Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Recenze (291)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoliv nadsázky můžu říct, že Peklo je nejlepší Van Dammův film co jsem zatím měl možnost vidět. Příběh je více než slušný a nejenom Van Dammovi nepřátelé dostávají po držce, ale i samotný hlavní hrdina, kterému uštědří nemálo ran do žeber. Sice to skončilo tak jak jsem čekal, ale tak to u akčních filmů bývá a já mohu jen konstatovat, že takovýchto filmů by si Van Damme zasloužil určitě víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby Celosvetovo $1,030,000▐ Jean-Claude Van Damme sa aj snaží ale vo vážnej réžii Ringo Lama to nie je ono /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako je to blbost, ale docela zábavná. Dějové zvraty jsou dost nečekané, což jsem nečekal :) Van Damme, co se týče bitek je už hodně za zenitem, ale přejetí motorkou stále ustojí. Kdyby tam nebyl duch jeho ženy, dal bych i víc. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

asi jediný film s JCVD, který se mi opravdu líbil... nespravedlnost tady soupeří se spravedlností.. kdo ale vyhraje?? jeho postava se během filmu hezky vyvíjí... ze ztroskotance se zrodí někdo, kdo ale není a pak pokračuje dále.. ale kam?? postaví se proti všem..a s pomocí dalších se postará o to..v co celý film věříte ;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich Van Dammovo filmu. Netradicne tu neni Van Damm nezranitelny a bitky jsou hezky na pesti a ne zadna salta atd.. na Damma netradicni film a je videt, ze mu to prospelo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto... Bulhársko-emerická rádobydrámakční spatlanina na otřepané téma, tentokráte navíc s (ú)tr(a)pným mudrováním o filozofii msty a blablablabla... :o) - - - P.S. Když už - tak nemá někdo přehled, v kolika VanBlábolech zhyne hrdinovi v úvodu manžellka? To už je ale fakt otravný klišé... :-( ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mně se nejvíc líbila postava toho filozofujícího černocha. Hlavně, když bez mrknutí upálil toho typa na kryplkáře. Jenom mi nějak nedošlo, když ke konci filmu řikal, že už tam je zavřenej 20 let, jak se takovej americkej černoch moh dostat v 80. letech do vězení v SSSR :-) Jinak Vykoupení z věznice Shawshank to sice neni, ale celkově to nebylo špatný. Ani náhodou jsem nečekal, že by se mi snad mohla ještě nějaká "Vandamovina" někdy líbit, takže film mě moh překvapit akorát pozitivně. A taky překvapil - dostal jsem slušnou 3-hvězdičkovou zábavu. Jenom mě dost otravovaly všechny ty vzpomínky a flashbacky, co tam Van Damme měl. To si mohli odpustit a místo toho tam přidat víc krve a brutality. Jinak mě zaujalo, že Van Damme přijel do vězení autobusem značky Škoda 706 RTO. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro me zklamani, cekal jsem od toho dalsi Van Dammuv film, kterej sice nebude mit zadnej kloudnej pribeh, ale za to tam Van Damme vsem nakope prdel, jenze tady se snazi hrat a stejne tak i film ma mit nejakej poradnej dej, jenze neco podobnyho uz bylo ve vykoupeni z veznice shawshank, pulnocnim expressu nebo v Motylkovi, teda az na ty zapasy a bylo to zpracovany daleko lip a co se tyce tech zapasu, tak ty me zklamaly asi nejvic, nejsou tady zadny kopy nebo nejaky bojovy umeni, tady se proste jenom rvou, asi aby to vypadalo vic jako vezensky prostredi, ale tema soubojema to rozhodne nevylepsili vypadaj spis trapne, to bych jim jeste odpustil u normalnich souboju mezi veznema, ale kdyz to samy dela i zarostlej Van Damme tak to uz ne, to proste nejde a uprime receno me to pekne nasralo. Celkove vzato je to dejem asi jeden z nejlepsich filmu van Damma i když už to bylo v jinych filmech, ale ty souboje jim proste nemuzu odpustit a proto jenom slabší 3* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme se v poslední době ukazuje v plné síle. Peklo sice není tak výjimečně povedené jako Po smrti, přesto však hravě překonává některé mistrovi konci. V tomto snímku jde hlavně o ránu pěstí a efektní souboje, přesto však zůstává spousta místa na dramatickou vatu, které je tu ovšem využito opravdu dobrým způsobem (vozíčkář, znásilnění, motiv odcizení, spoluvězeň...) využito. Samotné souboje, číli hlavní tažný (!) motiv však nepůsobí příliš věrohodně, přesto se jim daří splňovat svůj účel. Slušný film, kterému chybí zejména vyšší tempo a méně náhod. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Peklo ve věznici Kravavi a tuzemské výkopové práce mají hodně společného. Jen pár lidí něco dělá, ostatní stojí a čumí, časem na sluníčku všichni zčernají a hlavně se tam (v kontextu předchozí kariéry JCVD) vlastně moc nekope.. Brutálnější verze Shawshanku z matičky Rusy se směšnou snahou o duchovní rozměr a digitální můrou navrch. Apropo, neviděl jsem žádný rozštěp - stará belgická třísla to už neunesou..? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale čo, tak ono sa nám Van Damme snaží prejsť na hereckú dráhu. No, myslím, že so slušnejším scenárom by sa to dalo. Ale celkovo dosť zvláštny film, prekvapujúco nestavia len na bitkách a akčných scénach. Scéna s motýľom ma úplne odradila. 55%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme mal v tomto období to najlepšie dávno za sebou a jeho filmy už prešli definitívne na video, ale po trochu slabšom Replikantovi skúsil ešte raz spoluprácu so skúseným hong kongským režisérom Ringo Lamom a je z toho nielen ich najlepšia spolupráca, ale aj jeden z Van Dammových najlepších videofilmov. A možno aj preto, že sa nejedná o žiadny bežný akčný film, ale skôr prekvapivo vydarenú väzenskú drámu, ale samozrejme v akčnejšom prevedení. Príbeh pôsobí spočiatku relatívne ohrane, jednoducho sa len zase slušný muž dostane do drsného väzenia, tentoraz kvôli pomste za smrť manželky, kde sleduje bezprávie a postupne sa zmení, ale náhodou je to dejovo až prekvapivo dobre podané a práve zaujímavý a atraktívny scenár je hlavnou prednosťou tohto filmu. Samozrejme sa nejedná o žiadny Shawshank, ale mne sa tu celý ten spôsob, ako hlavný hrdina ovplyvnil väzenský systém veľmi páčil, opäť sa určitým spôsobom neváha obetovať a dokáže inšpirovať aj tých najhorších zločincov a práve všetky scény s tým súvisiace sa mi dosť páčili. A k tomu je tu aj nejaký ten väzenský turnaj, aby tomu dodal akčnejší štýl, čo film nekazí, predsa len bez toho, by bolo mnoho divákov sklamaných, ale myslím, že v tomto prípade by absencia akcie vôbec neškodila, film by sa zaobišiel aj bez nej. Takže aj keď sa tu nájde viacero priemernejších sekvencií, väčšinu času sa mi to dosť páčilo a poteší aj spravodlivý záver. Veľkým plusom sú aj postavy, samotný Van Damme je tu výborný a tentoraz určite nie len v akcii, ale aj to dobre zahral a jeho postava ma bavila, nájde sa tu viacero zaujímavých väzňov na kladnej strane, hlavne nepochopený černoch, ale aj slušní záporáci, obzvlášť mimoriadne nesympatický gangster zneužívajúci mladíkov, pri ktorom som sa skutočne tešil, kedy ho konečne Van Damme dostane. Spokojný som ale aj po akčnej stránke, ako som spomínal, film by fungoval aj bez nej, ale aj tak sa tu nájde viacero veľmi dobrých súbojov, ktoré síce neovplývajú štandardným Van Dammovým lahodným karate, ale sú to poriadne kontaktné a realistické súboje v surovom duchu a to tiež môžem. Takže vždy, keď Van Damme s niekým súperí, tak sa je na čo pozerať. Režijne je ale film skôr sklamaním, predsa len pôsobí lacnejšie, než by mal, ale aspoň to má tú správnu surovú atmosféru ruského väzenia a občas trochu zafungujú aj emócie. Takže aj keď sa už v novom tisícročí Van Dammovi až tak nedarilo, natočil pár filmov, ktoré skutočne stoja za pozornosť a Peklo je jedným z nich. 78% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Van Damme je zpět. Dobrá kamera, střih, zvuk. Samotná akce je kvalitní, drsné syrové souboje se spoustou krve. Povedené béčko. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánrově odlišný Van Damme, který místy mile překvapí.. comeback sic už rozhodně nepřijde, ale i tak je to pro nejen skalní fanoušky uspokojující zpráva!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak to ma teda Jean-Claude Van Damme týmto snímkom príjemne prekvapil. Jedná sa o klasický väzenský akčný film, avšak funguje to celkom dobre. Prostredie ruskej basy a jej nedobrovoľní obyvatelia, na ktorých dohliada skorumpovaný personál, dáva Van Dammemu, ktorý tu hrá odsúdeného amerického občana, priestor pre nejeden pästný súboj. Popri tom má "In Hell" i hlbšiu ideu o zachovaní si ľudskosti v takejto ťažkej situácii. Aj samotný Jean-Claude tu pôsobí chlapským dojmom. Nie je to už len ten nagelovaný svalnatý fešák. Pre mňa je to jeho najlepší film, čo som dosiaľ videl. Som rád, že som mu dal po rokoch šancu. Nesklamal, prekvapil, potešil. *** ()

Véča 

všechny recenze uživatele

jééé...Žán Klód vypadá jak vožralej Voloďa...a spousta Rusů ma anglická jména o černochovi nemluvě...paráda... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

Reklama

Reklama