Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 005)

Macik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je aspoň pořádnej nářez!!! Nechybí mu nic co by měl správný horor mít. Jednoznačně nejlepší horor tohohle roku. Tenhle film trpí chronickým záchvatem dokonalosti, ať už je to od skvělých masek po naturalistický ztvárnění rozstřelování hlav..... Jelikož jsem původní verzi neviděl,nevěděl jsem co od toho čekat.Ale po jeho zhlédnutí se asi vážně začnu zajímat o původní zpracování. A co říkáte na konec?F A N T A S T I C,rozhodně se nevyplácí odcházet předčasně z kina. Konec dodal tomuhle filmu přesně to co mu chybělo k dokonalosti,tzv. třešnička na dortu........:) ()

Alf 

všechny recenze uživatele

film se pyšní vším, co z něj v očích dnešních milovníků pohyblivých obrázků (záměrně nepoužívám termín "film") nejspíš udělá kultovní záležitost - v podstatě neexistence příběhu, těžko hodnotitelné herecké výkony, klipovitý střih, jednotvárné efekty a plný kotel různých klišé, prostě vcelku zručně natočené céčko, které mi ale spíš připomínalo polodokument z jakési běžecké olympiády zombií.... ()

Senfi 

všechny recenze uživatele

Zombíky, jako těžko se pohybující monstra jsem nikdy nějak zvlášt nemusela...a asi právě proto se mi tak líbili "sprintující" zombie. Celým filmem prostupuje napětí a "oddychové chvilky" ho jen umocní. Ve filmu se nevyskytuje žádná vylože ně hollywoodská star..a je to dobře, kdyby se tam proháněla nějaká Angelina Jolie stratilo by to šmrnc. ()

záplata 

všechny recenze uživatele

Akutní evakuace pomalu celého světa svět totiž zachvátila poněkud zvláštní ďábelská epidemie. Tohle je nejlepší zombie horor, jaký jsem za celý svůj život viděl.Tak nádherný, akční a napínavý zombie horor,ale když jsem ho viděl tak se mi potvrdilo to co psali v jedné z už starších časopisů Premiere že je to spíše akční film s hororovými scénami než horor z akčními scénami protože hororových scén je tam nesčitatelně a skutečně to není žádný film pro lidi, kterým vadí krev. Krev tam totiž jenom čvachtá a musím přiznat že mi u toho lez mráz po zádech. Zombici vypadají opravdu nechutně a hrozně až je vám z nich špatně od zaludku: to že běhají rychle je lepší než ta původní Romerova klátivá chůze jelikož takhle se jich lidé víc bojí například v Resident evil k nim v pohodě přijdou jakoby pohoda klídek a tabáček lidi nic se neděje to jsou jen otuplý pomalý zombíci těm se dá v pohodě utéct bum a napálí zombikovi jednu přímo do hlavy kdyžtotady je skutečný důvod proč se jich bát, ale za to si myslím že George A. Romero může být na Zacka Snydera hrdý pokud mu nebude závidět, ale to si myslím že snad ne. (-: Jo a málem bych zapoměl upozornit že to skutečně není vhodné pro děti vůbec do 18 ti let já to vím moc dobře jelikož je mi 14 let :-) ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Keď bude peklo plné, mŕtvi budú chodiť po Zemi. " Tento žáner nemusím, ale chcel som vidieť moju obľúbenkyňu Sarah a musím priznať, že dráma jej ide lepšie, aj keď tento horor nebol vôbec zlý. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Je celkem zajímavé, že jsem před viděním nějakého zombie filmu viděl dříve 2 parodie (Soumrak mrtvých , Zombieland) a zombie seriál (The Walking Dead). Takže se mi Úsvit líbil..Hodně. Zombíci vypadají dost dúvěryhodně a mají dost čilý elán a hlavně dost dobrou kondičku (čemu se celkem divím). No a příběh a celkem zajímavé postavy v celku tvoří vynikající Horor, na který se podívám určitě vícekrát. 91% ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Panečku to byla,ale jízda! Byl to první film,který jsem si pustil na DVD! Dodnes ho mám doma a nedám na něj dopustit. Sice nejsem fanouškem "běhajících zombíků",ale dokázal jsem to vydržet :-) ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Drama / Horor / Thriller ?? Mě to spíš přišlo jako brutální komedie :D Dlouho jsem se u něčeho nezasmál jako o tuhodle :D ... Všem doporučuju :) ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Vďaka tomuto filmu som na CSFD. Ako môže mať tento film také dobré hodnotenie? Pár vtipných momentov tam síce bolo, ale ja tieto americké Zombie-*****iny vážne nemusím. Nechápem tomu mysleniu, nechápem tomu humoru a už vôbec netuším, že čoho sa tam mám báť. Táto "moderná" kultúra, ktorá vznikla úplne umelo a ja ju aj tak berem. Našťastie je vo filme pár aspoň trochu normálnych pasáži za čo si zaslúži aspoň jeden bodík. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Príliš veľká stupidita poslednej polhodiny pochováva aj ten slušný začiatok, nehovoriac o nesympatických a vyložene dementných postavách. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

V zásadě dobrý horor, který mě nakonec pobavil, ale nenadchl. Do jisté míry je to dané tím, že preferuji duchařiny před běhajícími zombíky, zásadní roli ale sehrála do očí bijící absence logiky. Už jsem si zvykl, že nemůžu od hlavních postav očekávat, že nebudou lézt, tam kam by normální člověk nelez, ale některé okamžiky přejít zkrátka nešly. Jinak ale zásadní výhrady nemám (sem tam možná přestřelené nápady a přílišné množství krve) a naopak musím ocenit především úvod a samotný závěr. Do zombie žánru více než slušný příspěvek. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyto přiblblé filmy se zombie, neshledávám v tom nic zajímavého či zábavného, ale v tomto případě se alespoň jedná o lepší film než původní Úsvit, což je v rámci tohoto žánru ode mě poklona. O nějakém originálním nebo zajímavém ději se mluvit nedá, stejně jako o třeba o sympatických hercích. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

To se tak jednou probudíš a najednou... vhození do akce. Nejdříve v domě, potom v ulici a nakonec skrze parádní pohled kamery v části města. Na seznámení s postavami bude dost času v obchodním centru, kde tohle neskutečné tempo přeci jen zvolní. Právě díky zajímavé skupině přeživších, to však ničemu nevadí, je čas na nějaký ten vtip, výborné rozhovory, nebo dokonce hry (nikoliv pouze deskové) skrze cedule. Ani tady však není nouze o akci, třeba takový transport potravin a následný rozhovor přes vysílačku. Závěr je dle očekávání opět masakrem a ten druhý titulkový potom dvakrát tolik, především svoji absurdností. Dokonale nadsazená akční jízda s výbornou kamerou a velmi slušným hereckým obsazením, obzvlášť Sarah Polley a Jake Weber jsou velmi fajn. 75% ()

Jacek 

všechny recenze uživatele

Ale výborně! Právě tak to má přece vypadat! Snyder je svěží, nápaditý, báječně cituje klasiku, nezaplétá se do stupidit. A baví. Nemůžu si pomoct - je to jeden z nejlepších pophororů, které mi huply za krk. ()

Tomyš 

všechny recenze uživatele

Hmm, jak horory, zejména tohoto typu, nemusím, tak tady to bylo dobrý :) Kdo se nebojí přiznat lehce úchylnou část své osobnosti a na chvíli se s ní skamarádit, pak prima. Jsem zvědav na ještě drsnější DVD verzi. Jen houšť! ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama