Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Film kterému k dokonalosti chybělo fakt málo, smutný začátek příběhu jsem dostal ale taky hned nápravné rozhodnutí které bohužel nese nejhorší následky v nejhorším vězení. Věznice je hodně nebezpečná se spousty zvrhlých chlapů podvodu a hlavně soubojů. A tak se musí Jean vypořádat sám se sebou a dostat se prostě ven jakýmkoliv způsobem a to už to stojí hodně za pozornost protože souboje jsou skvělé a spravedlnost je na blízku takže velká spokojenost. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Jako thriller s pořádnými bitkami jedné z největších ikon akčňáků si Peklo vystačilo. Dobrá podívaná na zničený život, kterého se hlavní hrdina nechce vzdát. Snímek s takovýmto potenciálem nemá šanci dopadnout extra dobře. Ale na jedno shlédnutí si úplně vystačí. Jean-Claude Van Damme v nejlepší formě. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Je to překvapující, že režisér, který má na svědomí podprůměrného Replikanta, dokáže natočit tohle. Když jsem si Pekla poprvé všimnul ve videopůjčovně a začetl se do jeho obsahu, věděl jsem, že to prostě musím vidět. Žádná extra kvalita to sice nakonec nebyla, ale za ty poslední roky to je snad jediný pořádný film, v jekém si Jean-Claude Van Damme zahrál. Také je to jeden z mála případů, kdy nehrál "nadčlověka" ovládajícího bojová umění, ale obyčejného smrtelníka. Přiznávám, že právě tohle mi tu dost chybělo, přece jenom už jsem si na ty jeho skotačivé scény zvyknul. Název filmu vypovídá za vše - ruská věznice Kravavi tu jako peklo opravdu vylíčená je a ocitnout se tam by jistě nechtěl nikdo z nás. Příběh je ovšem možná až moc tuctový a na škodu mi přišlo i to filosofování vězně 451, což ale jinak byla zajímavá postava. Celkově jsem váhal mezi 60 a 70 procenty, díky Van Dammeovi, kterému jsem tu dost fandil ale to vyšší hodnocení dám.70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Troufnu si rict, ze kazdy druhy clovek z ulice je lepsi herec nez Van Damme, hruza! Nechodit v tom vezeni strazni v ruskych uniformach, nemam jediny duvod si myslet, ze jde o ruske zarizeni. Zadna snaha o alespon trochu podobne kukuce tem slovanskym... Lyricke vsuvky byly taky hooodne zajimave a povedene. Do toho moudra alias Freeman. Scenka "zviratka" Milose, taky genialni. Hvezdicku jen za vezenske prostredi, ktere je vzdy vdecnym tematem. ()

Hunt odpad!

všechny recenze uživatele

HUDBA: Alexander Bubenheim; Nevykreslene charaktery, změny chovaní postav zcela neduveryhodne, scénář nudný, křečovité herecké výkony... "Replikant" od Ringo Lamy byl sice jeste horší, ale "Peklo" je prostě ztráta času, raději se znovu podívejte na "Kriminal", je to v zásadě to samé, ale o nějaký ten bod lepší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Postava Lawrence Taylora je pojmenována 451, čímž symbolizuje odkaz na román Raya Bradburyho "Fahrenheit 451". (KucC)

Reklama

Reklama