Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Recenze (252)

Gaston155 

všechny recenze uživatele

A ja že to je Penelope Cruz..Té hispánky su všetky podobné.Čo sa týka filmu,není čo vytknúť.Na žiadny iný film sa tak nehodí označenie "romantický,dráma,rodinný". ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Film balancuje na pomezí dramatu, komedie a romantického slaďáku. Zatímco jiné "klasické" americké snímky to zvládají dobře, tady se to tvůrcům naprosto nepovedlo. Scénář je chaotický a nepřehledný a postavy se s výjimkou role Adama Sandera chovají v nastalých situacích prazvláštně, jako by byli na place poprvé. Jestli to bylo záměrně, nedokážu vyčíst, ale každopádně se mi to hodně nelíbí. Co se mi naopak líbilo, byl make-up Tea, když bulela v kuse šest hodin. Za zajímavý závěr dávám 2 hvězdy. ()

Filooos 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemná komedie. Mít doma manželku jako Adam Sandler, tak bych dostal asi dlouholetý trest. Pro mne velice milé překvapení...akorát to měli nechat dojít do hodiny a půl - trošku přetahuje....ale rozhodně doporučuji! ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Výborné rodinné drama, kde herci hrají skvěle - alkoholická babička, hysterická manželka a klidný otec, který i když zde není hlavou rodiny, tak si taky dokáže zakřičet či prosadit svou. No a k tomu všemu, už do tak problematické rodiny, přijde krásná hospodyně Flor, která neumí ani slovo anglicky. Vážné chvíle střídali úsměvné a naopak. I tak to skončilo jistým způsobem dobře. Určitě by mě ale zajímalo jak to pokračovalo se ztřeštěnou rodinkou. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy mám docela rád a tak musím přiznat, že ŠPANGLICKY SNADNO A RYCHLE se mi velmi líbil. Zejména malá Cristina (Shelbie Bruce) je vynikající a scéna jejího tlumočení mezi Flor Paz Vega) a Johnem (Adam Sandler) mne uchvátila. Film má lidský rozměr a ukazuje i na problematiku mexických migrantů ve Spojených státech. I když titulek hovoří o nějčem snadném a rychlém, Fler se většinu filmu příliš neorientuje a horko těžko hledá každé slovíčko v angličtině. I když dlouhodobě žije v USA, anglicky ani příliš hovořit nemusí, vyskytuje-li se v hispánské menšině, které dnes tvoří více než 15% obyvatelstva a jsou místa, kde už převládá. Flor přichází do bohaté bílé rodiny, která neumí skoro vůbec španělsky a ona sama téměř neumí její jazyk. Přesto si vzájemně porozumí a Flor se nakonec naučí angličtinu, i když to nijak snadné ani rychlé není. Na film jsem se podíval kvůli Téo Leoni, ale nutno říct, že mu připadla s ohledem na herecké výkony ostatních trošku slabší, měl jsem dojem, že přehrává. Adam Sandler hraje to, co většinou hraje a dobře. Paz Vega která po většinu filmu vypadá jako rodná sestra Penélope Cruz, je také výborná. Konec byl trošku smutný, ale vlastně to těžko mohlo skončit jinak. No jo, je to sladké, ale člověk je nakonec rád, že je na světě něco krásné, když už život takový nebývá. 90% ()

Natt 

všechny recenze uživatele

Velmi mily film, velmi racionalny .. Sandler sa velmi hodi na rolu , ale na druhu stranu su drobne momenty kde "filmu nestaci" Mam ho rad , ale keby tam bol este lepsi herec bolo by to dokonale. ( ale zas bohvie , ci prave jeho "chyby" nedali filmu to spravne caro? :) ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Ke 4 * u mne přispěly pocity. A taky absence očekávaného hepyše. Flor (Paz Vega) je krásná nejen vzhledem , ale i povahou. Je hrdá, spravedlivá a umí uznat chybu. Když jí John vmete, že i ona nehrála zrovna fér hru s jeho dcerou, uzná to a omluví se. A tu svoji dceru Kristýnu uchrání před změnou, která by ji čekala ve snobském prostředí. "Přeci nechceš být jiná, než jsem já". PODRUHÉ 8-6-23 setrvávám s vysokým hodnocením, a o kvůli hlavní protagonistce, zmíněné shora. Paz Vega je pro mne jedna z nejhezčích a nejsympatičtějších hereček ever. ()

pomeranc1234 

všechny recenze uživatele

Velmi emoční film u kterého se člověk zasměje ale je mu i smutno. Jsou tam skvělý herci  a dobře se na to kouká. Je to o dost jiné než klasické romantické filmy a to mi přijde dobrý. Ale vůbec by nevadilo kdyby to mělo o 20 minut méně. Jinak je to nádherný film s dobrou myšlenkou. Celkově 70/100 ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama