Reklama

Reklama

Animatrix: Dětský příběh

  • USA The Animatrix: Kid's Story (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pre študenta Poppera sú najväčšími vzormi hackeri, menovite Neo a Trinity. Má problém s vnímaním reality a sužuje ho pocit, že so svetom naokolo "niečo nie je v poriadku." Jedného dňa sedí v škole, keď mu zazvoní mobil. Neo mu oznámi, že si poňho idú... (Avathar)

Recenze (83)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mému oku nejméně přitažlivě působící Animatrix...to platilo při prvních několika obrazech. Pak mi došlo jak unikátní a krásný je Kid's Story...scénáristicky jedna z nejzdařilejších povídek, a také jedna z nejpropojenějších s Matrix: Reloaded. Hudba naprosto výborně ladí se zápletkou - tradičně výborný Don Davis plus Who Am I? od Peace Orchestra (OST track 1;)) a pro vyznavače něčeho ostřejšího tanečnějšího skvělí Juno Reactor a jejich Masters Of The Universe (ty na soundtracku k Animatrixu ale nenajdete:( ). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh „zrodu“ Nea v odlišném hávu nabízí působivě zrežírovanou akční sekvenci i další z možných interpretací vnímání, v Matrixu tolik důležitých, snů. Jako jediná z epizod tato přímo navazuje na první film a jeho hlavního hrdinu jste mohli zaregistrovat v dosti důležité roli v Reloaded. Spasitel spasil svého spasitele. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduše vysvětluje co se dalo pochopit. Lehká zbytečnost jen detailněji dořešuje kratičkou otázku:"Ty jsi kdo chlapečku". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film uz je krapet slabsi, ale hlavne diky slusny jizde na skateboardu a necekanymu zaveru stoji porad za to. Az do posledni chvile se totiz pribeh tvari, jako by ani nebyl z Matrixu a pak konec prekvapi a zaroven se dozvime jednu dalsi vec o Matrixu. Akorat mi moc nesedla grafika, byla prilis casto takova rozplizla. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé vystižení pocitu úzkosti z reality. Krásná hra hudby a zvuku se výborně hodí k zápletce. Působivá, záměrně trochu rozpačitá animace doplňuje svými proměnami zdání nereálnosti světa uvnitř Matrixu. Těžko říct, zda to byl účel. Navíc, The Kid's Story, podobně jako The Final Flight of the Osiris, pokládá základy pro druhé dva filmy Matrixu, vyvrcholení boje za svobodu lidstva a osvobození z pod útlaku strojů - Reloaded a Revolutions. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ve tvé pravdě je trocha fikce a ve tvé fikci je trocha pravdy." Ještěže je to tak jednoduché. Stačí, aby zazvonil vypnutý mobil, u školy se zjevilo pár obrýlených agentů a honička na skejtu směřující k sebezhmotnění může začít. Za mě to bylo tradiční matrixovské honění, okořeněné jedním nadstandardně zakončeným skokem, a z toho já zase tak moc slintat blahem neumím. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Skromný, avšak prožitý příběh jednoho obyčejného, ale nakonec velmi podstatného klučiny. Ačkoliv jeho uvědomění a "zrození" probíhá velmi podobně jako to Neovo, na působivosti to pranic neubírá. Sny mohou být magické. Bohužel my si o nálezu něčeho tak ohromného a fascinujícího, jako je Matrix, můžeme nechat jenom zdát... 8/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zajímavé výtvarné zpracování, ale tenhle příběh nepatří mezi ty, které se vám v hlavě udrží po delší dobu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Výborný díl, o tom, co všechno může dokázat víra a síla lidského ducha.. Zajimavá grafika, fajn myšlenky a opravdu sednoucí závěr. A samozřejmě neustálá temná atmosféra, díky které se ani nedivím, že se těm lidem, kteří jsou trochu inteligentnější, zdá, že něco není v pořádku.. Kdyby jen tušili.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že v tomhle díle Animatrixu mi vadila především kresba. Nejsem velkým příznivcem rozmazané ruční práce a jediné věci, které v tomto příběhu oceňuji jsou úchvatná hudba a největší propojení s hranými filmy MATRIX. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Animacia v rukach japonskych grafikov je najstrojom s neobmedzenymi moznostami. Fiml, pribeh, atmosfera moze za pomoci nich ziskat netusenu hlbku, atmosferu, rozmery. Toto je jeden z prikladov. (10/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Když skočím, dostanu se jinam? Osvobodím se z tohoto světa? A o tom je "Dětský příběh", veskrze smutný díl "Animatrixu"...Ačkoliv promlouvá o naději a jedinečnosti, vychází z osamělosti a nepochopení. Takhle silnou dávku melancholie v necelých 15 minutách může být docela těžké snášet. V závěru se sice chlapec (i divák) dočká satisfakce, ale...stálo to všechno vůbec za to? Těžká otázka. Já jsem od "Dětského příběhu" odcházel emocionálně rozhozený a zamyšlený...Což je možná ta největší poklona, kterou jsem tvůrcům tohoto dílka mohl složit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších matrixovských filmečků osvětlující "nábor" charakteru Mouse, který se objevuje ve druhém a třetím dílu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Určitě se jedná o největší slabinu celého filmu. Pár slov Reevese a Carrie-Anne Moss nemůže zaplácnout nudu. Tato povídka má jaksi Animatrix propojit s dvojkou a trojkou a to dost uměle a neohrabaně. Ve 2 a 3 patří tenhle kluk mezi ty postavy, které by měly vystřihnout, aby to byla trochu menší nuda. Ale co, lidi taky mají svá slepá střeva. ()

Reklama

Reklama