Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že jsem Van Damma v posledních letech prvoplánově míjel. Ten chlapík na to furt má :-D. Snad v životě (a myslím to upřímně) jsem neviděl horší a zmatenější scénář, kde není snad ani jedna logická návaznost a smysluplný dialog. Což oceňuji, protože to už chce zatracenou dávku snahy! Zbytek není zajímavý ani tím, jak je špatný a kolegovo přirovnání ke Smrtonosné zbrani je zcela nemístné... ale přesto do toho jděte, vidět vrásčitého Van Damma s obligátní boulí na čele, jak se snaží zúročit poslední ostré obrysy své vadnoucí maskulatury a zkouší do své "role" zapojit špetku charakterního herectví... o tom jednou budete vyprávět dětem ;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na filmech s kopající belgickou pralinkou mě fascinuje, že on se z valné většiny drží stále stejnou scénaristického mustru - Van Dammovi zabijou blízkého příbuzného - Van Damme ho mstí. Ne, že bych čekal zázraky, ale trošku originality a nebo alespoň inovace by za ty roky neškodilo. Na druhou stranu musím říct, že se mě tady líbila ta tvrdost, protože akční filmy se čím dál tím víc začínají podobat příběhům včelích medvídků a za chvíli mezi nima a večerničkama pro samou politickou korektnost nebude žádný rozdíl. Tady se to teda zabíjí poměrně dost nekomprisně a van Dammova nasranost je na hodně vysokým levelu a abych řekl pravdu docela mě k němu mu sedla. Líbila se mě ta Van Dammova parta, jak spolu většinou komunikovaly pouze pohledy, vzdáleně mě tohle občas připomělo Sicilský klan. Co naopak film sráží, je zmatečný střih a divná kamera, neříkám že se třásla úplně,v akčních scénách kupodivu ani ne, ale i tak sem si říkal že Van Dammovi se asi zdá že tady má málo odpadu a tak si koleduje o další, ale za tu tvrdost a přímej tah na bránu si film rozhodně nějakou tu hvězdu zaslouží. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl dost slabej akcni film, ale presto se na nem da najit par kladu. Za prve tu neni Van Damme bejvalej marinak s deseti vyznamenanima a spoustou zvlastnich schopnosti, ale jen obycejnej bejvalej gangster a za druhy nepracuje sam, ale spolu se svejma kamosema. Sice se dej zvrhne ve variaci na tema zabili/unesli mi pribuzneho/kamarada a to nemeli ty parchanti delat, ale neprislo mi, ze by byl scenar tak uplne vymastenej, i kdyz obcas je fakt, ze na sebe sceny moc nenavazujou a dialogy misty pusobi smesne. Ale co je to platny, kdyz to je cely spis jak drama a akce tu je pomalu. Navic ji reziser neumi natocit dynamicky, i kdyz si pomaha vsim moznym. Akorat zaverecna akcicka se docela povedla. Co se tyce samotnyho Van Damma, tak je sice fakt, ze je krapet vrascitej, ale porad je ve forme, i kdyz tu vic pouziva pistole. Ale hlavne docela slusne hraje, krome zbytecne protahovany sceny s brecenim je vetsinou docela nasranej a fakt se mu to da verit. Celkove se nejedna o uplne spatnej film a v porovnani se Seagalovkama je tohle nadprumer, ale presto nemuzu dat vic jak 2*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mno tak tohle je mnohem lepší film než bych řekl podle hodnocení tady. Stokrát omletý, možná. Ale vážně to vadí? Van Damme hraje bývalého vyhazovače, který se nevědomky zaplete do čínský špíny. Než mu to dojde, má už mrtvou ženu, a to je teprve začátek... Ale znáte to... don't fuck with Jean Claude:) Z filmového hlediska mně nic nevadilo tak abych to bral jako zápor. A není to ani nějak nadprůměrně stupidní. Co se týká Van Dammeova herectví, no dobře pořád ani na akční žánr nic světoborného, nicméně oceňuji snahu. Špatný to není, hodně proti hraje ten jeho belgický přízvuk, ale toho se už těžko zbaví. Jedna dvě scénky jsou dokonce až dojemný a je tu taky jedna dobře zahraná postelová:) Zhodnotil bych to jako kvalitní akční béčko. Jo a schválně jestli vám ta píseň v úvodu taky připomněla ty z bondovek... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na VanDammea to není vůbec špatnej film. Jen mi strašně vadil ten chaotickej a hektickej střih, kdy jsem se v dění na obrazovce dost ztrácel a kterej měl zakrýt, že akce se vlastně skoro nekoná a že všechny nechutný scény jsou spíš jen tušený. Ovšem co oceňuju je, že se tentokrát Svaly z Bruselu rozhodly nechat to svý broadwayský kopání doma v šuplíku, zapojily trochu toho lety nastřádanýho herectví a tak se z toho nestal jen další hloupej akčňák. Pravda, příběh by to chtělo trochu víc propracovat, ale nelze mít všechno. J-C je jedním z herců, na kterých jsem vyrůstal a to doslova a tak jsem ochotnej jim trochu víc než jiní odpustit. Stejně jako nedokážu Slyovi vynadat do zkrachovalců nebo Seagalovi do tlusťochů, tak ani nedokážu tuhle železnou zadnici poslat do starýho železa. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Špatné scénáře a J-C Van Damme se hold potkávají. WAKE OF DEATH nenabízí široký pohled ani na jednu "akční" scénu, protože tak zběsilý střih jsem dlouho neviděl. Krutost scény dvou dědků taky neohromí a nemají vlastně žádný význam. Vím, o čem ten film byl, ale všechno směřovalo úplně jiným směrem, než mělo. Pokračování WAKE OF DEATH dejte do rukou Ed Woodovi. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

VanDammovka jak se patří... I když... Je faktem, že mistr >karaboxu< stárne a tak jeho oblíbené roznožky a jiná >duchovní< cvičení musí zákonitě nahradit sofistikovanější choreografie a kaskadérské triky, leč své příznivce myslím opět nezklame. Opět NĚKDO (tentokráte zase TI hnusní číňáci - samosebou z Triád - a hnusný zkorumpovaný úředník) ublíží jeho rodince a náš borec (se slzami v očích ! :-) se musí vybudit a vydat se s nejbližšími SVÝMI (mmchm taky pěknými lumpy) cestou odplaty. Story je to jako vždy bez většího smyslu, s nelogičnostmi v ději a pitomým jednáním postav, krev stylově stříká do všech stran a kamera si v roztěkaném klipovitém / klišovitém tempu hraje s divákovým vnímáním, jako by mělo jít o nějaký postžánrový >art< ... Dlužno ovšem přiznat, že snad právě to (kameramansky-střihově-režijní práce s na žánr netypickou a dá se říct i výborně poskládanou hudbou) celé tohle dílko zachraňuje od potupné umělecké smrti... Ta druhá hvězdička je proto opravdu jen za ty >stylové< vizuální prostředky. Nakonec je to taková vcelku snesitelná oddechovka, u které zcela jistě neusnete... - - - P.S. Platí pro sledování na dvd s původní zvukovou stopou (ev. s titulky), za ten čudlácký dabing bych zase jednou liskal... ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nevandammovsky depresívní a temný thriller, stojící technicky o několik tříd výše než mistrův TEROR VE VLAKU. Málo akce (a to je automobilová honička ještě zrecyklována ve flashbacku), hodně smutku ve strhané van Dammově tváři a neúnosné množství nudy. Přirovnání zápletky k zápletce SMRTONOSNÉ ZBRANĚ 4 mě napadlo také, mimochodem v obou filmech se objevuje stejný asijský poskok (Philip Tan), kterého s židlí přitlačenou na krk vyslýchal Kurt Russell v TANGO A CASH. Jediné plus filmu vidím kromě solidní kamery v hlavním záporákovi (charizmatický Simon Yam z KULKY V HLAVĚ), ale i ten působí stejně jako van Damme už moc staře a vycucaně a film nezachrání. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Áaale čo, tak ono sa nám tu Van Damme pokúša hrať! No len škoda, že ho to nenapadlo skôr, pretože v pár scénach sa mu to darí a tie, spolu s akciou asi jediné zachraňujú úplne tuctový a ohraný scenár. Na Jean.Claudea je to konečne rýchlejšie, efektnejšie a novšie. Nemôžem však povedať vyzretejšie. Jednoducho viac priťahujúce po iných stránkach, než tých, ktorý má vecný film mať. 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom gangsterovi, ktorého žena pracujúca na emigračnom úrade si vezme do dočasnej opatery malú čínsku utečenkyňu, lenže tá bola svedkom toho, ako jej otec, vplyvný šéf mafie zabil vlastnú matku a preto ju chce dostať. Kvôli tomu sa nezastaví pred ničím, dokonca zavraždí práve aj ženu z emigračného, ale bývalý gangster to len tak nenechá a využije všetky svoje schopnosti a známosti, aby našiel a dostal vrahov svojej ženy. Spracovanie je na tom pomerne dobre, toto nie je typický čistokrvný akčný film vo Van Dammovom štýle, ale skôr taký temnejší a drsnejší akčný thriller, kde je už aj snaha o nejaké emócie, čo síce nevyšlo úplne ideálne a nájde sa tu toho plno, čo by sa dalo doladiť, ale aj tak sa na to pozerá celkom dobre. Jedine úvodná fáza mohla byť trochu dynamickejšia, keďže trochu dlhšie trvá, kým sa to rozbehne, ale následne sa to už vylepší, poteší niekoľko doplnkov, ako drsní priatelia a pozerá sa na to dobre. Akcie je tu celkom dosť a je aj celkom slušná. Najviac sa dá rozhodne vytknúť vizuál, ktorý pôsobí lacnejšie, než by bolo vhodné, ale inak nie som sklamaný. Len je opäť trochu iná, Van Damme tu celý čas pôsobí správne naštvane a drsne a tak pri súbojoch sa o nejakých zaujímavejších choreografiách určite hovoriť nedá, ale zase sú rýchle a efektné, podobne sú na tom aj drsné prestrelky, len tie naháňačky ma až na pár detailov moc nebavili a pritom ich tu bolo až prekvapivo dosť. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, kde dôjde k sérii krátkych osobných stretov a prestreliek, ale zaujala ma aj prestrelka vo verejnom dome. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme tu už nie je ten sympaťák zo starších čias, ale skôr taký prirodzený drsniak, ktorý sa snaží aj hrať a ide mu to celkom dobre, prekvapením je hlavný záporák Simon Yam, čo sa mu moc nehodí, ale bavil ma a k tomu ešte niekoľko zaujímavch vedľajších postáv, hlavne skupina priateľov. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tvorcovia sa viditeľne snažili natočiť vizuálne atraktívny a atmosférický thriller, čo sa im ale podarilo len z časti, ale zase ani s týmto nemám v rámci žánru väčší problém. Takže síce si na jednej strane radšej pozriem väčšinu ostatných Van Dammových filmov, ale aj Prebudená smrť má niečo do seba a aj po niekoľkých pozretiach ma stále baví rovnako. 62% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé od začátku své bohaté kariéry Van Damme předvádí něco, čemu se dá s trochou nadsázky říkat herecký výkon. Avšak v tomto případě zde chybí všechny ostatní potřebné filmové ingredience. Lepší scénář, zručněji natočená akce a lepší herci obecně. Technicky je film překvapivě povedený a nočním L.A. se rozhodně nic zkazit nedá. Van Damme předvádí minimum ze svého bojového repertoáru, což je relativně škoda a to hned dvojitá, protože korunu tomu nasazuje naprosto ubohoučký střih, který je především v akčních momentech snímku neskutečně těkavý a přehlednost akce je tudíž minimální. Hudební složka solidní, několik hlášek a pár zajímavých scén, avšak ve výsledku nic moc. Jedno se však musí nechat. Od Jeana je to trochu něco jiného, než na co jsme byli doposud zvyklí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude se zase jednou mstí. Tuhle disciplínu už má dokonale zmáklou z předešlých filmových zastavení, tentokrát dostal i trochu prostoru, aby předvedl, že nějaká zajímavá herecká poloha pro něj není sprostým slovem. Ba naopak. Aktuálně to odnese jeho žena – sociální pracovnice – která vezme doslova pod svá křídla asijskou emigrantku. Po půlhodince je hotovo a začíná hon na obou stranách – oni jdou po něm, on po nich. Škoda, že Van Damma nenapodobili i ostatní ve štábu. S kvalitním scénářem nikdo nepočítá, ale režie mohla některé scény udělat zapamatovatelnějšími, sráží je i pitomej střih. Docela fajn béčko, už to je samo o sobě velká pochvala. Dvě až tři hvězdy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna filmu je ta v bordelu, kde si Van Damme, s kuklou přes obličej a brokovnicí v ruce, klestí cestu nahoru po schodech tím, že v každém patře zabíjí čínské záporáky. To nemá chybu, stejně jako dobře natočený výbuch cisterny (nejhnusnější je pak sekvence s vrtačkou). Probuzená smrt patří i po opakovaném zhlédnutí k tomu lepšímu, co svalovec z Brusselu v novém miléniu natočil. Úplně v pohodě béčko, s povedenou hudbou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladistvá dcéra jedného z popredných šéfov čínskej mafie utečie do Spojených Štátov potom čo bola svedkom toho ako jej otec bezcitne zavraždil jej matku. Ten sa s tým samozrejme nehodlá zmieriť a vyberie sa ju nájsť. Pri tejto jeho akcii zahynie mnoho ľudí. Medzi nimi aj maželka Bena Archera. A to je najväčšia chyba, ktorej sa tento zložinec v živote dopustil. Pretože Ben, ktorý je bývalým členom Los Angelskeho podsvetia, mu vyhlási nekompronisnú vojnu. Hlavú úlohu v tomto, nie zrovna podarenom akčnom filme, si zahral Jean-Claude Van Damme. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak uplne spatna akcnarna to neni JCVD ma sem tam i slusnej souboj ale problem je ze uz mi ty jeho filmy let poslednich prijdou na jedno brdo nic prevratnyho a originalniho uz se proste nekona jasne ze treba filmy s jinymy akcnimy herci jsou taky plny ruznych klise ale kdyz ani ten hlavni predstavitel neni muj top oblibenec a to Van Damme proste neni pak to v mych ocich na nic vic nez slabej prumer stacit nemuze ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné. Od ako takého začiatku je to čím ďalej nudnejšie až som pri tom zaspal, aj za bieleho dňa. Akcie som sa nedočkal. Od Univerzálneho vojaka 2 som od JCVD videl iba toto. Dopočul som sa že to je celkom dobré na to čo v poslednej dobe točí. Môj názor je, že to určite dobré nieje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádá Tenkrát na Západě a vlastně celé se to tváří zpočátku děsně osudově. S příjezdem záporáků a se smrtí Van Dammovy ženy se divák tetelí blahem, že spatří neskutečnou ultimátní odvetu. Bohužel není to tak docela pravda. Film takto navržené motivy nikdy nedotáhne do konce a celé to končí jednou dobře mířenou kulkou místo belgickou roznožkou. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 8/10/// +zajímavá, zvláštní filmařina, v tomto směru originální, občas pěkně detailní scény, kamera -děj je málo vysvětlen (scénář), postavy málo načrtnuté, špatný střih, hudba spíše nevýrazná, český dabing je trapný "bude se mi stýskat"/// Rozhodně jsem to rád zkouknul. Film je celkem drsný a díky technickému zpracování aji docela originální. Jenže když je jedno, nemůže být druhé a tak pochopitelně filmu něco chybý. Nebudu to rozebírat, jen škoda že to nejsou 4* ale jen 3* i když to je vlastně taky slušné./// Celkem 63%/// ()

Reklama

Reklama