Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 004)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Skvelej zombie film, s trochu odflaknutym koncem... Jakože celej film je sledujete v supermarketu, jak se připravujou a všechno, a pak to uzavřou během zaverecnejch titulků trapnou mezititulkovou montáží? To je hodně línej scenaristickej trik.. A přitom mohli navázat a udělat druhej díl (pokud teda není už) z cesty tím jejich panzer-busem.. Škoda no, jinak by to bylo za pět hvězd. Ono kde máte možnost vidět zombie dítě a celkem dobře napsaný postavy? ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Nadějný prolog a originální titulky slibují neotřelou podívanou, jenže první půlka filmu i přes svůj zábavný "IQ -300" scénář bohužel obsahuje i pár slabších momentů (totálně zbytečná linka s Phiferem), takže za nás asi tak 75%. Jenže druhá půlka, to už je něco jiného (jinak řečeno: čistých 100%). Akční zombie masakr střídá záchvat smíchu a za to tempo, které Zack nasadí, by se nestyděl ani Usain Bolt ;) Navíc Ving Rhames a především Michael Kelly jako CJ si to dávají jak svině (asi 10 zombíků za minutu!). 90% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Zo dňa na deň nastane zombie apokalypsa a skupina preživších sa zabarikáduje v obchodnom dome. Film má trochu nudil a žiadna postava mi nebola sympatická. O krv nie je núdza a je tu veľa nechutností. Zombie bábätko je niečo čo som nevidela v inom filme. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

7/10. Bečkové, herecké skoro hvězdy v bečkovém krváku o úsvitu mrtvých. Je to svižné, krátké, správně krvavé, prostě zábavné. Snyderův debut se prostě povedl. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Fakt by som tam pacol tých 5 hviezdičiek. Ale na to to bola až moc veľká blbostička (alebo moc malá?). Zack Snyder a James Gunn pretvorili originálneho Romera v mega-zábavný odľahčený horor o pojedačoch mozgov, s úžasnými postavami, ktoré ma fakt bavili, počas filmu som im neskutočne fandil, a ku koncu som bol docela smutný, že už sa s nimi musím rozlúčiť. // Už teraz klasika, a absolútna nutnosť každého hororového večera s kamarátmi. 8/10 ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Zakončenie "Zombie klasík" od pána Romera, je to už dávno, čo som ich všetky videl, no túto som si nepamätal, tak som si ju musel dať ešte dnes a je pravda, že Snyder to postúpil na vyšší level, škoda len, že dôstojného pokračovania sme sa nikdy nedočkali. A skvelý soundtrack od Tylera Batesa... ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

To mě poser :) Velice slušný zombie film, krve po kolena, mozky na korbách náklaďáků, motorová pila, brokovnice - tady snad nic nechybí. Jenom škoda toho Andyho, ten toho mohl předvést víc. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat remake a pocta staré klasice. Není za každnou cenu nutné si brát ze starých filmů prvky, které loudí díky své morální zastralosti u diváka dnes spíš úsměv a snažit se je nějak zvážnět, ale vzít si jenom to zajímavé a přidat v rozumné míře (!) moderní věci. ()

moore 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se smát nebo bát. Nesmál jsem se a ani jsem se nebál. Ale hlavně jsem se většinou dost nudil. ()

vilik 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek na tisíckrát opakované téma, s přijemně děsivou atmosférou, dost realisticky podaný - dost na to, abych občas při filmu přemýšlel, co by, kdyby... ()

MiD 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o zombících. Vzhledem k tomu, ze filmů s tímto scénářem je za nějakou dobu jako hub po děšti, nečekal jsem žadný vrcholový převrat. Už ze začátku se na nás sesype pár zombíků. Po pár akčních scénách jsem se celkem zasmál. Nevěděl jsem, zda to mám brát jako horor a nebo spíš jako hororovou komedii. Efekty, až na výbuch a ohně (viditelné zpracování na pc) a masky herců byly docela povedené. Trochu mě zarazila fyzická kondice zombíků a jejich rychlost. Např. v "Noci oživlých mrtvol" se pohybovali jak můj soused z hospody, pomalým a těžkopádným krokem, ale tady běhali jako o závod (jo, hlad je hlad). A taky jejich "inteligence", jelïkož při vlezení do "Andyho krámku se zbraněmi", podržel jeden dvířka ostatním, kteří vběhli dovnitř. Na vysvětlenou - zombím zůstali jen základní instinkty = chodit a hledat jídlo. Film je skoro stejný jako ostatní filmy se zombie. Úkol je jasný. Skupina lidí se musí dostat pryč z města a přežít. Postavy filmu jsou rozdílné, což je celkem plus, ale taky ohrané. Určitě diváka zaujme nejen drsný policajt, který se snaží si hrát na svém vlastním písečku, ale paradoxně pes Chips, kterého si zombíci ani nevšimnou... Celkové zhodnocení: Film vypadal ze začátku docela dobře, postupně se měnil v akční komedii a nakonec v akční ohrané béčko, které už ničím nepřekvapí. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

9/10... Filmy o zombikoch velmi nemusim, ale tento ma naozaj dostal. Priklincoval ma svojou naturalnostou, drzostou nevidanou na americky komercny film a skvelym vizualom. Taktiez sa vytiahol aj Zack Snyder a u za neskutocne tesim na jeho adaptaciu Millerovho diela 300... ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Tady mě absolutně dostal M. Phifer. Jeho role se mi moc líbila. Zvolení toho, že zombie umí sprintovat byl vůbec první. Podle mého názoru to dodá hororu na hororovosti, protože nemůžete zombie tak lehce uprchnout. Ale myslím taky, že horor vás má vylekat a ne jenom znechutit některými scénami. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Jo, jo jo. Konečně zombáci, který maj trochu „mozek“. Škoda že konec není aspoň trošku holyvůdskej... ()

jamoje 

všechny recenze uživatele

povodny Romerov film som nevidel, ale na toto som bol s priatelkou a skvele som sa bavil. Zack Snyder sa s tymto filmom naozaj vyhral, najvtipnejsia scena bolo strielanie "celebrit" zo strechy obchodaku :) bol som velmi poteseny myslim ze jeden z najlepsich zombie hororov ake som kedy videl 97% ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, výborný zombie snímek. Všechno sedí na svém místě - herci, hudba, kamera... Tento režisér má budoucnost, jeho režie je bezchybná. Přeji mu další povedené projekty. ()

pasqviL 

všechny recenze uživatele

Povedené pěkné až na jednu věc která mě iritovala. A to ta že do poloviny filmu měli hrdinové morální kodex přizpůsobený situaci, to znamená že by nevyšli ven pro pár lidí, a potom se to zvrtne a hlášky typu venku je pes musíme ho jít zachránit mě trochu vyvedli s míry :) ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Mezi horory je to jednoznačně moje pětihvězdičková záležitost, neboť mi s úspěchem rozbila mýtus o tom, že před malátnými nemrtvými při nejhorším utečete. Neutečete, běhají neunavně, hladově a ještě ke všemu vypadají tak, že až vás doženou, umřete jistě ze všeho nejdříve na leknutí. Ačkoliv tedy horory beru jako jednorázovou záležitost, tenhle jsem shlédl vícekrát a jako jeden z mála bezvýhradně doporučuji všem fanouškům. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama