Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 004)

Uninstall 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji dokonalý Zombie film. Strach a humor doprovázený skvělou hudbou. Na co Zack Snyder sáhne to mu vychází... ()

Sparky 

všechny recenze uživatele

Neznámí herci a přesto pěkné výkony. Dávka černého humoru v britském podání - můj šálek čaje. Kdo viděl do konce titulek, ví, že bez happy endu. Sečteno potrženo jasných 5 ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejvíce oblíbených filmů se zombíkama...zábavné, kravavé, jednoduché a rychle plynoucí. A nemůžu zapomenout na motorovku, překrásná scénka : - ))) SUPER film na relax. Zasloužených 80% ()

M4h0n3 

všechny recenze uživatele

Příliš krve, málo lekacích scén, žádná hrůzu nahánějící atmosféra. Byl jsem zklamán. :-( 1 hvězdičku dávám za pár vtipných scén a tu druhou za drsňáka Vinga Rhamese. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Ďábelská jízda plná nadupané akce, syrového humoru a rychlých krvelačných zombíků. V tomto žánru jde o skvělou podívanou, která si na nic nehraje, a pobaví svého diváka vrchovatě. 85% ()

Blalle 

všechny recenze uživatele

Jako pubescent jsem viděl klasické zombie horory s pomalými nemrtvými. Teď jsem viděl začátek Úsvitu, když ho chtěli pubescentní kluci pustit na silvestrovské chaloupce pro dospívající děti. Okamžitě jsem to zakázal. Holky se málem strachy počuraly. Zvědavost a zvrhlost mi nakonec nedala, abych se dodatečně na film soukromě nepodíval. A potvrzuji, že ten film je hodně dobře natočený. Tak dobře, že by to nikdo neměl vidět. Scénář je prakticky dokonalý: každá postava má své opodstatnění, každá v dramatu hraje vlastní roli. Až po takové domyšlenosti, jako je vrcholný eklhaft zombie porodu. Zpočátku jsem pohrdal rychlostí zombií s ohledem na ztrátu napětí, které nabízely původní pomalé zombie. Pak jsem ale musel uznat, že rychlé zombie opravdu budí děs. Tento film se mi ještě dlouho vracel ve vzpomínkách. Pro klid duše je lépe ho nevidět. ()

2scha 

všechny recenze uživatele

Nářez od začátku do konce. Ono je potřeba, tak nějak se s tím nepárat. Navíc úžasný způsob jak udržet lidi u filmu až do konce titulků ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Podle mne nejlepší zombie film všech dob. Tenhle film je v rámci žánru dokonalý, od začátku až do konce. Všechno začíná stylově provedenými úvodními titulky a pokračuje v ďábelském tempu až do konce. Dokonalé masky, efekty, skvělé akční sekvence a nabušené tempo činí z tohoto filmu výbornou podivanou, na kterou se můžu dívat znova a znova. ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Náprostej filmovej nářez. Zombie, zbraně a naprosto perfektní zábava. Tohle je naprostej KULT mezi všema zombie filmama. Miluju tenhle film. ()

Daxus 

všechny recenze uživatele

Přibylo akce, ubylo děsu. Každému, co jeho jest. Pro mně je ve filmu důležitá atmosféra a té se tu tolik nedostávalo, ale na druhou stranu hyperrychlí zombies přinesli do žánru osvěžující akci. Zábavná oddechovka s drsným černošským poldou. 85% za Andyho ()

Angel30 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle vůbec ... Nesnáším filmy tohohle typu, nemam ráda zombíky, ale jednou jsem měla možnost se na to podívat a chtěla jsem tomu dát šanci, ale byla to pro mě naprostá ztráta času - ostatně jak jsem čekala. Odpad! ()

henrycruel 

všechny recenze uživatele

Super film, super atmosféra, super děj, super masky... atd... Prostě je to skvělá zombiárna, která vyděsí, ale místama i pobaví. Zack Snyder odvedl dobrou práci!!! ()

Viper86-V1 

všechny recenze uživatele

Spolu s dvojicí 28 dní poté/28 týdnů poté a španělskou sérií REC pro mě jednoznačně nejlepší zombie horror. Tomu filmu nechybí nic. Nabušené akční scény, moderní skvěle vypadající běhající a o to nebezpečnější zombíci, pestrá skvadra skupiny hlavních postav zahraná dobrými hereckými výkony, řada brutálních výjevů, atmosféra stísněnosti na izolovaném místě ve světě apokalypsy, některé hodně úchylné a zároveň na morálně-emoční strunu silně brnkající scény (porod, poprava otce Nicole), nulový patos a absence jindy nutného pomalého vatového rozjezdu na úvod (tady se vážně jde do akce už během prvních minut), geniální úvodní i závěrečné titulky, rozhodně ne optimistický konec a do toho všeho hlášky i velká dávka hodně černého a cynického šibeničního humoru, který (ne)překvapivě k filmu o nemrtvých skvěle padne a poskytne vítané osvěžení. Bravo! ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch zom-býkáren které jsem měl tu čest vidět, mě tento kousek docela oslovil, měl jsem vše co od takového žánru vyžaduji. Plná spokojenost. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama