Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $42,726,869Tržby Celosvetovo $55,041,367║ ten rozpočet tak trochu nechápem, na čom mohli minuť ale určite Sandlerovi išlo na konto aspoň 20milionov _Tak toto je ten Adam Sandler, čo raz dokáže výborne baviť a v zapätí byť otrasne otravní, práve v tejto snímke dokazuje, že ma aj na viac než predvádza v tých jeho podaktorých stupídnych komédiách. Tento počin nie je zas nijak moc príbeho výrazní ale zas je výborne obsadení, fajn úlohu predvádza sympatická Španielka Paz Vega, kde by sa nedalo neuveriť tomu, že sa do nej nedá zaľúbiť a tým pádom iskrenie tu je tak krehké a nádherne fungujúce pre dej, že vyťahuje tento spočiatku scenáristický priemer niekam vyššie. U mňa to je na slušných 70% a tým pádom že ma tento film prekvapil aspoň v určitých medziach dávam vyššie hodnotenie tak za 4****: ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Emocionálne angažujúca dramedy s výbornými hercami a množstvom hrejivých momentov. Ako 130-minútový celok však príliš zdĺhavá, dejovo tápajúca a priestorovo monotónna (neustále sitcomové interiéry). Brooks sa mal uskromniť a zamerať iba na pozitívny vplyv dvoch návštevníčok na chod komplikovanej americkej rodiny. Zásadovosť hlavnej predstaviteľky, ktorá chce svoju dcéru neoblomne uchrániť amerikanizmu, je s touto líniou nevhodne skĺbená a iba to celé spomaľuje - hoci vyslovenie finálnej, s tým súvisiacej myšlienky, je pekné. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +herci potěší, milé postavy rovněž, příběh je originální a na romantickou komedii nevídaný, je zajímavé sledovat jako si postavy poradí s jazykovou bariérou, konec není typický americký -je třeba si zvyknout na děj a příběh samotný, něco je vtipné, ale je to zároveň i rodinné drama, to není vyloženě zápor, jen prostě nečekejte, že se budete smát od začátku do konce/// Příjemný film. Trošku delší, ale Adam Sandler vždy potěší a tentokrát si k sobě přizval netypické herce pro "sandlerovku" a vznikl z toho tak trochu jiný film. Přesto zajímavá zkušenost a nutno zdůraznit, že postavy si mě získali./// Celkem 70%/// ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde není totálně americký happy end. A mě až teď došlo, jak mě tyto klišé americké konce rozmazlili a zkazili. Neumím si to vysvětlit, ale mě zde chyběl nějaký pořádný konec. Takhle z toho mám pocit něčeho nedokončeného. Jako by vystřihli kus něčího života (což jistě byl záměr) a neukončili ho. Rozhodně je to milý a oddechový filmík, který je poněkud delší, no snad Vás stopáž moc neodrazí :) Příjemnou zábavu! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentí romantická komedie od mistra Jamese L. Brookse. Film jde úplně jinou cestou než jiné žánrově podobné filmy a nebojí se dvouhodinové stopáže ani -na žánr- neobvyklého konce a nepůsobí samoúčelně, kýčovitě nebo dokonce hloupě. Inteligentní scénář, vynikající herci a brilantní režie zaručují zábavu pro všechny, kdo hledají kvalitní romantiku a zábavu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Původně byla do role Debořiny matky obsazena Anne Bancroft. Nakonec však projekt opustila. (Coldrex)
  • Adam Sandler odmítl roli Maxe ve filmu Collateral, kvůli práci na tomto filmu. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama