Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 005)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček jsem si opravdu užil, a řekl bych, že i víc než samotní tvůrci jeho natáčení...Je pravda, že takhle kvalitní zombie horror tady chyběl. Atmosféra je výborná, to samé se dá napsat o hercích, režii, tricích, kameře a hudebním doprovodu, krev nám stříká taky pěkně, navíc pořádná dávka černého humoru, takže 4* jsou plně zasloužené. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po desetiletce naprostého boomu zombie tématiky není úplně vděčné se vracet ke Snyderově prvotině, zvlášť na úplně první nakoukání. A taky mě to jako člověka, co naprosto protrpěl a vzdal Walking dead po dvou řadách, moc neuspokojovalo, ovšem o to více mě překvapilo, jak je druhá polovina i přes viditelně střídmý rozpočet poměrně strhující a hrozně mě to bavilo. Návdavek před netflixovskými Army of the Dead dokonalý...80% ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se mi tak moc bude líbit film o zombíkách. Velmi příjemná sestava různých typů a charakterů "normálních" lidí, děj, co má spád a napětí, pro odlehčení pár vtipných scén, velmi zajímavý konec, prostě moc příjemný film, který bych bez problémů dala ještě několikrát. Spolu s 28 dní poté dva nejlepší zombie-filmy, jaké znám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ///,,V PEKLE UŽ NENÍ MÍSTO A SATAN NÁM POSÍLÁ SVÝ MRTVÝ“....... /// Nebo konec světa?... Agresivní zombie sprinteři, kterejm sekne krásnej make - up, nákupní středisko plný atmosféry ,,živých“, jenž dokazujou, že jsou horší věci než smrt. Tenhle film mám moc rád ... (tenhle samozřejmě taky). Nesmrdí korunou a baví mě. Včetně titulkový ,,hand-cam“, která patří k optimistickýmu konci stejně jako k zombíkovi zuby. A pak, že se Amerika vždycky s těch sraček vyhrabe.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád bych adoptoval zombíkovo ,,mimi“. 2.) Zjistím, že i díky motorový pile se dá prožít romantická chvilka. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snad pokaždé, když zhlédnu film s tématikou zombies, mě tato myšlenka napadne. A v případě Úsvitu mrtvých, kde bylo nespočetné množství vystřelených mozků či ustřelených hlav jsem nad ní uvažovala snad po celou dobu sledování. Napadá mě, že pokud by musela naše republika, či naše město čelit invazi agresivních zombíků, nejspíš bychom neměli nejmenší šanci. Amerika to má nejspíš už dávno vymakané, ale naše malá zemička se s ní může jen těžko srovnat. Chci říct, kdyby k něčemu takovému došlo, jen těžko by běžný, poctivý obyvatel, kupříkladu malého moravského městečka seběhl dolů do sklepa nebo do garáže, kde by měl již přichystanou obsáhlou sbírku zbrojního arzenálu:) Kdo z nás má v šuplíku schovanou pětačtyřicítku, či někde ve skříni AK 47?:) A bez značné dávky střeliva by bylo zcela zbytečné se jim postavit. Takže jsme nahraní. A měšťáci by nám na pomoc určitě nepřijeli:) Úsvit mrtvých je naprosto a dokonale americkým filmem, se všemi postupy, charaktery i scénářem. Děj mi uběhl velmi rychle, ale možná jsem od něj čekala větší dávku post-apo atmosféry. Originální Romerovu klasiku jsem zatím neviděla, takže nemohu soudit toto její moderní zpracování. Rozhodně jde však o vydařený, brutální zombie nářez. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Když ke konci filmu jeden z lidí zůstane na pevnině, má prázdné ruce, ale o 2 záběry později už v nich má pistoli. (Patrik256)
  • Když vyděšená dívka ujíždí před svým zmutovaným manželem, tak vedle ní exploduje čerpací stanice, což s jejím autem, a dokonce ani s okolím, nic neudělá. Při výbuchu takového rozsahu by se desítky metrů hrnula tlaková vlna, která by vše zničila. (Patrik256)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama