Reklama

Reklama

Dva a půl chlapa

(seriál)
Ukázka z filmu 41
USA, (2003–2015), 91 h 41 min (Minutáž: 19–42 min)

Hrají:

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Marin Hinkle, Conchata Ferrell, Ryan Stiles, Jennifer Taylor, Ashton Kutcher, Jane Lynch (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Charlie je bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan, který se právě rozvádí. Alan navíc není sám - má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat... (TV Nova)

Recenze (1 194)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál, který svou vytrvalostí v křečovitém držení se jednoho a téhož tématu předčí i bandu sparťanských hooligans u výčepu. Charlie Sheen je už hafo sezón stále stejný prudce úspěšný muž, známý svůdce žen a velký vtipálek, ačkoliv jeho oblečení by si na sebe normální člověk nevzal ani na maškarní bál a jeho páčo pomalu, ale jistě šedne a bicáky atrofují. Naproti tomu John Cryer je stále tentýž ubožák, jehož je škoda popisovat více slovy. Jo a pak je tu ještě ta jejich nesnesitelná matka, "jejich" "malý" Jake, jejich hospodyně dicke Berta a pak už jen davy bezejmenných roštěnek. Taktikou zákopové války vedené stále týmiž prostředky bez jakékoliv znatelné známky postupu na tu či onu stranu si tahle partička získala početný zástup fanoušků, a vzhledem k průměrné metráži osolárkované ženské kůže na jeden díl seriálu je asi jasné, z jakého tábora se tento zástup rekrutuje;) Jednou za čas se na jeden díl mrknu, ale je to prostě jen solidní průměr. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat, že naprostá většina úžasných, superpeckových, populárních seriálů za posledních 10 let mě nenadchla. Dva a půl chlapa k nim patří taky - i tohle je seriál, který rozhodně nemusím vidět celý, stačí mi sem tam kousek (myšleno jeden díl), abych viděl, že se nic zásadního nemění, humor je stále podobný, herci vesměs také... Čisté tři. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řek bych, že to vůbec není špatné, na to, že jsem o tom nikdy neslyšel, na Nově to na mě vybaflo z nenadání a ani tady na ČSFD jsem to zprvu nemohl najít, tak mě to překvapilo opravdu dost. Charlie Sheen jenom dokazuje, že na komedie byl on vždycky vysazenej. Vždycky byl a vždycky bude. Každopádně na ty nejlepší komediální seriály to určitě nemá (na který kouknu třeba třikrát za sebou), ale rozhodně to zabaví i tak. (7/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Two and a Half Men: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,993,989 //počet predaných kusov 148,852║ __Two and a Half Men: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,831,413 //počet predaných kusov 60,363 ║ __Two and a Half Men: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,446,777 //počet predaných kusov 101,555 ║ __Two and a Half Men: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,979,930 //počet predaných kusov 68,297 ║ __Two and a Half Men: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,786,374 //počet predaných kusov 96,115 ║ __Two and a Half Men: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,822,475 //počet predaných kusov 144,591 ║ __Two and a Half Men: kompletná 7.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,317,866 //počet predaných kusov 74,794║ Charlie Sheen je tu na mieru ušitý, pre zmenu Jon Cryer čoraz viac otravný ako vred na riti, niekedy až na hranici únosnosti. Po siedmu sériu si to drží zábavnú úroveň, potom to začne upadať. Zmena v 9.série moc neprospela tam to už doslova bolo moc silené. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V Americe velmi populární seriál, za který Charlie Sheen inkasuje nemalé peníze v česku příliš neletí. Není to tím, že by nebyl kvalitní a na každých 25 minutách nepředkládal divákovi dostatek humorných scének a pohledů především Charliho Sheena, ale už samotné zařazení do podivných odpoledních hodin je od televize trochu nůž do zad. Přes kvality si osobně neumím představit, sledovat seriál o dvou bratrech a synovi jednoho z nich déle častěji než jednou za týden:). O více sezónách ani nemluvím. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V prvních osmi řadách, v nichž exceluje Charlie Sheen, je Two and a Half Men opravdu kultovní sitcom, po Charlieho odchodu už Dva a půl chlapa zřetelně kulhá na jednu nohu... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Chuck Lorre Productions, Tannenbaum Company, The, Warner Bros. Television // Kvalitný sitcom, ktorý vždy pobaví. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz sa na tom dobre zasmejeme." "Už teraz je to dosť smiešne.“ Nikdy to pre mňa nebola srdcovka, ale inak fajn sitkomová fuška. Sheen tomu veľa dal, rovnako tak jeho brat alias "umrčaná baba" (samozrejme legendárny Pfaffenbach z Horúcich striel). Rovnako skvelé boli podporné postavy (mama, upratovačka). Naopak, šialená stalkerovská susedka to síce dávala na psychotriler (!), ale ja by som sa bez nej zaobišiel. Ku koncu došlo k absurdnému javu, kedy kvôli problémovému Sheenovi jeho postavu zabili (!) a nahradili ju Ashtonom Kutcherom, ktorý mal sitkomové postupy očividne dobre zapamätané z dôb Tie roky sedemdesiate. Z deja sa okrem Charlieho plus-mínus vyparil aj Jake, takže ku koncu to už bol naozaj úplne iný seriál, než na začiatku. Už to nebolo ono (pričom už na samom začiatku to pre mňa nebol žiadny zázrak), ale určite sa našlo pár svetlých výnimiek (gorila). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybys pracoval na lidským vztahu, kterej by byl založenej na něčem jiným, než na výměně tělesnejch tekutin, někdo by se o tebe postaral." To už tak někdy dopadne, když někdo jen spí, pije a pomáhá šířit přenosné pohlavní choroby. Mě tedy Charlie bavil, bavil mě i jeho střídač Walden, ale s tím jeden a půl zbytkem to nebylo nijak zvlášť zábavné. Přesto bez výčitek svědomí zaokrohluju hodnocení nahoru ke čtyřem hvězdám, protože camea některých hvězd jsou vynikající. Kecám - dávám to za to, že si tam zaskočila Prudence umýt okna a já jsem si při tomto dvanáctém dílu první série nejednou s chutí zaslintal. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je velice těžké tenhle celek ohodnotit, jelikož kvalita se mění jako na houpačce, ale přesto to zkusím. Začátek s Charlie Sheenem je velice kvalitní a dalo by se to ohodnotit i 5-ti hvězdami. Jenže kvalita klesá a po třetí sérii již scénáristům téměř došla šťáva, žádné legendární hlášky se zde dávno nevyskytují a humor se zaměřuje na to, že někdo upadne a nebo takovou tu záchodovou klasiku. Proto 4-7 sérii považuji za takovou čtyř hvězdičkovou všehochuť, ale stále solidní podívanou. Úroveň se tedy drží poměrně vysoko až do klíčové osmé série. Zde se začne projevovat velké zoufalství. Epizody již nejsou tak nápadité, ani vtipné a na hlavním představiteli už je hrozně vidět jeho stáří a vlastně to celé vypadá, že už na svoji roli dávno nemá. Sakra vždyť ta série ani nebyla řádně ukončena a tak tomu dávám maximálně 3 hvězdy. V nejhorším byl Sheen propuštěn, chvilku mu trvalo než se vzpamatoval a vydává se vlastní cestou do nového seriálu, kde se mu opět daří a je to ten samý Charlie, kterého všichni tak dobře známe (Kurz sebeovládání). Zpět k tématu - Když tedy v deváté sérii nastoupí náhrada v podobě nového majitele domu Waldena, úroveň na chvilku lehce stoupne, avšak posléze se propadne na samotné dno až k poslední sérii, kterou bych neváhal ohodnotit odpadem (což jsem také udělal). Celkově tak dávám 75% což se rovná slabším čtyřem hvězdám. PS: Jízda to byla skvělá, ale posledním 100 epizodám je lepší se obloukem vyhnout. A nebo líp, koukněte se raději místo toho na alternativu s Charlie Sheenem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen je hodně nesympatický a naprosto asexuální. Proto, když se pokouší (velice trapně pokouší) být vtipný, dopadá to tak katastrofálně. Paradoxem je, že tento seriál miluje tolik lidí. Já naštěstí nejsem davová a a přikláním se k menšině, která tenhle seriál nesnáší. Moje hodnocení visí nad odpadem! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Ne dost špatné, abych to vyloženě nenáviděl, ale ne dost dobré, abych na to koukal třeba i jen jako na výplň času. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Stále je to len o tom istom. Charlie je super a Alan je debil. Postavy - Alan a susedka Rose sú naviac pre mňa niekedy neznesiteľné a otravné. Zasmiať sa však na tom dá a občas aj veľmi dobre. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadnej, ale fakt zábavnej seriál, kterej sem zprvu sledoval vždycky jen tak letmo a moc sem to nebral v potaz, když to náhodou jelo v tv, teď se sice stále koukám nepravidelně, ale o to víc se pobavim u každýho dílu co vidim. Je to fakt prdel se spoustou hlášek ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stejně pohodový jako Přátele a na to jaká je to ve skutečnosti, slále dokola se opakující ptákovina má Two and a Half Men neskutečně dobré hlášky a scény u kterejch člověk padá ze židle a dobře napsané charaktery hlavních postav, díky tomu si dokáže udržet sledovanost i u 7 série. Lepší díl střídá horší, slabě nadprůměrný sitcom s vynikajícím Charlie Sheenem a spoustou pěkných slečen, občasná vulgarita a 100% sarkazmus. Výborná záležitost na odreagování, která ovšem nemusí padnout do oka každému. 70 % ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsme se snažil najít v tom onu kultovnost. Nakonec jsem při tom kvantu dílů objevil jen jistou kolísavost humoru, čili úplně nejlepší gagy střídané lacině trapným humorem, dále jistý stereotyp a nakonec nelogičnost jednání všech postav, ale to samozřejmě není gró celého problému, protože sitcom přece není o nějakém logickém vývoji postav nebo děje. Zkrátka mě to zas tolik neoslovilo. Jako příležitostnou oddechovku rozhodně doporučuju. ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama