Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 005)

Pointer 

všechny recenze uživatele

Jasne tu cítiť novú režisérsku krv. Dej je omnoho svižnejší a postavy a ich vzťahy sa celkom slušne vyvíjajú. Jediné čo mi chýbalo bol Romero a jeho atmosféra. Platí tu síce jednota miesta deja a času ale akosi sa vytráca tá atmosféra. Celý film sa mi zdal až moc rýchly. Zachraňuje to však humor a dobrý strih scén na začiatku čo sa mi mimoriadne páčil. Záverečná naháňačka bola pekná, ale mohla trvať dlhšie a posledná scéna /pokiaľ ste videli nezostrihanú verziu/ bola tak typická, že som hneď vedel ako to celé skončí. Samotný dojem je však bohato postačujúci na 4 hviezdy. ()

IceFan odpad!

všechny recenze uživatele

Koment obsahuje spoilery: 5 "Najlepších" vecí na Dawn of Dead: 1. Musím zabiť ženu čo mi práve zastrelila moju zombí manželku, predsa to bola moja rodina a práve mi porodila moje zombí dieťa! Keby chlapík neumrel nedivil by som sa, keby sa rovno vrhol na manželku a išel by s ňou pracovať na ďalších zombí deťoch. 2. Malá bojazlivá žena samozrejme skočí medzi kopu zombíkov, aby si zobrala naspäť svojho psa, o ktorého sa starala už asi 5 dní. 3. Áno, pome preč zo supermarketu s jedlom, oblečením a postelami na vyprahnutý ostrov! 4.Arogantný strážnik, ktorý sa na začiatku správa ako úplný dick, sa počas filmu samozrejme musí zmeniť na empirického hrdinu, ktorý sa obetuje pre ostatných. 5. A o tom "úžasnom emočnom vyvrcholení filmu" ani nehovorím. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek měnící se v x-tou verzi Noci oživlých mrtvol a pak už jen v utrpení, která z postav udělá větší nesmysl, jen aby z toho šlo vytěžit efektní vycáknutí rudého Balakrylu před kamerou. V tom, abych si mohl vychutnat svižnou režii, bohužel silně brání ultradebilní scénář. Takhle nějak si představuju význam slova "hype" v rámci ČSFD. ()

Al90 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi dost libil a libi i ted :) kdyz jsem ho videl poprve(zacinal jsem v zanru zombie),tak jsem dlouho ho nemohl vydychat,akcnich scen je tu dost,napeti taky,i nejaky ty smutne sceny(viz scena ,,popravou,, nakazeneho otce)... Zkratka 4 a pul hvezdy,secteno,podtrzeno :) ()

macoslavek 

všechny recenze uživatele

1) opravdu jsem se bála.. 2) nepřišlo mi to stupidní (jako většina horrorů, zvlášť těch se zombíky).. 3) závěr mě rozsekal. WAU. ()

Film2 

všechny recenze uživatele

Najlepšie spravený remake všetkých čias. Videl som originál a je to riadna sračka oproti tomuto, to vám poviem. Dokonalosť pre mňa, najlepší film o zombikoch jednoznačne ()

TBS 

všechny recenze uživatele

Brrr...pri tomto filme som mal zimomriavky aj ked horory so zombikmi extra nemusim toto je svetla vynimka...takto ma vyzerat scifi horor ()

rodan21 

všechny recenze uživatele

total brutal zombie film, možno najlepší aký som kedy videl. na tento žáner existuje mnoho filmov a myslím si, že nieje tak ľahké natočiť dobrý survival zombie film bez toho, aby to nebolo B-čkové klišé s trápnosťou na každom kroku. Ale toto je veľká "pecka" a odporúčam. Brutálny bol pôrod malého zombie :o ()

DavidJami 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější zombie horor, který jsem viděl. Nic mi nenažene větší strach, než když se obvykle šourající se zombie rozběhne.... ()

Nitram_Lark 

všechny recenze uživatele

Dobrý film pro fanoušky posapokalyptické situace v čele se zombie. Film popisuje postup přeživších, kteří se prozatím usadí v obchodním domě, kde narazí na další 3 členy, ovšem situace je velmi napjatá. Nakonec se rozhodnou obchodní dům opustit pomocí upravených školních autobusů. Mají naplánováno jet na veliké jezero a usadit se na nějakém ostrově, jenže netuší co je tam znovu čeká. Film se mi celkem líbil, až na pár věcí, tudíž ho hodnotím 4/5. ()

Serjoza 

všechny recenze uživatele

SPOILER Rychlejší pohyb transformoval hororový zombie žánr do akčního a hlavní hrdinka ani jednou neukáže kozi. Což je celkem škoda, protože s ukazováním kozi ostatních účinkujících s chromozomy XX větší problém není. Už proto nemůžu dát tomuhle filmu vyšší hodnocení... dobře, a taky (jen tak mimochodem) kvůli absenci emocí, které by se měly dostavit aspoň ke konci projekce. A nedostavilo se nic, trošku mi bylo líto CJ, stačí ale porovnat jejich intenzitu s emocemi během kteréhokoliv jiného zombie filmu, akčňáku nebo hororu, který jsem tu ohodnotil 3* a výš - Úsvit mrtvých v téhle rovině selhává. Co oceňuji, je akce, naspeedovaní zombíci, bezútěšný konec, scénu s porodem dítěte a hrátky s dalekohledy, tabulemi a šachy na střechách. 60 % ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Úsvit mrtvých" byla úžasná akční podívaná pod pečlivým scénářem George Romera. Scény na mě nepůsobily nijak špatně. Právě naopak. Velice mě bavily a pozitivně naladily. Takže je nutné dodat, že pořádná akce přichází až když jsou naši hrdinové uvězněni v nějakém obchodním centru. Až teprve tady začíná ta práva zombie akce! Režisér Zack Snyder si dal opravdu práci na tomto filmu! Vybral pečlivě spolehlivé herce a dodal filmu to pravé kouzlo. Nejlepší byla scéna, kdy se zrodilo (zombie) dítě. Každopádně film mi přišel na chuť, protože nebyl nijak zvlášť brutální a krev se tam mihla, ale né v přehnaném množství, tak jako jsem u většiny zombie filmů zvyklá. Sečteno, podtrženo! "Úsvit mrtvých" si určitě dokonale užijete a nebudete znechuceni z žádné ze scén. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nejsem fanouškem nějakých hororových filmů se zombie. Tento styl hororů mě nikdy vážně nebral a nebere. Ale zase si nalejme čistého vína, že je to jeden z nejlepších hororů tohoto stylu, tedy nejlepší horor se zombie. Je to alespoň horor se zombie, na který se dá koukat a který nějakým způsobem baví, není to obyčejná komedie se zombie jako většina nepovedených hororů na stejný způsob. Trocha napětí, trocha strachu, takže jako zombie film nejlepší, jinak jako horor obecně tohle pro mě není. Za kvalitní provedení musím ale i přesto dát ****, neuvažuji jen jako zda je to můj styl či není, ale uvažuji za provedenou práci. ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Pokud se na film díváte jako na samostatný kus, nikoliv na remake stejnojmenného filmu ze 70. let minulého století, není mu prakticky co vytknout - nechybí zde akce, napětí, speciální efekty na vysoké úrovni, realistické masky. Samotný příběh ukazující boj o holé přežití proti hordám nemyslících mozkožroutů, deroucích se za jediným cílem - sežrat všechny co ejště přežily - sice není na román, ale stále se tento typ zápletky těší vysoké náklonnosti diváka. Tak proč v nich nepokračovat? 85% ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama