Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Recenze (252)

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi jako komedie nezdá. Střet dvou kultur a mentalit, mexické a americké, vyprávěn z pohledu dcery krásné Flor, která po odchodu z Mexika šest let stráví v komunitě krajanů v LA. Rozhodne se přijmout práci u bílých lidí, kde je nejen jazyková bariéra, ale odlišné mentality.Rodina střední vrstvy, matka T.Leoni , táta A.Sandler a jejich dvě děti a babička.Milé, úsměvné, trochu dojemné. a první věta, kterou se Flor naučí anglicky kvůli jejich dceři - jen to zkus... ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Kulturní konfrontace rodič vs. zbytek světa. Mám s tímhle tématem osobní zkušenost, a to bolestnou a negativní - z potomka vyrostl řádný člen většinové společnosti. Prostředí bylo prostě silnější. --- Brooksovo pojetí nezdůrazňuje tragiku konfliktu, je spíš komediální a romantické, vlastně smířlivé. Podle mě z námětu nevytěžil všechen potenciál, ale to může být jen můj osobní dojem. Každopádně je to velmi chytrý film. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je to tak na 3 a půl hvězdičky, ale na lepší pocit z filmu to působí (zejména ke konci) příliš roztahaně, nekoncepčně, jako by režisér nevěděl, jak film vhodně ukončit. Devízou tohoto filmu jsou výborné herecké výkony (zejména se mi líbily Paz Vega a ztřeštěná Téa Leoni) a několik povedených scén. Problémem je nevyváženost. Skvělé okamžiky střídají rozpačité a divné. Není to typ komedie typu "popadatsezabřicho", ale spíše komedie častého pousmání (místy i rozpačitého). A taky mám pocit, že by se film dal natočit lépe, některé scény jsou moc dlouhé. Ale rozhodně to je zajímavý snímek s dobrými nápady a nenudil jsem se. Režie: ***, Scénář: ***, Herci: *****, Výprava/Efekty: ***, Hudba: ****. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Některé okamžiky mě dostávaly to záchvatů šílenosti, některé scény jsou opravdu zbytečné, ale asi jinak by se nedokázal rozvít, tak hezký příběh, který opravdu spíše než komediální je v žánru drama. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

¡Ay mi madre! ¿Qué hago? Peli americana y ¿yo pongo cuatro estrellitas? Hmmm... Když ono je to milé, roztomilé, až slzu do oka loudící, aniž by to na diváka vyvíjelo nějaký zvláštní nátlak. Hrdě tvrdohlavá Flor hájící si své "mládě" je až dojemná, ale zase ne příliš a pro prudší a horkokrevnější reakci hodnou svého původu nechodí moc daleko. Střet kultur také stojí za to. ¡Maldita sea!, jsem okouzlena, a to nečekaně zcela. Paz Vega je lindísima, simpática, dulce y bien emotiva a musím se přiznat bez mučení, že nebýt jí, protože patří mezi mé nejoblíbenější španělské herečky, nějak by mě ani nenapadlo se na tento film kouknout, což by ale byla asi škoda. OK, vzdávám se, určitě škoda. Hudba je příjemná, Adam Sandler samozřejmě bezprostřední, Téa Leoni kouzelně a neuvěřitelně potrhlá a obě dvě dcery moc fajn. Babička pobaví. Celkově velice příjemný filmík, po kterém zůstává příjemný a lehký dojem a vzpomínka na něj vyvolává stejně lehký úsměv na tváři. ¡Bravo! ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím vcelku výjimečně souhlasit s POMEM, konkrétně v tom co píše o podivné zásadovosti Cristininy matky a celkové zdlouhavosti. Dodal bych ještě pár výhrad jako přílišná "americká" vypjatost všech citových scén, v podstatě není okamžiku, aby někdo nebrečel nebo neměl slzy na krajíčku, nebo aby někdo někoho srdceryvně neujišťoval, jak ho má rád, jak je úžasný a jak ho miluje. Ale u mně osobně o fous převažují klady nového Brooksova filmu jako například skvělé a uvěřitelné herecké výkony (hlavně Adam Sandler, kterého si, navzdory obecně nedobré pověsti, nemůžu vynachválit), spousta oněch hřejivých momentů, inteligentní a příjemné dialogy a nádherná Paz Vega. Sečteno a podtrženo - sympatická a nevtíravá podívaná na jedno shlédnutí. ()

Nosdrolomo 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika rozvádějící jedno z témat Lásky nebeské. Zde ovšem bez onoho kouzla co by ten film vyneslo kamsi navrchol. Ačkoliv se Adam Sandler a Paz Vega snaží seč můžou, nezachrání film bez originálního nápadu i bez ukázky skutečného prolínání duší hlavní dvojice. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

brooksovy dlhe prestavky medzi filmamy prilis neprespievaju, cim novsi film tym vacsia blbost (sklz od prvej oscarovej ceny za neznost, ktora tiez nebola nic extra az k spanglish je obrovsky) a hlavne vyvolava vo mne pocit ze brooks nevie rezirovat (v dramatickych chvilach si pomaha stylom "tak jde cas", kde nazoomuje na tvar herca ktory sa prave dozvedel nejaku zdrvujucu spravu a do toho hra srdca trhajuca hudba) a hlavne nema cit pre vyber scenara, lebo taku tupost s tolkymi preafektovanymi postavami sa len tak nevidi... herci su na tom dost zle (hlavne tea leoni je neskutocne hrozna a vsetky jej sceny su ukricane a afektovane, sandler tiez cely cas bud place alebo strasne prehrava) i vdaka faktu ze skoro vsetky zenske postavy su napisane aby sa chovali ako idioti (co je problem, lebo film je hlavne o zenach), sem tam sa objavy i nejaka vtipna scena ale to je strasne malo... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Když se Adam Sandler nepitvoří a nesnaží se režírovat, stává se film s ním snesitelný. Na romantickou komedii to má netypický konec, za který jsem přidala hvězdičku. Znovu bych tento film vidět nemusela, ale aspoň to nebyl průšvih. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

podle názvu i herců jse si myslel, že to bude další hloupá střeštěná komedie, ale nakonec se z toho vyklubalo citlivé melodrama s jemným humorem i poučným nadhledem, které si mé 3* zaslouží. [ PRÍBEH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na chronologický seznam filmografie Adama Sandlera, myslím, že právě tímto snímkem začal svým kritikům dokazovat, že je opravdu dobrý herec schopný i dramatického výkonu. Žánr komedie bych v tomto případě uváděla až na posledním místě, protože ty nejzásadnější scény vás primárně dojmou a nutí přemýšlet o vlastním rodinném životě. Stříhala bych, to rozhodně ano, zároveň jsem ale dlouho neviděla tak zvláštně krásný film. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velmi milý, příjemný film, který skončil (teda aspoň podle mne) dost jinak, než jsem v jeho průběhu očekával. Příjemné překvapení! A Sandler mi tady nevadil, což je skoro zázrak:-) ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,v každé „ sandlerovce" se to stále opakuje a já to použiji pro tento komentář. Naladil jsem se na brutální komedii typu Zohan nebo Můj otec je šílený a místo toho jsem dostal obyčejné nudné rodinné drama. Vydržel jsem asi hodinu než jsem to vzdal. Možná jsem přebral s vínem nebo prostě neměl náladu, ale film mě vůbec nechytl. První moje „sandlerovka" byl Zohan a tak neustále očekávám něco podobného, buranský humor, ale tady jsem se za necelou hodinu ani jednou nezasmál. Děsná nuda. Dost bylo Sandlera. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovná komedie, která dokáže zaujmout, pobavit i rozplakat... Dokonalost sama to sice není, ale přesto, nebo možná právě proto, si mě tenhle film docela získal. Velkou zásluhu má na tom samozřejmě úžasná Paz Vega, kterou mám ráda už od filmu Sex a Lucia. Na zbytek osazenstva se taky docela dobře dívá, takže nezbývá než doporučit... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

A já čekal komedii. Ve skutečnosti je to krásný civilní filmek s až nebezpečně přirozenou a krásnou Paz Vegou a všedním (v dobrém) Sandlerem. Celý dojem je opravdu jako bych sledoval skutečný příběh přes plot nebo nevim o jiném přirovnání. -"Is what you want for yourself to become someone very different than me?" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicka dementna sandlerovka, ktoru reziroval James L. Brooks, a ten chlap sa do filmu vyzna. Komedia ako vysita, ked si clovek potrebuje oddychnut a vypnut mozog. Herecke osadenstvo /Sandler, Tea Leoni/ potesi, ale financny prepad filmu uz nie 64 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velkou nevýhodou tohoto filmu je jeho délka. Příběh, hudba, herci jsou skvělý, ale pravdou je, že film by mohl být kratší a třeba i s jiným koncem, tak nějak jsem doufala, že Adam Sandler zůstane s Paz Vega. Škoda, že se tak nestalo, ale pár slz bylo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je velmi talentovaný a vtipný herec, ale podle mého mu nedali v tomto filmu dostatečný prostor pro to, aby předvedl něco ze svého umění, i když film se táhne neuvěřitelných 125 minut. Je to spíše romantická záležitost ve stylu španělské telenovely, někde na nově o půl desáté dopoledne. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Další dobrá Sandlerovka. Sice nebyla ta jeho top , ale byla dobrá.... Připadalo mi, jakoby tam nehrál hlavní roli a to mě naštvalo, kdyby se tam vyskytoval víckrát, tak bych možná hodnotil jinak.... Ale jinak dobrý příběh,dobré obsazení...3 hvězdy zasložený :) ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama