Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 005)

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Nakoľko pôvodný Úsvit mrtvých, považujem za komicky nezvládnutý horor, nový Úsvit mrtvých ma celkom aj potešil. Snyder je nápaditý režisér, kde v každom treťom zábere (noha v sprche, kľučka na dverách, hasenie vajglov atď..) cítiť jeho predchádzajúcu skúsenosť z natáčania videoklipov. Pri novom Úsvite mrtvých som sa nebál, čo je škoda, lebo je to horor. Skôr som sa zabával, ako pri akčnom letnom popcorňáku, pri dialógových scénach som zíval a pri akčných som sa bavil ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ty cecky v titulkach jsou satisfakce pro ty, kterym vadi, ze ten film nema zaver? Respektive ze naznak zaveru je v titulkach. A ta tehotna zenska? A ta zijici osamocena hlava v krabici? Je to vlastne love story nebo co? Hudba fakt prapodivna, jen zaverecne Down with the sickness tam sedi. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem se na Úsvit mrtvých podíval až na jako poslední Snyderův film, který mi scházel do sbírky ''zkouknutých''. A můžu řict... jeden z nejlepších ''Zombie'' filmů! Respect for Zack Snyder. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

viděl sem zhruba v době uvedení a mám na to jen kurevsky dobrý vzpomínky. film, který vlastně odstartoval návrat zombie vyvražďovaček, her a všeho možného se zombie tématikou. A já mám dojem, že tento 11 let starý snímek stále nic nepředčilo.... NICMÉNĚ....z čisté nostalgie jsem se nyní po 11-ti letech podíval na film znovu a poněkud ztratil ze svého lesku. Přišlo mi, že se to přecijen na pouhých 100 minut trochu táhlo....ale to je asi jediné negativum. (btw Dead Island a Dying Light rules.) ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní, někdy až otravnej film. Netoužím po sympatických hrdinech. Spíše si užiju sledovat bandu roztodivných retardů, kteří se kvůli vlastní zhovadilosti dostanou do bizarních a humorných situacích. Zde postavy sympatické nejsou, ale zábavné taky ne. Jsou pouze nezajímavé a otravné, čemuž by se každý scénárista měl vyvarovat, protože filmy jsou o lidech pro lidi a takové charaktery film jen kazí. Každopádně chybí silné postavy, na nichž by tento schématickej film mohl stát dost na to, aby si ho divák mohl užít - nikoli se jím pouze prokoukat. Možná bych neměl být tak obecný, když hodnocení je skoro na 80%, ale budu, protože mám přeci srovnání s Braindead, Planetou Teror nebo i tím Zombielandem. Před rokem jsem viděl Snyderovu Army of the Dead, což je o něco zajímavější film, než toto, ač stále odpad a má tu na databázi hodnocení 52%. Tvrdím tedy, že hodnocení tohoto filmu objektivní není. Viděno 2x. Jednou v 17, jednou ve 23 letech a nuzný dojem jsem z toho měl vždy stejný. Tvůrčí hravost není dostatečná. Uměle budované drama nevytváří dobrý dojem. Občas to, co je zobrazováno kamerou příliš nesouzní s tím, co se má odehrávat podle scénáře. Některá dění zase nedává žádný logický smysl a celé to šustí papírem. Ke konci, kdy se tempo zrychluje a situace začne být pro postavy náročná, je film otravnej i po stránce technického zpracování (zběsilej střih). ()

Kosťa 

všechny recenze uživatele

Tak dobře jsem se u zombie "hororu" nebavil od Braindeadu, ale novorozeně v Braindeadu je přece jenom lepší než novorozeně v Dawn of the Dead, takže za ****. ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolnosti by to byla slabší trojka, ale.... .Trochu jsem tomu filmu pomohl(Sluchatka na uších, dvě hodiny nad ránem, dveře do pokoje nezamknuty a přímo za mými zády) a získal jsem šílený zážitek. Kdo chce, udělá si z toho filmu komedii(a k tomu nepovedenou), ale ti rozumnějši se nechají unést nakažlivým strachem. Hodně velký PLUS ma i v srovnáni s 28dní poté, protože tam autoři udělali šílený film, který se jim podařil v polovině zničit!!! Zde autoři vydrželi až do konce(musím přiznat, že jsem se nechal v jeden momen autory napálit, a to když se tvařili, že ten film zkazí jak druhý zmiňovaný (to byla samozřejmě jen finta (jedna se o tu hnusně vyčnívajíci punkovou písničku, která tam je samozřejmě jen nastražena pro naivní, tudiž i pro mně- za to taky velke PLUS))))) ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

mno mazec! a hlavně MASO! Teda něco podbnýho jsem už dlouho neviděla...na zmbie tematiku jsem nikdy moc nebyla,ale othle bylo dobrý... ()

Pc 

všechny recenze uživatele

Moc hezky zpracované, líbilo se mi že tam nebylo vidět jestli je tam něco udělaný počítačově (pokud ovšem to je udělaný pomocí pc), dobře udělaný, děj super, 100% horor, 100% 5* ()

Uškudasket 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy remake překonává původní film.V tomto případě film mnohonásobně vyzdvihuje kvalitu podívané. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Ta holka na začátku mi opravdu nahnala strach. Potom je to už takové slabší, utahanější... Dokud neodjedou obrněným autem, kde film opět začíná nabírat tempo (scéna s tím barelem nebo s motorovou pilou je famózní). A nakonec skvělý /amatérsky točený/ závěr. ()

strangercz 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Horor kde zombie by v poho zaběhly rekord na stovku a od začátku až do konce je proložen černým humorem. Funguje jako skvělá odreagovačka ()

Han-cock 

všechny recenze uživatele

Chvíľkami som sa fakt nalakal, poznáte to nič,nič,nič a zrazu buuuuuuu...skoro ma piclo. Zombíci ktorý utekajú ako o dušu, ktorú už nemajú za živým mäskom sa mi dosť páčili. Najkrajší bol ale vreskot baby zombíka ktoré sa narodilo. Hneď od začiatku išlo do tuhého. Skvelé efekty a hodne krvi tak ako sa na horor patrí. Prial by som si aby sa niečo také stalo aj na svete a ja by som bol s pár ľudmi na streche obchoďáku. By som všetkých zombáčov zabíjal, to by ma bavilo. Skvelá je aj scéna v garáži, kde na strážnika skočí zhora beznohý zombík. Naozaj každá scéna je perfektná. Hudba k filmu je v niektorých pasážach priam až skvelá, kde sa strihajú rýchle scény za sebou. No a konec... niet kam utiecť. ()

Baemays 

všechny recenze uživatele

Zombie hororům vlastně vůbec neholduju, ale musím uznat, že tenhle archetypální kousek mě jednoduše bavil. Občas jsem se zakousl do peřiny, takže napětí filmu rozhodně nechybí. Ostatní komentáře napovídají, že jde o lahůdku daného žánru, takže to tak asi bude! ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprostá špička, v celkovém měřítku mezi filmy s mozkem rozmáznutým na stropě, stěnách a vůbec všude kolem čestná výjimka. Narozdíl od jiných snímků s hordami hladových nemrtvých zde lze cenit velmi zdařilou snahu o vybudování věrohodných charakterů, inteligentních dialogů a zajímavého konce. Jinými slovy, lze poznat, že narozdíl od zombies mají přeživší ještě stále svůj vlastní mozek a dokud jim ho nějaký vřeštící poděs nevymáčkne a neslupne, je rozhodně na co koukat. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Výborná zombijárna, kterou si Zack Snyder otevřel dveře do Hollywoodu. Díky jeho nápadům, výborné kameře a promyšlenému ději, který vám nedá odpočinout, si to jistě zasloužil. A celé to navíc zabalil do kůl kabátu. Jen škoda, že se zombies naučili běhat. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama