Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 005)

Viper86-V1 

všechny recenze uživatele

Spolu s dvojicí 28 dní poté/28 týdnů poté a španělskou sérií REC pro mě jednoznačně nejlepší zombie horror. Tomu filmu nechybí nic. Nabušené akční scény, moderní skvěle vypadající běhající a o to nebezpečnější zombíci, pestrá skvadra skupiny hlavních postav zahraná dobrými hereckými výkony, řada brutálních výjevů, atmosféra stísněnosti na izolovaném místě ve světě apokalypsy, některé hodně úchylné a zároveň na morálně-emoční strunu silně brnkající scény (porod, poprava otce Nicole), nulový patos a absence jindy nutného pomalého vatového rozjezdu na úvod (tady se vážně jde do akce už během prvních minut), geniální úvodní i závěrečné titulky, rozhodně ne optimistický konec a do toho všeho hlášky i velká dávka hodně černého a cynického šibeničního humoru, který (ne)překvapivě k filmu o nemrtvých skvěle padne a poskytne vítané osvěžení. Bravo! ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch zom-býkáren které jsem měl tu čest vidět, mě tento kousek docela oslovil, měl jsem vše co od takového žánru vyžaduji. Plná spokojenost. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake se opravdu povedl. Má všechno co je potřeba a ve správném poměru. Napětí, humor, sex, dojemné scény. Moc dobré, jdu zastřelit Burta Reynoldse. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Dawn of the Dead je jedním z nejlepších zombie hororu.Romero je určitě zpokojen, jeho verze je stejně skvělá, doporučuji určitě obě. ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

I přes to, že mě film i vcelku ''bavil'' (dokoukal jsem jej), tak to prostě neni moje parketa. Sem tam vtipná scéna, např když černým humorem stříleli zombíky ze střechy nákupního střediska, to jo. Ale jinak taková akce s rychlími záběry atd. No nevim ... ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Romero nabídl hlubší myšlenky a alespoň trochu umělecký přesah, tam tenhle film nabízí - co? Zábavu a akci. Vítejte v 21. století. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Když už jsem se pod vlivem úplňku a The Walking Dead rozhodl shlédnout zombie film, bylo by nefér mu nepřiznat, že to docela šlo. Docela dost... Zombie nebyly tak mátožné jako ty seriálové a měly blíže k těm z WWZ, světu by zatopit mohly. Rickovu partu by nesežraly jen proto, že by ji sežraly, ještě když to byla Shaunova parta u ohníčku! SPOILER (pro citlivé maminky a tatínky): to zombie miminko bych tam vskutku oželel! No a co je v tomhle kousku nejlepší? Přece konec dobrý, všechno dobré! ;-) ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Určitě by se to dalo řadit i do komedie, bylo tam dost vtipných momentů. Trochu mi vadila taková směsice několika žánrů, chvíli to stálo na vodě a nic moc se nedělo a pak najednou zase akce. Určitě je to pojato jinak než ostatní zombie movie a já jsem ve směs spokojený, jak s množstvím krve a hardcore scének, tak i s příběhem. Kdo má v plánu to vypnout hned jak nastanou titulky, tak nedoporučuji, protože se připraví o pár pěkných zombie probliků mezi titulky a dá se říci, že i o půlku příběhu ;). ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Remake zombie klasiky od perspektivního filmaře se zálibou ve vizuálních orgiích, pro kterého to byl navíc debut, a to mimořádně povedený. Herecké obsazení včele se zajímavou Sarah Polley a s jako vždy tvrdým bad-ass Vingem Rhamesem šlape parádně a v kombinaci s perfektními zombie a tou správňáckou režií je Úsvit mrtvých jedním z nejlepších kousků v tomto žánru, který jinak příliš nevyhledávám. Prostředí nákupního střediska obleženého stovkami hladových "nemrtvých" si o syndrom ponorkové nemoci a z toho vyúsťující slasher přímo říká. Zack Snyder je pořádnej frajer. ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Další z řady kvalitně zpracovaných hororů na téma kousajících mrtvolek, kde jste vtaženi do děje hned od začátku roztomilou holčičkou. Pak už to běží ve svižném tempu, přestože se většina děje odehrává v obchoďáku, kde si nedobrovolně uvězněná partička krátí dlouhé chvíle sportovními aktivitami, jako je jízda na kole, střelba na pohyblivý cíl, nebo golf bez jamek. Zombíci se pohybují pěkně rychle, zvláště když jde o kus žvance, tak je na co koukat. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Koho na tom co baví? Tohle téma i tahle forma už tu byla mockrát i v superhypermarketu, takže nic nového. Horor mě má děsit a ne rozesmívat, třeba ten malý narozený zombík. Takový španělský Rec (2007) je úplně jiná liga. ()

Skendl 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší zombie film, jaký jsem kdy viděl. Myslel jsem, že první Resident Evil nic nepřekoná a ejhle! Zack Snyder nám naservíroval nekompromisní podívanou, u které jsem se nenudil ani vteřinu. A utíkající zombící?! No to dodalo tomuhle žánru nový rozměr! Klobou dolů. ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som niekedy dala hororu 5* , ale Úsvit mŕtvych je od začiatku do konca nabúchaný akciami, ktoré nenechajú moje zombofilné srdiečko ani na chvíľu na pokoji. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš průměrná zombie akce bez nějaké zásadní ingredience, která by ji posunula o level výš, ale mám prostě slabost na oživlé mrtvoly. Jestli to máte podobné, určitě se na Dawn of the Dead podívejte. Bude vás bavit, drobné nedostatky mu (snad) odpustíte a kdo ví, možná vás i nadchne. Mě se to sice netýká, ale přesto je to stále velmi příjemná jednohubka, kterou si možná ještě někdy zopáknu... ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Ani zlý, ale ani nijak zvlášť dobrý film. Proste štandard, ktorý sa natáča už x rokov. Tento film neprináša zo zombie tematiky nič nové. Vypukne epidémia, prežije hŕstka ľudí, ktorá sa bude chcieť dostať na lepšie miesto, s nádejou že tam nájdu neinfikovaných ľudí. Prosté stále to isté dookola. Keby aspoň snímok nebo tak statický, pretože trištvrtina deja sa odohráva v nákupnom centre. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Málo kdy mě film dokáže tak nehorázně chytnout. A přestože jsem původní film neviděl, jedná se o výborný horor, který stále dokáže překvapovat a udržet pozornost diváka až do konce. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Viděno v opuštěném kině, pač k nám všechno došlo později, než nám kino zdigitalizovali apod... A byl to silný zážitek + Zack Snyder a jeho vychytávky v tempo stylu - MAZEC! Hned se to stalo mojí srdeční záležitostí společně s NOM (1990) ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama