Reklama

Reklama

Dva a půl chlapa

(seriál)
Ukázka z filmu 50
USA, (2003–2015), 91 h 41 min (Minutáž: 19–42 min)

Hrají:

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Marin Hinkle, Conchata Ferrell, Ryan Stiles, Jennifer Taylor, Ashton Kutcher, Jane Lynch (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Charlie je bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan, který se právě rozvádí. Alan navíc není sám - má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat... (TV Nova)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (14)

Dva a půl chlapa (2003) 

Další z plejády dnes již seriálových legend. K seriálu jsem si dlouho hledal cestu, první série ve mě nadšení ostatních nevzbuzovaly. Naopak mě seriál začal bavit až po své polovině, nikdy jsem nebyl fanoušek Charlieho, i když jsem (minimálně v začátcích) uznával, že seriál stojí za ním. S příchodem Ashtona Kutchera se mnoho fanoušků nedokázalo ale smířit, no já byl pravý opak. Jeho Walden mě bavil od prvního momentu, Kutcher je pro sitcom mnohem více použitelnější než Sheen, který už ke konci vykrádal jen sám sebe a seriál šel vyloženě do úpadku. Walden seriál zachránil a prodloužil o nakonec moc pěkný čtyři sezóny. Kutcher to držel sám, protože Cryerův Alan, tak skvělej v prvních sériích, se ke konci stával otravnou karikaturou, která absolutně nikoho nebavila. Lorre má prostě čuch na skvělý seriály, a i když celkové hodnocení mi vyběhlo "pouze" na průměrný 3, Dva a půl chlapa mě bavil. Waldene, Alane, Charlie, Jakeu, Lyndsey, Berto, bylo to fajn! ()

Série 1 (2003) (S01) 

První setkání s touhle "rodinkou" proběhlo trochu zvláštně. Některé díly byly skvělé, většinou jsem ale dostal jen průměrnou situační komedii s ne příliš přesvědčivými herci. Doufám, že první série byla pouze oťukávací a svých pověstí seriál dostane, ale první sezóna je mě tedy zanechala nepříjemnou pachuť vyvařených ponožek. ()

Série 2 (2004) (S02) 

Stejný problém jako s jedničkou. Geniálních dílů je pomálu a zbytek je většinou prostě průměrný. Nebýt tu skvělej Angus Jones, byl by seriál ještě horší. ()

Série 3 (2005) (S03) 

Sice v průměru stále za 3, ale pocitově mě seriál začíná bavit čím dál tím více. Jakoby si seriál sedl a začal do mě pumpovat to nejlepší co dokáže. ()

Série 4 (2006) (S04) 

Zatím nejlepší série. Nevím jestli to je tím, že jsem si na ty tři zvyknul, nebo si to konečně všechno tak sedlo, ale až na pár výjimek je to skvělá série a skvělý seriál na odpočinek, u kterého můžete dělat sto jiných věcí. ()

Série 5 (2007) (S05) 

Stále dobrý. Stále vtipný. Seriál si jede svoje a zatím ty tři blbečci baví tak, jak by měli. O příběhu nemůžeme moc mluvit, protože na ten seriál nestojí ani náhodou. Je to spíš jen 20 minut scén, které jsou občas vtipnější, občas vyjdou do ztracena. Přesně jako celý Dva a půl chlapa. ()

Série 6 (2008) (S06) 

Lepší, mnohem lepší. Jak Jake stárne, tím je pro komedii vhodnější. Snaha uklidnit Sheena bylo určitě ku prospěchu, děj je pak byl mnohem ucelenější a často přecházel mezi jednotlivými díly, což je od epizodních příbězích příjemná změna. ()

Série 7 (2009) (S07) 

Závěr série je zatím to nejlepší, co mi seriál nabídl. Kadence humoru je skvělá a stále důležitější roli přebírá v seriálu Alan, na Sheenovi začíná být vidět, že není vše tak jako na začátku natáčení. ()

Série 8 (2010) (S08) 

Seriál už je očividně hodně unavený. Sheen byl na začátku série absolutně nepoužitelný a ani po tom, co se dal trochu dokupy už svou postavu nezachránil. Nutno ale dodat, že nejspíš dobře. Tenhle příběh už je 3x vylouhovaný. Doufám, že s nástupem Kutchera se alespoň na chvilku seriál zvedne. ()

Série 9 (2011) (S09) 

Sice mi pár dílů trvalo, než jsem se dostal do tak velké změny, ale uznávám, že Kutcher je skvělej a po pár oťukávacích dílech seriál vyšvihl zase na výsluní. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Několik posledních dílů nebylo špatných, ale nebýt Waldena, který seriál drží nad vodou, dávno by byl mrtvý. ()

Série 11 (2013) (S11) 

Výborný! Všichni jakoby se utrhli z řetězu a seriál mi naservíroval parádní zábavu. Je až neskutečný jaký druhý dech seriál chytil. Dokonce budu tvrdit, že jedenáctka je nejlepší série seriálu. Kutcher se do toho vžil a obul, že je z něj regulérní bůh, co mě bavil od začátku do konce. Alan je sice už jen taková parodie sama sebe, ale ostatní postavy to nakoply do výšin, v čele s cameem Mily Kunis. ()

Série 12 (2014) (S12) 

Závěr se hrubě nepovedl, ale jinak je 12. série fajn. Na dokonalou 11. sezónu to nebylo, ale průšvih rozhodně také ne. Geniální Kutcher to zachránil a prodloužil seriál o pěkný 4 roky. ()

Jasně, že je mrtvý (2015) (S12E15) 

Je to závěr velkého a dlouhého seriálu. Hostování všech možných známých herců beru. Narážky jsou skvělý, dívání se do kamery mi nevadí, ale po příběhový stránce to byla strašná kravina. Ukončení příběhů tu téměř není, většina by si zasloužila alespoň nějaký konec a ty zbylé lepší péči. Je vidět, že už to Lorre chtěl mít za sebou. ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama