Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izmerská říše je již po dlouhý čas na rozhraní dobra a zla. Vládnou zde mágové, elitní skupina kouzelníků, zatímco prostí lidé jsou bezmocní. Izmerská císařovna Savina (Thora Birch) chce rovnost a blahobyt pro všechny, proto má zlý mág Profion (Jeremy Irons) v plánu sesadit ji a nastolit vlastní vládu. Císařovna vlastní žezlo, které ovládá izmerské zlaté draky. Aby Profion mohl převzít vládu, musí nejprve toto žezlo získat a lstí přesvědit radu mágů o tom, že Savina je nezpůsobilá udržet moc. Císařovna ví, že Profion přinese Izmeru ničení a smrt. Musí proto najít legendární tzv. savrillský prut - mýtický prut, který má moc nad rudými draky, mnohem mocnějšími než jsou zlatí. Dva zloději, Ridley (Justin Whalin) a Snails (Marlon Wayans), se neúmyslně stanou nástroji při Savinině hledání. V doprovodu trpaslíka Elwooda (Lee Arenberg) a za pomoci císařovnina nejlepšího stopaře, skřítka Norda, se mladí hrdinové vydávají hledat prut ze Savrillu. Zatímco se v Izmeru Profion připravuje na bitvu s císařovnou, Ridley a jeho přátelé překonávají mnoho překážek - smrtící bludiště zlodějského bratrstva, tajné jeskyně, opuštěné hrady - na každém kroku musí přelstít Profionova hlavního přisluhovače Damodara (Bruce Payne). Vše závisí na toho, kdo prut získá jako první. Čas neúprosně běží, přežití visí na vlásku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Já na to koukal z doměnkou že je to červeny protože kámoš mi říkal jak je to libový atd... ale já se celkem dost nudil konec pár dobrých akčních fightu ale pak jsem to vubec nepochopil hlavně uplně na konci co to jako bylo? To jako letěly kam? Celkem kravina. Marlon Wayans tam vubec nebyl špatnej ale přišlo mi trochu rasistický že tam jako jedinej z hodných umřel on a navíc ho zabila pleška :-D. Efekty dobrý vzhledově jako mortal combat ale ten děj? Pfff NUDAAA mě tyhle filmy moc neberou. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výkon Jeremy Ironse v tomhle filmu je opravdu něco, na co se jen tak lehce nedá zapomenout. O (ne)kvalitách snímku snad nemá cenu se dále rozepisovat, vždyť ostatní to již dokonale shrnuli za mě. Já si jen dovolím vypíchnout důvod, proč jsem filmu udělil jednu hvězdu: ono nejbrilatnější na tomhle filmu je totiž onen konec, kdy Ridley použije červený žezlo a Irons na něj začne úplně nechápavě čumět, načež Ridley žezlo zničí a Irons zařve: "Cos to provedl, červe?!" – v této scéně jsem dostal tak nehorázný záchvat smíchu, že to... to prostě tu hvězdu za Ironse dát musím. :) ()

Reklama

ditrue odpad!

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi zanr je fantasy. Proto kdyz jsem tento titul zmercil byl jsem blahem bez sebe...to mi vydrzelo do chvile nez sem vlozil dvd do mechaniky a spustil film, v tu chvili me preslo to nadseni...amatersky natocene, herci o nicem, ustredni dvojce k uzoufani nudna a navic mi tam nesedi ten cernoch (prijde mi to jako by se tvurci snazili dostat dvojku ze Smrtonostne zbrane do fantasy...) pribeh je originalni asi jako cervena karkulka a grafika draku jak z roku 1885....boze tak spatny film sem jeste nevidel...to je tak na 3x odpad :( ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si jednohvězdičké ohodnocení zaslouží pouze v případě, že ho uvidíte v kině a v originále. Na videu u standartní verze a s dabingem lze totiž i odpustit hrozné triky, stoprocentně přehrávající herce i slaboduchý scénář... já to však viděl napřed v originále a tak na mém hodnocení nic nezmění ani slušný pocit z videa... ()

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Na rovinu -> Průser. Odpadovější film aby člověk pohledal, jedná se o naprosté dno fantasy žánru s triky jejichž ambice končí někde u doupěte zkrachovalých programátorů (roztomilé potvůrky vytvořily). Trapné přehrávání výsledný dojem už nekazí, pokud ovšem budete mít odvahu vidět tenhle neobyčejně debilní film až do konce. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v Kutné Hoře a Praze. Natáčelo se i na hradě Rabí. (Terva)
  • Prarodiče režiséra Courtneyho Solomona Anne a Joe Smuckler přispěli na dotočení filmu částkou 25 000 amerických dolarů. Film je jim věnován. (Terva)
  • Snímek se umístil na 39. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama