Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izmerská říše je již po dlouhý čas na rozhraní dobra a zla. Vládnou zde mágové, elitní skupina kouzelníků, zatímco prostí lidé jsou bezmocní. Izmerská císařovna Savina (Thora Birch) chce rovnost a blahobyt pro všechny, proto má zlý mág Profion (Jeremy Irons) v plánu sesadit ji a nastolit vlastní vládu. Císařovna vlastní žezlo, které ovládá izmerské zlaté draky. Aby Profion mohl převzít vládu, musí nejprve toto žezlo získat a lstí přesvědit radu mágů o tom, že Savina je nezpůsobilá udržet moc. Císařovna ví, že Profion přinese Izmeru ničení a smrt. Musí proto najít legendární tzv. savrillský prut - mýtický prut, který má moc nad rudými draky, mnohem mocnějšími než jsou zlatí. Dva zloději, Ridley (Justin Whalin) a Snails (Marlon Wayans), se neúmyslně stanou nástroji při Savinině hledání. V doprovodu trpaslíka Elwooda (Lee Arenberg) a za pomoci císařovnina nejlepšího stopaře, skřítka Norda, se mladí hrdinové vydávají hledat prut ze Savrillu. Zatímco se v Izmeru Profion připravuje na bitvu s císařovnou, Ridley a jeho přátelé překonávají mnoho překážek - smrtící bludiště zlodějského bratrstva, tajné jeskyně, opuštěné hrady - na každém kroku musí přelstít Profionova hlavního přisluhovače Damodara (Bruce Payne). Vše závisí na toho, kdo prut získá jako první. Čas neúprosně běží, přežití visí na vlásku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (277)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

S Jeremy Ironsem to jde asi pěkně z kopce, když přijal roli v takové megadebilitě. A navíc tak příšerně přehrává, až je mi z toho špatně. Smutný konec jedné velké hvězdy. A ten trapnej přehrávající hláškující černoch, to bylo snad ještě horší. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se, že majitel licence na Dungeons & Dragons nepodal žalobu na tvůrce tohoto "filmu"... Jeremy Irons se buď královsky bavil, když lámal tuhle "roli" nebo byl totálně, ale totálně na kaši, když souhlasil, že v tomhle kusu bude hrát... jediný důvod, proč tohle není v "AntiTop 200" výš je to, že na DD skoro nikdo nešel... díky bohu za to... ale po troše váhání a nějakých deseti letech srovnávání se s tím, co se v Dračím & Doupěti (jen se pořádně podívejte na ten plakát;)) děje, si myslím, že soubojové scény stříhané naprosto do očí bijícím způsobem tak, aby nebylo vidět nic co by vyžadovalo nějakou kaskadérskou zručnost nebo maskérskou práci, naprosto evidentně plastové části zbroje i meče atd., a ochotnické zoufalství herců nakonec obhájí čistou nulu. Pokud jste ovšem aktivní hráči RPGček, může vás demence tohohle filmu (a naopak vaše PJovská a hrdinská nadřazenost) urážet tak, že se ani perverzně nepobavíte. Ať je to jakkoliv, rozhodně nedoporučuju sledovat ve střízlivém stavu... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si jednohvězdičké ohodnocení zaslouží pouze v případě, že ho uvidíte v kině a v originále. Na videu u standartní verze a s dabingem lze totiž i odpustit hrozné triky, stoprocentně přehrávající herce i slaboduchý scénář... já to však viděl napřed v originále a tak na mém hodnocení nic nezmění ani slušný pocit z videa... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $15,220,685Tržby Celosvetovo $33,807,409Katastrofa! Takto strašne nevypadá v iných prípadoch ani televízna produkcia. /5%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V počítačových hrách platí, že čím déle se na hru čeká tím horší většinou bývá (vyjímky potvrzují pravidlo Diablo 2 rulez). Ve filmové branži čekání dlouhé několik let na film s tématem Dungeons and dragons se opravdu nevyplatilo. Naprostá slátanina, která si jednu * zaslouží snad jen tím, že se snažila o nemožné. Jeremy Irons je výborný herec, ale tento film si ho nezasloužil. Od začátku jde o běčkovou jízdu, která je natolik naivní, že by chtěla křičet a tvářit se jako letní megahit. Tím Dračí doupě nikdy nebylo a nikdy nebude. Doufám, že historie brzy pohltí tento omyl kinematografie a fantasy filmy dostanou lepšího a hrdého zástupce ve světové kinematografii. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná ostuda fantasy žánru. Úžasně přihloupý scénář s naprosto nevycházejícími pokusy o vtip, styl a eleganci. Hrozným způsobem natočeno, neuvěřitelně špatně zahráno - Jeremy Irons působil skoro zfetovaně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Justin Caine Burnett: 1. Opening to Profion's Dungeon [5:37] ,2. Council Of Mages [3:19] ,3. Breaking into the Magic School [3:07] ,4. On the Run [2:07] ,5. Damodars Curse [2:19] ,6. Antius City [2:39] ,7. The Maze [5:31] ,8. Thieve's Flight [2:46] ,9. Capture by Norda [5:25] ,10. Death of Snails [9:35] ,11. Dungeon of the Rod [6:30] ,12. Battle on the Rooftop [9:07] ,13. Fighting Profion [5:59] ,14. Resurrection and End Titles [8:55] ,15. This is Not a Game - Buck 250 [3:42], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa mi zdá, že tí, čo ohovárajú ERAGONA, nevideli skutočný klenot fantasy žánru, DRAČIE DIERY. Iste, ani jeden z menovaných nerobí žánru česť, ale s DRAČÍMI DIERAMI, nakrútenými na motívy stolovej fantasy hry (!), je to EŠTE HORŠIE. Scenár je skutočne len znáškou hlúpych žánrových klišé (krajina sužovaná "temnou silou"), česká výprava nestojí za reč, skupina mladých dobrodruhov nestretla charizmu ani za osemnástym bukom, CGI triky sú trápne (ak sa vôbec raz za čas nejaké objavia) a dokonca ani ten Jeremy Irons v prízemne zápornej úlohe nestíha (detto Thora Birchová z AMERICKEJ KRÁSY a hŕstka drakov, ktoré si zalietajú až v nudnom finále). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

To je křiku, to je křiku... To je tady zase ale hysterie. Nejsem žádný náruživý fanda fantasy, takže asi mám trochu odstup a nechápu ten povyk o odpadu... Je to jen taková průměrná pohádka pro lehce pubertální děti a bohužel to se na filmu asi nejvíc podepsalo. A možná, že kvalitu tohoto dílka ovlivnila i hojná účast té naší strany české hezké... :-)) Takže tak šumadrak. Zkrátka vcelku zábavný filmek béčkového řádu pro tátu s klukama v pošmourném sobotním odpoledni. Ovšem pozor! Každopádo stravitelné jen v původním znění (s titulky). Se zoufalým českým dabingem i mně to připadalo o dost pitomější, než ve skutečnosti je, ale to snad ani jinak být nemůže - že... ;-) . . . Takže - dvě a půl hvězďule dračule je myslím poctivé hodnocení - a tu půlku k okrouhlení nahoru za ty draky. ()

Skejpr odpad!

všechny recenze uživatele

OMG! WTF! Pukel nejtěžšího kalibru. Mimo jsou triky, herci, scénář i hudba. Všechno špatně! A Irons je teda opravdu smutnej... :( Jestli něco stojí za řeč, je to choreografie soubojů, ani ta ale na jednu hvězdičku nestačí... ()

ditrue odpad!

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi zanr je fantasy. Proto kdyz jsem tento titul zmercil byl jsem blahem bez sebe...to mi vydrzelo do chvile nez sem vlozil dvd do mechaniky a spustil film, v tu chvili me preslo to nadseni...amatersky natocene, herci o nicem, ustredni dvojce k uzoufani nudna a navic mi tam nesedi ten cernoch (prijde mi to jako by se tvurci snazili dostat dvojku ze Smrtonostne zbrane do fantasy...) pribeh je originalni asi jako cervena karkulka a grafika draku jak z roku 1885....boze tak spatny film sem jeste nevidel...to je tak na 3x odpad :( ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech podprůměrný až špatný dobrodružný film, ovšem vzhledem k ohlasům jsem byl připraven na horší podívanou. Pár momentů (zřejmě doslova) je poměrně povedených, leč kvůli nim stěží někdo obětuje téměř dvě hodiny života. A protože snímek většinou není ani nechtěně směšný, neexistuje jediný důvod ke zhlédnutí. 3/10 ()

Nevka odpad!

všechny recenze uživatele

No fuj! Ale na druhou stranu si to zase na nic nehrálo, a už z trailerů bylo jasné o jakou fantasy sračku tady půjde... ()

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama