobus a ještě náký nákladní auto a vyrazí jenže na velký úspěch to nevypadá..... Tohle má nápad akci i vtip. Takhle by se měli dělat remaky filmů vzít si jen tu nej část a zbytek udělat nově po svém a hlavně jinak. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Zombie horor ako má byť môj najlepší, na nič sa nehrá a všetko to začne už na začiatku filmu. Fajnové, brutálne scény a debilní zombíci. Tak si to predstavujem.85% ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama