Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 004)

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Pokud se na film díváte jako na samostatný kus, nikoliv na remake stejnojmenného filmu ze 70. let minulého století, není mu prakticky co vytknout - nechybí zde akce, napětí, speciální efekty na vysoké úrovni, realistické masky. Samotný příběh ukazující boj o holé přežití proti hordám nemyslících mozkožroutů, deroucích se za jediným cílem - sežrat všechny co ejště přežily - sice není na román, ale stále se tento typ zápletky těší vysoké náklonnosti diváka. Tak proč v nich nepokračovat? 85% ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpromakanejsich remaku, a jeden z nejlepsich zombie filmu vubec. Jen jednu vytku bych mel,: proc sakra ty zombici behaj? Georgi, to jsi to dovolil? 80% ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Snyder vletěl do filmového světa jako nabušený twister a rozjel takovou zombie jízdu,která vás bude bavit od nemocnice po přístav. Rhames už sice dávno není pan Zmrd s nonšalantním buzi-hlasem pána z prostřeno a dokonce ani Polley neukáže rozcapeného bobra,jak by se na nechutně ulítlou zombárnu slušelo,ale furt je to "sakrapeklozadek" krvavá jízda emerickou Vaňkovkou. ()

mr_bohowsky 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplný top zombie horror. Žiadne efekty ,perfektná poctivá maskerska robota. Napätie, akcia , príbeh proste podľa mňa totálny zombie orgazmus . Najlepší Snyderov film. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super film plný jasných akcí a plno mrtvých ... Jinak ten konec stál za to, njn nějak se nepoučili a jen tak připlují k ostrovu a jdou na něj..?! :))) Není co vytknout a řemeslně provedený dokonale ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Člověk nemá čas se nudit. Ano, naplňuje to všechny klišé, ale na nic si to nehraje. Je to dobrá filmařina pro každého. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Celkem overrated zombie film, kterýmu by rozhodně slušelo kdyby se dokázal rozhodnout, zda chce být seriózní nebo funny haha, kratší stopáž by taky bodla (aspoň tak o 20 minut) a zkurvený Disturbed v závěrečných titulých jsou neodpustitelný!...(jo, nemůžu je kurrrr va a a a vystát) ...postavy jsou ale dobře napsaný, mají dobrou chemii i hlášky, začátek je brutální, konec vtipnej a zombie novorozenec se taky jen tak někde nevidí. :-) ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Žasnu nad skutečností, že se někomu může líbit taková pitomost. Je to zřejmě dáno nějakou duševní poruchou diváků, že se tetelí blahem nad potoky krve, nudným scénářem a dějem plným nesmyslů. Jak někoho mohou fascinovat zombie, které působí jako normální člověk, který vypil velké množství alkoholu a do toho si šlehnul lajnu. Zombie jsou jsou komické pohyby a chováním a vždy se mi po jejich spatření chce smát. Lidé, kteří si na tomhle dokážou ujíždět jsou k politování. ()

Veruska.Kuru 

všechny recenze uživatele

Miluju tu zápletku, miluju nákupní centrum❤️❤️.. A miluju zombie ❤️❤️❤️🧟‍♀️🧟‍♂️🧟 jeden s nejlepších filmu se zombi ()

Vena69 

všechny recenze uživatele

Zombie horory mě nikdy moc nebavili, ale doufal jsem, že alespoň Snyder by mohl přijít s něčím zajímavým a promyšleným, pokud možno i originálním, anebo by alespoň mohl zpracovat typický stokrát viděný zombie horor tak kvalitně, že se od obrazovky neodtrhnu. Bohužel ani jedno z toho se nepodařilo. Dawn of the Dead nepřináší nic nového a nic zajímavého, postavy jsou nudné a chovají se jako pitomci, příběh je kompletně o ničem a uprostřed filmu je jedno velké hluché místo, kde se neděje fakt vůbec nic. K tomu všemu každou chvíli hraje otravná a naprosto nemístná hudba, takže hororová atmosféra tady taky chybí. Žádné děsivé scény tady taky nehledejte, je to zbytečné. Stejně tak Snyder nepřišel ani s žádným jiným zajímavým nápadem - žádná politika, žádná konspirace, žádná věda ani vývoj léku, dokonce tu není ani žádná vtipná scéna -  Dawn of the Dead prostě nemá žádné ambice. Ke konci se naštěstí objeví pár slušných akčních scén a také musím uznat, že make-up zombíků se fakt povedl. To mi ale ke spokojenosti opravdu nestačí, Dawn of the Dead byla fakt nuda. 1/5 ()

MST 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velmi vydařený film s realisticky se chovajícími postavami, čili velmi rozdílně pojatý zombie horor ve srovnání s Resident Evilem- superhrdina v čele se nekoná. Moc pěkné! ()

Rob81 

všechny recenze uživatele

Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Jinými slovy bezvadná „jednopodívačka“, při které občas opravdu zamrazí. 97 minut budete vděční za to, že můžete sedět doma ve vyhřátém křesle s popcornem na klíně a ne být vystrašený k smrti zavřený v obchoďáku obklopeném útočícími zombiemy spolu s hlavními hrdiny této děsivé podívané. I do takové atmosféry však zabloudí humorné prvky, které dusnou atmosféru trošku odlehčí. Osobně humorné prvky v hororech naprosto neuznávám, ale v tomto případě přivírám obě oči. Nezbývá než doporučit a modlit se, aby filmy zůstaly JENOM filmy! ()

Kurdt 

všechny recenze uživatele

Tento horor(da-li se to tak nazvat) me moc nenadchl.V hororu bych se mel bat,ale tady kdyz uz jsem se zacinal bat,tak jsem se musel zasmat nejake vtipne scene a to mi prerusovalo cely zazitek z hororoveho filmu.A navic hororu se zombie je tu az dost a tenhle se nijak neodlisuje od ostatnich.Vykony hercu byly uspokojive a rezie taky dobra.Takze prumer. ()

Nediro 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Braindead: Živí mrtvý a dostalo se mi jen slabej odvárek. Ale bylo to celkem dobré, některé scény ybli i napínavé. Jako odreagování dobré. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama