Reklama

Reklama

Tesserakt

Japonsko / Thajsko / Velká Británie, 2003, 92 min

Obsahy(1)

Bankok. Špinavý hotel. V ňom prevezme mimoriadne nervózny Sean zakázku od miestneho mafiánskeho bosa, aby ju odovzdal ďalej a dostal späť svoj britský pas. V tom čase sa v hoteli zapisuje psychologička, prežívajúca traumu zo straty syna. V inej izbe zomiera postrelená nájomná vrahyňa, ktorá sa nevie dovolať záchrany. Malý milý poslíček odnáša hosťom batožinu a následne ich v izbách okradne, podvedie a oklame. Ukradnutá drogová zásielka sa dostáva pred odletom do rúk psychologičky ako nečakaný dar - prísada do pudingu... Sekundy bežia a nemilosrdne odratúvajú koniec života zúčastnených... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Představte si film, který staví na příběhu podobném 21 gramům, kdy se životy 3 lidí protnou v jednom velmi důležitém a osudovém okamžiku. Teď si odmyslete všechny hvězdy, velký rozpočet, geniálního režiséra a změnte výrobní země filmu na Japonsko, Thajsko a Velkou Británii(která do boje pošle "svého"Ira ). Když tohle všechno spojíte uvidíte v první scéně Ira sedícího na postely a zachvíli na něj někdo vystřelí ze zdi, to je z akce na hodinu vše a na konci filmu jen očekáváte jestli ten film byl o něčem nebo jste právě zbytečně ztratili 96 minut života. Verdikt nechám na vás, ale jestli vás ten film něčím naplní a bude se vám líbit napiště mi na mejl, protože takového člověka bych chtěl opravdu poznat. Velmi nudné, velmi stereotypní, bez hereckých výkonů, bez smyslu, bez pořádného konceptu a s nulovým obsahem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nuda, která si hraje na umění, prostřihy, detaily, kterých si máme všimnout, vracení děje, zpomalované záběry a všechno tak strašně vyumělkované, že to nepůsobí. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Historka, která by se jinak vešla do dvaceti minut, je tu díky zpomalovačkám a vracení děje, natažena na více jak hodinu a půl. Spíše než film mi to připomínalo velmi dlouhé stylistické cvičení. Přesto jsem se nenudil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení, někde na půli cesty mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Podobných filmů, respektive filmů natočených v podobném stylu, nebo vyprávějících obdobné skládačkové příběhy, jsem viděl už několik. A jejich obsahy i jejich postavy mě většinou oslovovaly výrazně víc. Na druhou stranu se mi ta nervní, zkratkovitá a přitom výstižná filmová forma opravdu líbila a bavila mě, bavily mě i pohledy do bangkokských ulic, a oceňuju i rozuzlení vedené v poněkud temnější tónině. Kdybych, jak říkám, podobných (i povedenějších) kousků už pár neviděl, šel bych asi na čtvrtou. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tento film som stihol odporučiť asi dvom ľuďom, než som to od nich nepekne schytal a potom už radšej mlčal. Ibaže nedávno som ho videl znova a nedá mi – je to dobrý film. Trošku na efekt, ako ostatne všetko od Pangovcov, o samoúčelnosti tu ale nemôže byť reč a ono pohrávanie sa s posunom časových rovín v sebe neukrýva žiadnu extrémnu skladačku, skôr vytvára svojskú poetiku. To bude asi ono, nie je tu žiadúce sústrediť sa na dej a lúskať ho, ale vychutnávať si emotívne ladenú stránku. Aj na prvý aj na druhý krát som si počas sledovania pohodlne meditoval o veciach, ktoré Tesseract naznačoval a dostal sa do pohodlne premýšľavej nálady. Čo mi k spokojnosti úplne stačí. Iba ten záver je v jednom momente pritiahnutý za vlasy. Inak pohoda. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Divná psycho záležitosť...ako pripomenulo mi to Butterfly Effect...ale kvalitou mi to pripomenulo zlé céčko... ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Líbilo,moderní klipovitý střih, rozjeté osudy nedobrovolně spojených lidiček v nezvratný osud. Nezpochybnitelný vliv průniku produkčních vlivů může u některých osob vyvolat pocit požitého dortu kočičky a pejska. Opakuji i po třetím shlédnutí velká spokojenost. Ehm tohle není klasická kriminálka... ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nedotažený podprůměrný horůrek,u kterého čekáte že přijde ---to něco víc,ale nechá vás to v nudném klidu až do konce. ()

Parsek 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že jsem viděl příliš evropských a amerických filmů a proto jsem tomuto japonskému nějak nepřišel na chuť. Nicméně některé časové prostřihy byly fantastické... ()

Reklama

Reklama