Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendell Baker je drobný podvodníček, kterého se jeho bezúhonná přítelkyně Doreen marně snaží přesvědčit, aby si našel skutečnou a poctivou práci. Navzdory varovným radám kolegyně Marianne je však pro jeho velké srdce a nakažlivý optimismus dlouho ochotná snášet jeho nezralost. Když jsou však Wendell a jeho parťák Reyes zatčeni za prodávání falešných řidičáků ilegálním mexickým imigrantům, má toho Doreen dost, a když je Wendell odsouzen a poslán do vězení, rozejde se s ním. Wendell, pro něhož je vězení jen dalším dobrodružstvím, je tu brzy jako doma. Když ale dostane poslední dopis od Doreen a přečte si, že ho opouští, protože je pro život zcela nevhodný partner, konečně se nad sebou zamyslí. A když se dopisy, které jí napsal, vrátí zpět neotevřené, rozhodne se napravit a získat zpět svou milou, přestože se mezitím dala dohromady se seriózním obchodníkem s potravinami Davidem. Wendell začne studovat hotelový management z knih, které si vypůjčí ve vězeňské knihovně, a když je po čase propuštěn na podmínku, dostane práci ve Shady Groves, ponurém domově důchodců, řízeném protivným Neilem Kingem. Ten se svým komplicem McTeaguem rozjel v domově podvod tak cynický, že šokoval dokonce i Wendella. Společně falšují zdravotní karty důchodců, jejich léky prodávají na černém trhu a důchodce, prohlášené za mrtvé, odvážejí na farmu Neilovy děsivé matky Wandy, kde je nutí pracovat jako otroky. Napravený Wendell se rozhodne důchodcům pomoci zachránit „zesnulé“ přátele. Tři z nich, Boyd Fullbright, Skip Summers a poněkud tajemný L. R. Nasher, mu na oplátku nabídnou pomoc při záchraně jeho vztahu s Doreen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

I přes spojení bratrů Wilsonových, Owena, Luka a Andrewa, není Příběh Wendella Bakera žádná velká zábava. Andrew jako režisér i scénárista nepůsobí nijak geniálně a zábavné jsou jen výjimečné okamžiky se staříky, kteří bali mladé holky jako když jim bylo dvacet. Dosti mě zklamal Owen Wilson, kterého mám moc rád a přijde mi komediálně velmi nadaný, ale zde nepředvádí i díky scénáři žádný velký výkon. Podobně je na tom i jeho bratr Luke, který chvílemi působí velmi jednoduše s pramalými hereckými kvalitami. Přes to všechno jde o film vcelku pohodový, který určitě neurazí nikoho, ale neočekávám, že si ho někdo bude s radostí a chutí pouštět každý týden ve sběratelské edici na dvd:). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová super zábava, kde se sešla fakt slušná komediální sestava v čele s Lukem Wilsonem a se záporákem v podobě zlýho hlavního ošetřovatele (headnurse) v domově důchodců Owenem Wilsonem. Co se týká příběhu v podobě napravenýho podvodníka, co se snaží všechno napravit a získat zpátky svoje ztracený děvče nepřináší nic moc novýho, ale stejně sem se fakt s chutí pobavil ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejmladší z bratrů Wilsonových si napsal, produkoval, zrežíroval a také si zahrál hlavní roli ve svém doufejme posledním filmu na jehož tvorbě se podílel. Nedopadlo to totiž nikterak slavně. Příběh zachraňuje duo staříků. Postavy, které hrají Owen Wilson anebo Will Ferrell také mnoho zruchu nepřinesly. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

S klidným vědomým bych se ztotožnil s názory, že jde o zbytečný film s nulovým přínosem pro diváka. Tvůrcům snad nějaké kováčky vynesl. A pakliže ne, ať nesmutní; patrně nebude složité natočit alespoň o chloupek lepší podívanou. No, a proč tedy tři hvězdy? Protože to mělo spád a tempo, díky čemuž jsem se nemusel utápět v myšlenkách vystihující první větu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Wendell se živí výrobou texaských řidičů z mexických přeshraničních sprintérů. Uspokojen svým posláním zapomíná na to, že jeho dokonale prostorově dimenzovaná přítelkyně Doreen je znuděná jeho časově náročným zaměstnáním a chce žít raději s někým, kdo na ni má čas. Wendellovy oči, zaslepené dolárky, však již nedokáží rozeznat zpoceného Mexikána od poldy, který dostane od státu nasypáno do prasátka za polapení podvodníčka. Vězení je pak tím správným dnem, od kterého se může Wendell, v této nevtipné komedii, odrazit k světlým zítřkům. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nuda s nijak působivým nápadem. Když je špatný scénář ani bratři Wilsonovi nezachrání situaci. Překvapí spousta známých tváří. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla to sice pohodovka, nicměně nepříliš zábavná. Měla příliš dlouhý rozjezd a teoreticky nejzajímavější část, tedy Wendellův přerod, odhalení skutečné situace v domově důchodců a přípravy plánu, byla přeskočena, aby se mohlo začít zachraňovat, což mezi námi taky nebyla žádná velká zábava. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám filmy téhle tvůrčí skupiny ve Frat Packu rád, nějak mi to tentokrát nesedlo. Začátek se pomalu rozjíždí, Wendell je až moc velký buran na to, abych tý hezký Hispánce věřil, že je s ním pro velikost jeho srdce (a ani pro velikost toho druhého orgánu). Vlastně to dostane andersonovsko-willsonovský spád až zhruba 40-50 minut před koncem (kdy si pak říkáte, jak zbytečné a zbytečně zdlouhavé a nenápadité byly všechny scény až do odchodu z vězení), ale ten konec pak nemá chybu. Jenže pro mne přišel příliš pozdě, byť Seymour Cassel opět válí. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo - milá nenásilná komedie na sobotní dopoledne. Nějaká myšlenčička tam také byla a u filmu jsem se rozhodne nenudila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No nechapem 4 hviezdicakarov, co tam doprdele videli ? Nevyrazny sivy priemer, kult ani omylom. Nudny proibeh, scenaristicka bieda a ja sa mam smait nad "super genialnym napadom" ze predaj falosnych vodicakov ilegalom. Strasna bieda, dalsia umelohmotna americka komedia, ktora nema poriadny humor . 25 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1020. hodnocený film: Jak už to tak u mě bývá, tak prostě chci vidět pokud možno každý film s mým oblíbeným hercem - Owenem Wilsonem. Jenže v tomhle případě hraje Owen druhé housle, neboť se právě jeho bratr Luke prezentoval jako hlavní postava filmu. Komedie je to však naprosto průměrná a vy jen koukáte na to, co jste již několikrát viděli. Sice se párkrát zasmějete, ale když tahle dvojice začne prodávat pasy ilegálním přistěhovalcům, spíš se jen modlíte za konec. Nebyl to rozhodně špatný film, byly už i horší, ale příště v tomto případě dejte na hodnocení filmu. 3* jsou maximem, které já tady nabízím. 3* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Docela těžká rutina s dost nezáživným a nevýrazným Lukem Wilsonem v hlavní roli. Nevim no, tenhle brácha má na to dělat nějaké to křoví, ale hlavní roli prostě neutáhne. Film bohužel nenabízí moc humoru, což je škoda, protože ve vedlejších rolích se objevuje řada zajímavých jmen, ale ve většina případů jsou to prostě jen figurky na šachovnici, s kterými se pohybuje sem a tam, a není jim nabídnuto nějaké lepší scény. Tenhle film si pustíte tak na odreagování večer po práci. Je to taková dobová varianta na současné generické komedie od Netflixu, které se vám taky po pěti minutách vykouří z hlavy. ()

Reklama

Reklama