Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Maeve se už necítí jako dítě, ale ještě není ženou. Zajímají ji podprsenky a každou chvíli si je zkouší nebo je pozoruje na druhých. Většinu tráví času se svým třemi kamarádkami, které jsou rovněž posedlé ženským světem. Nacházejí se v "mezičase" svého života, v období poznávání, v němž je vše nové a poprvé. Zdá se, že v irském Dublinu v roce 1979 řeší dívky stejné věci jako jejich vrstevnice kdekoliv jinde. Kamarádky Ruth, Claire a Orla mají už zkušenosti s kluky, Maeve na první milostný zážitek netrpělivě čeká. Když se zamiluje do školního idolu, na nějaký čas zapomene na všechny kolem. Aniž by to tušila, čeká ji velká životní lekce o přátelství. Bude po ní trochu moudřejší?

Částečně autobiografický film režisérky Marian Quinnové vypráví o dívčím dospívání s pochopením a humorem. Její citlivé vedení herců a smysl pro detail pomohly vytvořit malý filmový klenot, který okouzluje svojí atmosférou a pravdivostí. Hereckým objevem je zde Ailish McCarthyová v roli mladé Maeve. Kromě přesvědčivých hereckých výkonů zdobí tento komorní snímek skvělá kamera a hudba. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

waits 

všechny recenze uživatele

Typický film na nedělni pozdní večer na ČT 2 - jednoduchý, obyčejný, bez většího příběhu, jen takové nahození ze života třináctileté Maeve, která chodí do katolické školy (Dublin, 1979) a pouští se do prvního milostného dobrodružství (ve vší slušnosti). A jako obvykle v tuhle dobu na téhle stanici mě tenhle příjemně podaný film bavil. Na konci zazní Shout od Donny Lewis, tak mě to evokovalo staré dobré Sundays, že jsem ji desku hned stáhnul. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Že Vám název 32A vůbec nic neříká? To nevadí. Vůbec si s tím nelamte hlavu a dopřejte si tenhle příběh. O dospívání, prvních láskách i zklamáních. O kamarádství, přesně v tom věku, kdy se láme dětská duše na tu (skoro) dospělou. Uvidíte sami, třeba se v tom příběhu najdete zčásti, tak, jako já a zavzpomínate na časy, kdy Vám ten dospělácký svět, plný různých nástrah jen nesměle otvíral svoje dvířka. A jednou za čas tahle milá, moc vkusně natočená vzpomínka rozhodně neuškodí. I když těch let, co už od té doby doby uplynulo je už nějak podezřele moc... ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Křehký film o dospívání mladé dívky, který si na nic nehraje a ukazuje život v reálných dimenzích i s problémy které přináší. Trochu mě to připomnělo život v ČR před 30 lety - samozřejmě s výjímkou katolické školy astejnokrojů, které žáci museli nosit. Hezky vybraná hlavní představitelka, slušný příběh - pro mne 3,5. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dublin konce sedmdesátých let a do něj je vhozená mladá a naivní holčina, kolem které se odvíjí příběh tohoto filmu. Ženská část publika chování Maeve zřejmě pochopí snáž, než já, ale podívat se na toto lehké drama docela i dalo. Zároveň bylo silně znát, že režisérka filmu hodně čerpala z vlastních vzpomínek…a ty často bývají pro autenticitu filmu to nejcennější, co film může mít. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jé, když mně bylo tolik jako těm děvčatům, tak to všechno probíhalo jak přes kopírák. Kdo je jak vyvinutý, někdo měl mindrák, že tam nemá nic a druhý, že tam toho má zase moc. Přes okukování kluků, kteří byli samozřejmě většinou lumpové, ale nepolíbená děva uschne, tak co bychom proto neudělaly. První lásky, zklamání a hledání sama sebe v tom svém osobním mumraji pocitů. Moc se mně líbilo, že to bylo podané přirozenou formou, bez mašliček, ale těch krásných chvilek ještě budou mraky děvčata, tak nezoufat a hlavu vzhůru.... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama