Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Recenze (252)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler v romantickém a lehce komediálním filmu. Je vidět, že mu role sedla a divák se nemusí bát nudy. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandler dle mého soudu v roce 2004, poprvé ukázal že umí i celkem solidně zahrát. Bohužel mu trošku nohy podráží unylá režie a také fakt že Nicholson to minule rozjel daleko víc. Tleskám alespoň netradičnímu konci, který je v rybníku romantických komedií velkou vzácností. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Na jednu stranu šlo o milou komedii a romantiku, ale na druhou stranu jsem čekal poněkud více. Co mě nejvíce mrzí je otevřený konec, nebo spíše takový závěr, z kterého je patrné, že větu "žili spolu šťastně až do smrti" zde nelze použít a to je při čekání u dvouhodinového filmu kapánek zklamáním. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Také tak máte rádi Sandlera v umírněných hereckých polohách, ve kterých nikomu neprdí do ksichtu a po boku mu nestojí démonický Rob Schneider? Brooks nejde až úplně na dřeň a rozhodně se nedočkáme podobně silného náhledu do pozdějších let manželských, jako třeba předvedl Linklater před pár lety v jeho Před půlnocí. Místo toho se díváme na nepodbízivou civilní komedii s trochou dramatu, která si mě zaháčkovala po celou 126 minutovou stopáž, a při závěrečném posezení jsem byl nefalšovaně dojatý. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ono stačí, když ze sebe pan Sandler aspoň na chvilku nedělá debila a hned čučím jak blázen. Na co ještě jsem tu čučel snad nemusím psát, v tomhle jsem nejvděčnější divák pod Sluncem. Příjemný film s dobrým humorem a zajímavým příběhem - tomu se u dvouhodinové americké rodinné komedie říká zázrak Vánoc. P.S: Jestli si někdy pořídím děti, tak jenom kvůli chůvě. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vím, že nejde o Šestej smysl, ale proč proboha necháte napsat obsah nějakýho čuráka, kterej vybleje jak to přesně skončí?...Jinak vynikající rodinné komediální drama, kde mě vedle klasicky skvělého vážnějšího Sandlera okouzlila především moje (teď už bývalá) neoblíbenkyně Téa Leoni. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +herci potěší, milé postavy rovněž, příběh je originální a na romantickou komedii nevídaný, je zajímavé sledovat jako si postavy poradí s jazykovou bariérou, konec není typický americký -je třeba si zvyknout na děj a příběh samotný, něco je vtipné, ale je to zároveň i rodinné drama, to není vyloženě zápor, jen prostě nečekejte, že se budete smát od začátku do konce/// Příjemný film. Trošku delší, ale Adam Sandler vždy potěší a tentokrát si k sobě přizval netypické herce pro "sandlerovku" a vznikl z toho tak trochu jiný film. Přesto zajímavá zkušenost a nutno zdůraznit, že postavy si mě získali./// Celkem 70%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide o komediálnu drámu so snahou vyvolať u diváka príjemné emócie a tým aj dobrý pocit. U mňa to však veľmi nefungovalo. Príbeh je síce celkom zaujímavý a dokáže udržať pozornosť celý ten dlhý čas, ale dráma a komédia sa tu zastavili tak na pol cesty a zapadli do priemeru. Všetko je ploché, samozrejmé, nevýrazné a preto jediný pocit, ktorý sa na konci dostavil je pocit neutrálnosti a s tým je aj spojené konečné konštatovanie, že nebolo to zlé ale ani nič svetoborné. Proste jednohubka s myšlienkami, ktoré ničím neoslnia. Iba ak svojou priemernosťou. Jediný poznatok, ktorý mi film dal je, že Sandler sa hodí skôr do čistej komédie ako do drámy, pre mňa je už príliš komediálne zaškatuľkovaný a neverím, že ma v budúcnosti dokáže prekvapiť niečím novým. 50/100 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film je pohlazení, hřeje u srdce, a ač se v něm najde pár komediální scének ústících obvykle z kulturního, sociálního a hlavně jazykového nedorozumnění, není to tak zcela komedie. Ostatně na to je James Brooks specialistou. Na komedie s "duchem" - třeba tak to můžu nazvat. Herci jsou veskrze příjemní, osobně mě příjemně překvapil Adam Sandler (už podruhé po Opilí láskou), Téa Leoni předvedla docela slušně neukojenou neurotičku a Paz Vega coby hispánská hospodyně je dostatečně uvěřitelná a to nejen díky tomu, že mluví španělsky, ale že skutečně hraje. Mám prostě pocit, že takový film má smysl, opravdu, žádné rádoby přehluboké filosofování, je jen civilně lidský - a to mám ráda. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tak povedené spojení příjemné komedie s romantickou zápletkou. Nedá se tu sice mluvit o hereckých výkonech, ale rodinný film vás pohltí citovými scénami, nebo nesmělou vtipností a prostě se vám zalíbí svou naprostou přirozeností. Další plus pro mě znamená kouzelné, zato smutné rozuzlení a konec, který nekončí ,,happy endem" Byla to pro mě dávka emocí :) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pekný film. Bohužiaľ, tých negatív je naozaj dosť a tak nad tou štvrtou hviezdou ešte váham. Tea Leoni je tu obludne nesympatická hysterka, strašlivo prehráva a pri tej scénke s orgazmom som nedokázal identifikovať, či mala hrať orgazmus, alebo hrať, že predstiera orgazmus; každopádne to bolo trápne. Vlastne celá Sandlerová rodina bola trápna a babička ako zo zlého sitcomu. Paz Vega sa naučila anglicky rýchlo a ľahko - asi tak tridsaťkrát rýchlejšie a ľahšie, ako by bolo naozaj možne. Church dostal štek, ktorý by som sa bál nazývať vôbec cameom. A je to aspoň o pol hodinu dlhšie, ako by malo byť. Ale páčilo sa mi to. Konieckoncov je tam Paz, Sandler hrá, koniec je super a pár scén skoro úžasných. Len od toho netreba čakať genialitu typu As Good as It Gets. 70% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak teď již vím, kde se to v tom " věčném komikovi " Sandlerovi v komorním snímku M. Bindera http://www.csfd.cz/film/224695-volani-o-pomoc/ vzalo. On " potrénoval " již zde. Velká škoda, že se Adam ( až na vyjímky ) drží komediálních rolí. Že v něm třímá i vážnější potenciál ( poloha )dokázal dostatečně již v obou zmiňovaných snímcích. Přiznávám, že od tohoto snímku jsem očekával trochu něco jiného, nicméně tím nechci říci, že výslednou podobou jsem byl zklamán ( ba právě naopak ). Spanglish je překvapivě vyzrálý snímek, který nejvíce sráží jeho přílišná stopáž a balancování mezi několika žánry. To co naopak snímek táhne do nadprůměru jsou herecké výkony a to jak Adama Sandlera coby Johna Claskyho, tak především krásné španělky Paz Vega jako hospodyně Flor. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj najoblúbenejší Sandler. Bohužial jeden z mála, čo sa nedostal do našich kín a aj v Amerike dosiahol menší úspech, ako sa čakalo. Asi že tam nebol fekálny a pimitívny humor a pôsobilo to úprimne. Ono je to ale vlastne predovšetkým film Jamesa L. Brooksa, jeho fanúšikovia mohli byť mierne sklamaní. Ja som bol nadmieru spokojný. A Paz Vega je krajšia ako Penelope Cruz. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to hodnotil jako film s Adamem Sandlerem, pak to bylo velmi dobré. Pokud bych to hodnotil jako film Jamese L. Brookse, tak to nebyla žádná sláva. A podobně rozháraný jsem ještě v mnoha ohledech. Ani tři, ani čtyři hvězdičky bych si nedokázal rozumně zdůvodnit, čistá tři a půlka. Ale to tu dát nejde... ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie, ještě méně náročné drama, a to vše korunuje lehká romantika, která nenadchne, ani neurazí. Film je tak rozvleklý, že kdyby byla polovina vystřižena, tak by byl pořád ještě zbytečně dlouhý. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musím uznat že jsou i lepší filmy než uřvaná španělka a její dcera který si našli džob u skoro bohatý rodiny s nafoukanou manželkou a manželem (Adam Sandler) který si zaslouží někoho jiného. Je to docela dobrý dávám tři hvězdy za docela dobrý příběh a samozdřejmě za Adama Sandlera bez kterýho by ten film byl na prd takze to je muj nazor. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentí romantická komedie od mistra Jamese L. Brookse. Film jde úplně jinou cestou než jiné žánrově podobné filmy a nebojí se dvouhodinové stopáže ani -na žánr- neobvyklého konce a nepůsobí samoúčelně, kýčovitě nebo dokonce hloupě. Inteligentní scénář, vynikající herci a brilantní režie zaručují zábavu pro všechny, kdo hledají kvalitní romantiku a zábavu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vega vyzařuje šarm bez úsilí. Je to smutnoveselý lidský příběh o tom co lidé chtějí. Postupem času snímek směřuje ke dnu. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama