Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydavatel Jack, žije se svou ženou a dcerou celkem spokojeným životem. Cestou na vysněnou dovolenou do Indie, však letadlo unesou teroristé a 15 nevinných lidí příjde o život. Zoufalý muž se sám vrací domů a hledá smysl strašlivého krveprolití, ve kterém ztratil rodinu. Je otřesený, když se dozví, že únosce propustili. Místo dovolené mu zůstala jen hrůzná vzpomínka a snad šance na pomstu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jack (Jeremy Irons) většinou striktně odděluje práci od rodinného života. Tentokrát udělá ale výjimku - do Indie, kde má zpracovat novinovou reportáž, vezme na dovolenou i celou svou rodinu. Letadlo unesou ale teroristé, a při osvobození je zabito několik cestujících, mimo jiné i Jackova žena a jeho dvě dcery. Zoufalý se vrací zpět domů, aby o pár dní dozvěděl, že dle amerického práva byli únosci propuštěni na svobodu. Rozhodně se sám bojovat proti nespravedlnosti soudního systému a vzít pomstu do svých rukou ... Na celém filmu je asi nejlepší úvodní (asi dvacetiminutová) scéna - při únosu a následné přestřelce mi běhal (hrůzou) mráz po zádech - fakt nechci nikdy nic podobného zažít. Jenže tím to dobré co na filmu bylo skončilo, a začíná mix akce a konspiračních politických tahanic, který nenabízí ani z jednoho nic pořádně. A i přes výborného Jeremy Ironse. Zmínil bych snad jen ještě Jasona Priestleyho, který se zase jednou objevil na filmovém plátně, tentokrát ve výborné záporácké roli ... ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že by si tento film zasloužil vyšší hodnocení. Sice děj nic moc, scénář také nebyl žádná sláva, ale síla tohoto snímku spočívá v atmosféře a to pochmurné, až děsivé a na také ovšem na hlavním hrdinovi, Jeremy Ironsovi, který dokáže udržet pozornost celou dobu sledování. Chybí mi zhlédnutí prvních 30 minut, které jsou podle všeho nejlepší a váhám mezi 3 a 4 hvězdami, což není pro film špatné... S koncem si zrovna tvůrci nepohráli, akce a napětí ve vlaku sice nechyběly, ale rychle skončili, stejně jako jízda v autě. Škoda, že se Jeremy Irons nenachomítnul k nějakému lepšímu akčnímu thrilleru o teroristech, to právě on dodává snímku potřebnou šťávu a mrzí mě, že ho režisér nedokázal dostatečně využít. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Největším překvapením tohoto snímku je to, jak lehce dokáže v první půlhodině střídat žánry. Rodinné drama, dusný thriller, konspirační teorie a překvapivé pointy? Děsivá kombinace, která by v jistější režisérské ruce mohla fungovat, ale u navždy neznámého Johna Irvina jen a jen mate. Potenciál Ironse i Whitakera zůstal absolutně nevyužitý. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Titul filmu odkazuje k biblickému citátu a stejně chytrý je i jako celek. Kromě navození výchozí situace jde o variaci na PŘÁNÍ SMRTI, završení je ale jak z laciného akčního filmu. Nemluvím potom o tom, že Irons a Whitaker na jedné straně a Priestley na straně druhé, to je trochu nepoměrný mač. Bývalý mládežnický bůh z profláknuté adresy B.H. 90210 je ve své roli mocného šéfa americké ambasády děsivě neautentický, a to ne že by se Irons nebo Whitaker nějak hrozně snažili. II Scénář: Allan Scott (adaptace stejnojmenného románu britského spisovatele Robina Huntera). 40% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitný, no len štandardný akčný thriller, ktorý zráža k zemi najmä televízne spracovanie. Únos a akčné scény boli veľmi lacné. Príbeh ako taký však bol spracovaný celkom slušne a tak myslím, že na jeho podstate by profesionálnejší prístup veľa nezmenil. Nenudil som sa a to je hlavne. Irons si svojho prvého poriadneho akčného hrdinu vychutnával s chuťou. 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného románu Robina Neillandse z roku 1985, který jej vydal pod pseudonymem Robin Hunter. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v anglickém Londýně a ve francouzské Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama