Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendell Baker je drobný podvodníček, kterého se jeho bezúhonná přítelkyně Doreen marně snaží přesvědčit, aby si našel skutečnou a poctivou práci. Navzdory varovným radám kolegyně Marianne je však pro jeho velké srdce a nakažlivý optimismus dlouho ochotná snášet jeho nezralost. Když jsou však Wendell a jeho parťák Reyes zatčeni za prodávání falešných řidičáků ilegálním mexickým imigrantům, má toho Doreen dost, a když je Wendell odsouzen a poslán do vězení, rozejde se s ním. Wendell, pro něhož je vězení jen dalším dobrodružstvím, je tu brzy jako doma. Když ale dostane poslední dopis od Doreen a přečte si, že ho opouští, protože je pro život zcela nevhodný partner, konečně se nad sebou zamyslí. A když se dopisy, které jí napsal, vrátí zpět neotevřené, rozhodne se napravit a získat zpět svou milou, přestože se mezitím dala dohromady se seriózním obchodníkem s potravinami Davidem. Wendell začne studovat hotelový management z knih, které si vypůjčí ve vězeňské knihovně, a když je po čase propuštěn na podmínku, dostane práci ve Shady Groves, ponurém domově důchodců, řízeném protivným Neilem Kingem. Ten se svým komplicem McTeaguem rozjel v domově podvod tak cynický, že šokoval dokonce i Wendella. Společně falšují zdravotní karty důchodců, jejich léky prodávají na černém trhu a důchodce, prohlášené za mrtvé, odvážejí na farmu Neilovy děsivé matky Wandy, kde je nutí pracovat jako otroky. Napravený Wendell se rozhodne důchodcům pomoci zachránit „zesnulé“ přátele. Tři z nich, Boyd Fullbright, Skip Summers a poněkud tajemný L. R. Nasher, mu na oplátku nabídnou pomoc při záchraně jeho vztahu s Doreen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1020. hodnocený film: Jak už to tak u mě bývá, tak prostě chci vidět pokud možno každý film s mým oblíbeným hercem - Owenem Wilsonem. Jenže v tomhle případě hraje Owen druhé housle, neboť se právě jeho bratr Luke prezentoval jako hlavní postava filmu. Komedie je to však naprosto průměrná a vy jen koukáte na to, co jste již několikrát viděli. Sice se párkrát zasmějete, ale když tahle dvojice začne prodávat pasy ilegálním přistěhovalcům, spíš se jen modlíte za konec. Nebyl to rozhodně špatný film, byly už i horší, ale příště v tomto případě dejte na hodnocení filmu. 3* jsou maximem, které já tady nabízím. 3* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám filmy téhle tvůrčí skupiny ve Frat Packu rád, nějak mi to tentokrát nesedlo. Začátek se pomalu rozjíždí, Wendell je až moc velký buran na to, abych tý hezký Hispánce věřil, že je s ním pro velikost jeho srdce (a ani pro velikost toho druhého orgánu). Vlastně to dostane andersonovsko-willsonovský spád až zhruba 40-50 minut před koncem (kdy si pak říkáte, jak zbytečné a zbytečně zdlouhavé a nenápadité byly všechny scény až do odchodu z vězení), ale ten konec pak nemá chybu. Jenže pro mne přišel příliš pozdě, byť Seymour Cassel opět válí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejmladší z bratrů Wilsonových si napsal, produkoval, zrežíroval a také si zahrál hlavní roli ve svém doufejme posledním filmu na jehož tvorbě se podílel. Nedopadlo to totiž nikterak slavně. Příběh zachraňuje duo staříků. Postavy, které hrají Owen Wilson anebo Will Ferrell také mnoho zruchu nepřinesly. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Docela těžká rutina s dost nezáživným a nevýrazným Lukem Wilsonem v hlavní roli. Nevim no, tenhle brácha má na to dělat nějaké to křoví, ale hlavní roli prostě neutáhne. Film bohužel nenabízí moc humoru, což je škoda, protože ve vedlejších rolích se objevuje řada zajímavých jmen, ale ve většina případů jsou to prostě jen figurky na šachovnici, s kterými se pohybuje sem a tam, a není jim nabídnuto nějaké lepší scény. Tenhle film si pustíte tak na odreagování večer po práci. Je to taková dobová varianta na současné generické komedie od Netflixu, které se vám taky po pěti minutách vykouří z hlavy. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Podle mě skvělý film. Luke i Owen byli naprosto úžasní, oba se do své role dokonale hodili. Film i trošku pobavil, hlavně teda Owen, nebýt jeho, zřejmě by film ani nemohl být nazýván komedií. Jedinou výtku k filmu, velmi závažnou, ale mám ... Vadilo mi, že v každé druhé scéně musela být zmíněná Doreen, která je mě osobně příšerně nesympatická ... Možná, kdyby vyměnili herečku, tak by mi nevadilo ani její jméno v každé páté větě ... Každopádně skvělý film, hlavně velká pochvala pro Owena, ten opravdu umí vykouzlit úsměv na tváři kdykoliv, kdy otevře pusu ... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Austinu v Texasu. (rafix)

Reklama

Reklama