Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melodramatický príbeh z Hong Kongu, ktorý sa odohráva v období od Nového roku 1997 do 30.júna 1997, kedy Veľká Británia odovzdala správu nad Hong Kongom späť čínskej vláde. John (Jeremy Irons) je Angličan, úspešný fotograf, ktorý už dlhší čas pôsobí práve v Hong Kongu. Býva v jednom byte so svojráznym priateľom Jimom (Ruben Blades) a je zaľúbený do krásnej číňanky Vivian (Li Gong). Jeho láska však neopätovaná. Práve v období, keď sa Hong Kong pripravuje na prechod pod čínsku správu John zistí, že má zriedkavú formu leukémie a ostáva mi iba niekoľko týždňov, možno mesiacov života. A tak sa spolu s Jimom rozhodne vziať digitálnu kameru, vybrať sa do ulíc Hong Konkgu a zachytiť reálny život a pocity jeho obyvateľov v tomto prelomovom období. Chcel by tak urobiť najautentickejšiu reportáž svojho života - dokument o skutočnom Hong Kongu ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Celý snímek má prakticky semidokumentární ráz . Uvidíte Jeremy Ironse, skvostnou Gong Li, Maggie Cheung. Příběh je víceméně výplň, protože film se snaží vystihnout atmosfétu města, chrakterizovat jeho obyvatele, jejich názory. Přímo, nepřímo a symbolicky odpovídat na otázky, co je Hong Kong, co je pro něj typické, co jeho obyvatelé vlastně chtějí, co na to Britové, místní politická a ekonomická elita má také své představy a názory(že pro ně půjde vše dobře). uvidíte mnoho zajímavých záběrů při toulkách městem, mimochodem, i když zde příběh dle mého plní spíše sekundární fukci není nudný, postavy a jejich osudy Vás zajímají, jsou skvěle zahrané, k tomu všemu velice zajímavá hudba, jak kdyby někdo zkopčil styl Kenjiho Kawaie jeho ost ke Ghost in the shell že Graeme? :) Ale budiž ost je to povedené, do filmu sedí. Myslím si, že snímek podobného ražení na dané téma jste za 12 let vidět nemohli, je to velmi originální dílko, určitě na něj musíte být odpočatí a mít vnímavou náladu. Na druhou stranu dozvíte se hodně, dokonce i pro zasvěcené, něco nového navíc. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

trochu ťažké . . . ale fajne. Wayne Wang je teda iný kaliber, ale na takýto film treba mať náladu, energiu a asi aj dostatočné IQ. No ale inak fajne natočené, Jeremy Irons je bez pochýb veľmi zručný a talentovaný herec a uznávam, že autor dokonale dosiahol a vystihol atmosféru, ktorú tam chcel mať - otázne je, ako tá atmosféra zapsobí na diváka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto ani nebol film, skor akysi polodokument o tom, ako v 6/1997 presiel HongKong pod spravu kontinentalnej Ciny. Jeremy Ironsa som nikdy nepovazoval za dobreho herca  : 4 5% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to film, ktorý skutočne vyniká, čo sa týka nálady a atmosféry, preto musíte mať náladu na takýto typ filmu. Tempo filmu je pomalšie, čo nie je zle. Chémia medzi ústrednou dvojicou funguje, čo je plus. 6/10 ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, zajímavý námět, který byl dobře zpracován (kvalitní scénář) a navíc celý film ještě pozvedá svým perfektním výkonem Jeremy Irons. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hong Kong, 1997. Země se připravuje na návrat vlády od Velké Británie zpět pod Čínskou správu. John (Jeremy Irons), úspěšný fotograf a novinář se právě dozvídá, že konec Hong Kongu pod správou Velké Británie bude i jeho koncem. Trpí totiž zvláštní formou leukémie, a jeho smrt se rychle blíží. Do smrti by ale ještě chtěl natočit film o Hong Kongu, takovém jaký je a jaký už nikdy nebude ... Film jsem si v nabídce televize vybral podle chytlavého názvu, tak nějak jsem čekal nějakou zajímavou detektivku. Ale v tom jsem se docela sekl, jde o romanticko-smutný film, trochu mi připomínající Podzim v New Yorku (i když byl úplně o ničem jiném). Celkově jsem se ale docela nudil ... jediné co film trochu podzvedává (kromě samotného prostředí) je Jeremy Irons. Ale to nestačilo. ... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"Jsem zvědavý kdo vydrží délé, já nebo Britové." Úryvek z myšlenek postavy Jeremyho Ironse přesně vystihuje rámec filmu. "Snažil jsem se abys mě milovala, ale nevyšlo to." Vůbec doba, do které je příběh zasazen je nanejvýš zajímavou volbou. Hong Kong přechází zpět pod nadvládu Číny a Britové odchází - povedená, snadno čitelná paralela pro neodkladné konce a nové začátky. Snaha o zachycení obrazu mizejícího města skrze lidské osudy (přičemž bych si dokázal film představit ještě méně návodný). 70% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Sugestivní prolínání hraného filmu s dokumentem dává filmu zvláštní atmosféru města a času. Paralela osudu města a osudu dvojice, spojení a rozloučení. Wang to umí, vytvořil originální dílo. K tomu Jeremy Irons, Gong Li, co si víc přát. (70%) ()

Reklama

Reklama