Reklama

Reklama

Dva a půl chlapa

(seriál)
TV spot 8
USA, (2003–2015), 91 h 41 min (Minutáž: 19–42 min)

Hrají:

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Marin Hinkle, Conchata Ferrell, Ryan Stiles, Jennifer Taylor, Ashton Kutcher, Jane Lynch (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Charlie je bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan, který se právě rozvádí. Alan navíc není sám - má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat... (TV Nova)

Recenze uživatele Dusty56 k tomuto seriálu (22)

Dva a půl chlapa (2003) 

Parádní seriál, tedy do konce 8. série. Pak už to je úplně jiný seriál. Důvod? Seriál přijde o toho, který ho celou dobu táhl - Charlie Sheen. Když budu mluvit o prvních osmi sériích, tak musím říct, že není moc lepších sitcomů. Bavil jsem se u každého dílu, co si pamatuju. Zároveň díky vedlejšímu obsazení, které většinou i dobře zahraje, je se i na co koukat. Jeden malý problém jsem přece jen měl. A to že ke konci, mě už začal štvát skrblík Alan, co je moc, to je prostě moc. ()

Série 1 (2003) (S01) 

Více než zdařilá první série. Všechno šlape, tak jak má. Charlie táhne většinu dílu, ale i Alan a Jake rozhodně nezaostávají. Nemluvě o dalších především jednoepizodových rolích, na které se buď pěkně kouká anebo přispívají jinak k seriálu. 90% ()

Rozchod (2003) (S01E01) 

Seriál šlape už od pilotu. Válí hlavně Charlie, ale ostatní mu zdatně sekundují. Ať už Jake nejen při pokeru nebo Alan se svými seznamy pro a proti. ()

Velcí létající bastardi (2003) (S01E02) 

Začátek s ponožkovým golfem parádní, pak tempo trošku opadne a zvedne se až s racky a telefonátem ohledně racků. Smích mi pak pokračoval i s Alanem na zahradě nebo ve "voliéře" a až do konce díl nepolevil. Škoda tak první poloviny dílu (nepočítám začátek), která je slabší. ()

Určitě nechceš skončit s hrbem (2003) (S01E05) 

Možná prozatím nejlepší epizoda. Nejen že Charlie jako již tradičně válí, tak tentokrát i Alan využívá prostor naplno. A potěší i výkony hereček v rolích fotbalových matek. ()

Zkusil jsi zavolat někomu ze spolku čarodějnic? (2003) (S01E06) 

Oproti předešlým slabší epizoda (s výjimkou začátku, který byl skvělý), ale stále nadstandardní. Slabší možná proto, že čím více prostoru pro Evelyn, tak pro mě méně zábavné gagy a Charlie také nemá tolik prostoru, což je škoda. ()

Když skáčou na obě strany tak jsou umělý (2003) (S01E07) 

Jedna z nejlepších epizod seriálu. Gagy nabitý díl od začátku až do konce. A jako zápletka přitom stačí jen Charlie říkající:" I understand". ()

Vůně cigaret a feromonů (2004) (S01E12) 

Nejlepší díl seriálu. Bavil jsem se u něho celou dobu. Stojí nejen na výborných výkonech Charlieho, Alana nebo Jakea, kteří tentokrát hrají trochu vedlejší role. Ta hlavní totiž patří Megan Fox na kterou je radost se dívat. Ani napříč jinými sitcomy tak moc lepších dílu nenajdete. ()

Ano, Monsiňore (2004) (S02E09) 

V kontextu 2. série trochu slabší epizoda. Jake a Alan jsou tentokrát jen jako výplň dílu (i když mě teda bavili víc než Charlie). A v hlavní roli tu tentokrát máme nejen Charlieho, ale i Lisu (hranou Denise Richards) a její mimino. Bohužel tato linie, která v dílu největší prostor mi moc nesedla. ()

Dá se dřevěnými zuby jíst lidské maso? (2005) (S02E16) 

Epizoda, kde Judith musí na Havaj, protože už je unavená z vysávání peněz z Alana. Alan má kontrolu finančního úřadu, protože mu nikdo nevěří, že platí tolik alimentů, kolik platí. Charlie musí vstávat brzo. A Jake? Ten rád mokne. Jedna z mých nejoblíbenějších epizod. Obsahuje skvěle napsané gagy, které jsou následně skvěle zahrány. ()

Nesmrdí to nějak divně (2005) (S02E24) 

Skvělá epizoda, která sype jeden gag za druhým. Pro mě je jednou z TOP 10 seriálu. Osobně mě nejvíc bavil Jake, ale ostatní také nezaostávali. ()

Vypusťte psy (2006) (S04E08) 

Není to špatný díl, zasmál jsem se hodně krát, ale prostě mi tentokrát moc neseděli příběhy, které se tam odehrávaly. Ať už Alanova nespavost anebo Charlieho balení matky kamarádky Jakea, což už se začíná trochu opakovat. Ale díl baví a to je hlavní. ()

Líbal jsem Abrahama Lincolna (2006) (S04E10) 

Parádní epizoda. Charlie zjistil, co to je pračka. Berta vs Lydia byla také dobrá zápletka. Alan a Kandi také baví. A konec byl také parádní. Jedna z nejlepších epizod seriálu. ()

Ponaučení (2007) (S05E03) 

Jeden z nejlepších dílů 5. série. Charlie válí tak moc, že ostatní mu jen dělají křoví. ()

Existuje paní Waflová? (2007) (S05E08) 

Znovu nadstandardní epizoda, která tentokrát stojí jen Charliem a Alanovi. Zatímco Charlie se stává úspěšným skladatelem písniček pro děti, tak Alan jen kouká s otevřenou pusou a nechápe. Obě role jsou skvěle zahrány a já se tak mohl bavit celých 20 minut. ()

Půda musí být vlhká (2008) (S05E13) 

Nadprůměrná epizoda. Alan, Charlie a tentokrát Herb baví celou dobu. ()

Jak je to s přesčasem (2008) (S05E14) 

Další z parádních dílů 5. série. Vtipů má díl dost a herecké výkony jsou také na úrovni. Ať už je to Charlie a Jake nejen na dvojitém rande nebo Alan, kterého odmítne i prostitutka. ()

Nebyl by to tanec, ale kulečník (2009) (S07E10) 

Film prosypaný gagy. Hlavně teda druhá polovina, ta byla neskutečná. Ta první byla bohužel slabší, hlavně jsem neviděl smysl v zápletce - Charlie je naštvaný na Chelsea, že je bohatá?! Ale rozhodně doporučuju zkouknout kvůli druhé půlce dílu, takhle jsem se nebavil ani u prvních sérii. ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama