Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Recenze (252)

POMO 

všechny recenze uživatele

Emocionálne angažujúca dramedy s výbornými hercami a množstvom hrejivých momentov. Ako 130-minútový celok však príliš zdĺhavá, dejovo tápajúca a priestorovo monotónna (neustále sitcomové interiéry). Brooks sa mal uskromniť a zamerať iba na pozitívny vplyv dvoch návštevníčok na chod komplikovanej americkej rodiny. Zásadovosť hlavnej predstaviteľky, ktorá chce svoju dcéru neoblomne uchrániť amerikanizmu, je s touto líniou nevhodne skĺbená a iba to celé spomaľuje - hoci vyslovenie finálnej, s tým súvisiacej myšlienky, je pekné. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neutrhnu se tak často, ale v tomhle případě to s klidným svědomím udělám, protože film, po kterém zůstala stopa v mém srdci a který jsem rozhodně neviděla naposled, si to zaslouží. K dokonalosti má na míle daleko, ale má množství místeček, která zvednou koutky a zároveň aktivují slzné váčky a tak je až s podivem, že já, která se tak nerada nechávám vydírat, jsem mu podlehla. Když Flor v noci zvětšuje sako zaměstnavatelčině dceři, která obrečí fakt, že jí matka kupuje menší oblečení, aby jí motivovala ke zhubnutí, a k tomu se naučí svou první větu anglicky "jen to zkus", kterou omílá do té doby, než dítě pochopí a zkusí a .... pochopí - to je třeba jedno z těch míst. A Paz Vega - přesně jak říká Adam Sandler, že když se na ní člověk dívá, nesmí mrknout, aby o něco nepřišel, je nejen záviděníhodně krásná, ale od filmu Sex a Lucia vím, že je i mimořádně dobrá herečka a svou paličatou a hrdou Flor zvedla tenhle filmeček, který mě v zarmoucený den odrmoutil, o další hvězdičku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem najednou měl pocit, jako kdyby ke mě domů přišli na návštěvu Adam Sandler, Téa Leoni a Paz Vega a začali mě vyprávět svůj příběh a já se při jejich vyprávění střídavě smál a střídavě plakal. Když svůj příběh dovyprávěli už jsem ani neplakal ani se nesmál, jen mě bylo krásně u srdce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snadno a rychle já se k tomuhle filmu teda nedostal. Koukám a nestačím se divit. Film jsem chtěl vidět od jeho premiéry. Viděl jsem ho až po sedmi letech. Pořád mi unikal v televizi, pak jsem na něj kolikrát pozapomněl i já, ale nakonec jsem se teda dočkal. Přiznám se, že tenkrát mě na film nalákal hlavně Adam Sandler, to je typ herce, u kterého mi sedí jeho humor a vlastně všechny jeho filmy, které kdy vydal. Taky mě potěšilo, že tenhle film není vůbec blbej a on tam nehraje blázna, ale naopak. Nicméně co se týče preferencí, časem jsem začal názory přehodnocovat a lákala mě ve filmu především Paz Vega. Když jsem se nakonec dočkal, film jsem si užíval. Nejenom, že skončil jinak, než by taková klasická komedie s romantickými prvky měla skončit, ale také z ní byla cítit realita, životní úděl a kolikrát i prázdnota, která je v každém z nás. Film byl hrozně hezký a i přes pár divných scén, kterým jsem dost nerozuměl, nebo spíš jenom životně nesouhlasil, jsem byl víceméně dost spokojený. Adam Sandler je pan herec. Ukázal to už s pár filmy a tady to ukazuje zase. A Paz Vega je nádherná ženská, která se ukazuje v tom nejkrásnějším a nejpřirozenějším světle. A nejhezčí na tom všem je, že ten film díky tomu ukáže rozdíly dvou národů a ukáže je neuvěřitelně krásně. Zaplať pánbůh za náhody a zaplať pánbůh za fakt, že se na světě najdou lidi, kterým naše duše dokáže porozumět, respektive, že si ty duše ta naše duše dokáže najít. Bez nich bychom ten život totiž přežít nedokázali. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $42,726,869Tržby Celosvetovo $55,041,367║ ten rozpočet tak trochu nechápem, na čom mohli minuť ale určite Sandlerovi išlo na konto aspoň 20milionov _Tak toto je ten Adam Sandler, čo raz dokáže výborne baviť a v zapätí byť otrasne otravní, práve v tejto snímke dokazuje, že ma aj na viac než predvádza v tých jeho podaktorých stupídnych komédiách. Tento počin nie je zas nijak moc príbeho výrazní ale zas je výborne obsadení, fajn úlohu predvádza sympatická Španielka Paz Vega, kde by sa nedalo neuveriť tomu, že sa do nej nedá zaľúbiť a tým pádom iskrenie tu je tak krehké a nádherne fungujúce pre dej, že vyťahuje tento spočiatku scenáristický priemer niekam vyššie. U mňa to je na slušných 70% a tým pádom že ma tento film prekvapil aspoň v určitých medziach dávam vyššie hodnotenie tak za 4****: ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Osoba, která mě nejvíc ovlivnila: moje matka.Bez diskuze.“ Tak začíná esej s žádostí o přijetí na univerzitu i film. Matka Flor se sice za svůj pobyt v USA nenaučila ani trochu anglicky, ale trvá na správném vyslovování svého jména (velmi sympatické), získává práci v bohaté rodině a na léto k nim do domu přiváží i svoji dceru Christinu. Flor má pochopení pro dceru své zaměstnavatelky, která je pro vlastní matku zklamáním a paní domu se zase nemůže nabažit obdivu její dcery. ..„ Myslíte si, že je váš život trapný, a pak v něm někdo najde povzbuzení.“ Banální větička a přitom tak důležitá. A nejenom pro tenhle film o vztazích, o porozumění, ale i nedorozumění, který jsem nevnímala jako komedii. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Spanglish ,2. The Beach ,3. Welcome to the Claskys ,4. Drunk and Disorderly ,5. John Comes Home ,6. Learning English ,7. No Left ,8. Malibu ,9. Cooking ,10. Bus Stop ,11. They Can't Take That Away from Me , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Iba jednu slzu. Tak nech stojí zato.“ Aj keď James L. Brooks nie je práve druhým Spielbergom, pozorní filmoví fanúšikovia ho dozaista poznajú, či už ako režiséra (CENA ZA NEŽNOSŤ, VYSIELAME SPRÁVY, TAK DOBRE AKO SA LEN DÁ), scenáristu („Simpsonovci“) alebo producenta (VEĽKÝ, JERRY MAGUIRE). V roku 2004 sa rozhodol spojiť sily s komikom Adamom Sandlerom (OPITÍ LÁSKOU, 50x A STÁLE PO PRVÝ RAZ), ktorý, ako mnohí komici (Jim Carrey – TRUMAN SHOW), dokáže zahrať prekvapivo ľahko vážne postavy. Bohužiaľ, Sandlerov sympatický šéfkuchár nie je vyložene titulnou postavou, takže je na plátne podstatne menej, ako by bolo dobré pre dobro diváka. Našťastie je tu malá Sarah Steelová (ak niekto takto hrá ako šestnásťročné decko, ťažko povedať, čo bude robiť ako štyridsaťročný), nanešťastie tá je na plátne snáď ešte kratšie. Nuž a zvyšok postáv nestojí za veľa, čo je rovnaká chyba slabých hercov ako i nešťastne napísaného scenára (s odporne hysterickou postavou hranou Téou Leoniovou by nič neurobila ani Meryl Streepová). Snímka je dlhá, vlečie sa, stagnuje a zopár ľahkou rukou nakrútených scén, vrátane jednej veľmi čudnej erotickej, nestačí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me ze zacatku prijemne prekvapil a pozdejc nasral. Film sice neni klasicka Sandlerovska buranska komedie, ale spis takovy rodinny drama, ale ze zacatku je fakt vtipnej, Sandler se sice kroti, ale jeho hodnej sympatickej fotrik je fajn a Leoni misty vysiluje a ukazuje svuj komedialni talent. A do toho sexy Paz Vega, ktera se ze zacatku ve filmu jen tak mota a nikomu nerozumi. Takze tady prakticky neni zadnej poradnej pribeh, ani nejaky masakralni vtipy, ale film docela pohodove a vtipne odsejpa a trva to tak zhruba 90 minut. Kdyby tady tvurci film ukoncily, tak by to byla parada. Jenze film ma premrstenou delku pres dve hodiny a posledni pul hodinka je jak telenovela, kdy nekdo neustale buli, vecne vriskajici Leoni zacne bejt spis otravna a jediny, co jeste film jakz takz tahne, je chemie mezi Sandlerem a Vegou. Nebejt ty pulhodiny, je to parada. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My se normálně hádáme, Johne. Konečně velká hádka. Já nevím, jak můžeš bejt pořád tak klidnej." Španglicky umím mluvit asi stejně dobře jako maďapersky, takže jsem vhodnej do každý zazobaný rodiny. Stejně jako Flor. Ta je na rozdíl ode mě hezká a zásadová. Já bych ale chtěl bejt takovej flegmouš jako svatej John. Mít totiž doma dokonalou perfekcionistku Deb a nezabít ji, tak to je na svatořečení. Ale zpět k filmu. V tom mě zaujalo, jak se dá "ekonomickou třídou" cestovat z Mexika do USA, skvělej emocionální výkon tlumočící Cristiny a zjištění, že bejt krásná není kompliment, ale obvinění. To není málo, ale na můj vkus je to docela dlouhý a moc mi nevyhovuje, že emocí je tam víc než srandy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak sem čekal něco přece jenom komediálnějšího a pohodovějšího, když tady hraje Adam Sandler a ne rodinodramatickej film, kde sem velkou část filmu akorát sledoval hysterickou Téu Leoniovou, nicméně Paz Vega je tady fakt moc pěkná a příběhově to rozhodně špatný neni, jen to moc nezaujme a nenabídne nic navíc ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám 5hvězdičkový film (ne 4 a 3/4 :)). Nesmírně hřejivé, příjemné. Paz Vega je sympatická kočka. A Shelbie Bruce podává jeden z nejlepších dětských výkonů. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mě ve vážné roli šéfkuchaře uprostřed hroutícího se manželství příjemně překvapil. Vážnou postavu zahrál přesně a s lehkostí jako ostřílený dramarický veterán. Takhle příjemně na mě zapůsobila už jen Sarah Steele a Paz Vega, už jen pohled na ni stačí k uklidňujícímu pocitu, což krásně dokumentuje scéna "Would you get outta the damn wind?". Od filmu Jamese L. Brookse jsem očekával trošičku něco jiného, ale nakonec jsem s výsledným produktem spokojen, poznal jsem vážného Sandlera, pro mě nové tváře Sarah Steele a Paz Vega a příjemně se po celou dobu bavil. Jen podle mě nejde o komedii, spíše romantické drama. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý film s Adamom Sandlerom. Má výborný príbeh o mexickej gazdinej, ktorá so svojou dcérou príde za lepším životom do Ameriky, kde začne pracovať pre slušného šéfkuchára a tak si na seba tieto dve skupinky ľudí začínajú zvykať a obe zisťujú, že niektorí členovia majú toho spoločné viac než dosť aj napriek odlišným spoločenským pomerom. So spracovaním som nadmieru spokojný, je to výborný mix rodinného filmu, drámy, romantického filmu a trochu aj tej komédie, ktorý síce má pomerne pomalé tempo a na tejto nadmernej dĺžke chýba výraznejšia gradácia, ale tu to vôbec neprekáža, film nemá žiadne slabé miesto a dej je celý čas veľmi zaujímavý s množstvom výborných prvkov, takže je to veľmi príjemné pozeranie až do konca. Herecké obsadenie je skvelé, výborný Adam Sandler vo svojej pomerne netypickej, ale aj tak po všetkých stránkach dobre zvládnutej úlohe, ale tu ho zatieňuje perfektná Paz Vega, ktorá predviedla jeden z najlepších ženských hereckých výkonov, aké som vôbec videl a tak je tu celý čas skutočne radosť pozerať na každý jej pohľad, emócie a iné vyjadrenie vnútorných pocitov. Ale až na Téu Leoni vo svojej s prehľadom najhoršej úlohe je na tom veľmi dobre každý. Réžia je úplne ideálna a technická stránka tiež. Určite nemôžem dať plné hodnotenie, toto nie je práve ten typ filmu, ktorému by som ho dokázal dať, ale aj napriek tomu som veľmi spokojný po všetkých stránkach a vždy si ho s radosťou pozriem. Objektívna kvalita filmu- 82%, film sa páči mne na 80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď James L. Brooks natočí raz za pár rokov nejaký film, oplatí sa pozrieť ho. A spojenie komédia-dráma s romantickým nádychom je jeho špecialita. Je to cítiť od začiatku do konca. Tentokrát stavil na podmanivých hercov a vyplatilo sa, len ten dabing Téi Leone mohol byť umiernenejší. Najväčší problém mi robilo postavenie záujmov a rozpačité vytýčenie priorít filmu. Je jasné, že bude hrať na city, ale zahral to veľmi pianissimo, takže som sa viac sústredil na romantickú stránku, ktorá zaujme svojim vyzretým rodinným zázemím na strane 'španielskej', no absolútne absurdným na strane 'americkej' rodiny. Ale ubehlo to rýchlejšie než som čakal, ľahko určite nie. No a bez Sandlera neviem, pretože zabodoval nielen vo vtipných momentoch. Je to proste všetko až príliš umiernené. 70%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici príjemne komická, v druhej únavne dramatická romantika, ktorej hlavným hrdinom je pán skladateľ Hans Zimmer. Jeho melódie preválcovali všetku snahu nevtieravú romancu a ako jediné ustáli miernu gýčovosť celku. Myšlienka fajn, herci fajn, ale príliž dlhé a príliž obyčajné, než aby si to zaslúžilo repete. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér mých oblíbených romantických komedií (Cena za něžnost, Lepší už to nebude) tentokráte mírně klopýtl, ale opět skvěle buduje vztahy a jeho vpravdě netradiční romance zato dala alespoň vyniknout herectví Adama Sandlera. Díky jeho citlivému (a velmi civilnímu) přístupu je jeho postava starostlivého otce tou, díky níž je film podstatně stravitelnější. První polovina byla totiž (alespoň pro mě) utahaná a rozvleklá, chyběly kvalitní dialogy, nevěděl jsem, kam film zařadit. Druhá pak nabídla několik silných momentů, u mě např. oboustranné vyznání Sandlera s Paz Vega v restauraci. Ta ztvárnila služebnou Flor, kolem níž se vše točí. Se svoji dcerou se dostane do bohaté rodiny, z které se pomalu (ze strany matky) vytratil cit i empatie. Dlužno podotknout, že mě svým hereckým výkonem po delší době zaujala i Téa Leoni. Přesto je ale komedie o začleňování dvou emigrantek do americké společnosti spíše rozkolísanou záležitostí!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to spíše 3.5 *. 130 minut je až přehnaně moc, ale přesto na tom na tom nacházím hodně pozitiv. Bohužel některé úplně zastíní negativa (již zmíněná stopáž, někteří přehrávající herci a podobně). A navíc jsem ocenil, že i když je tu Sandler v hlavní roli, není to typická Sandlerovka. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci. Skvělý scénář, pohodové obsazení(civilní Sandler mě setsakramentsky baví). A hlavně jeden z mála letošních filmů, který mě opravdu chytil za srdce. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama