Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Recenze (118)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ehm, ako to len slušne povedať, že tento film je na nerozoznanie k desiatke ďalších, jemu podobných a že aj napriek krátkej stopáži máte pocit, že ste pri ňom strávili viac ako dve hodiny ošívania a nudy? Scenár je oťažkaný žánrovými klišé viac ako vianočný stromček sladkosťami, herci plochí ako vyčistené klzisko, pričom do jedného predstavujú iba šachové figúrky, ktoré sa v nelogickom, nezáživnom a vopred odhadnuteľnom príbehu pohybujú neisto a chaoticky. Režisér so svojím tímom sa to potom snaží zachrániť audiovizuálom v štýle "MTV videoklip" s kopou farebných filtrov, dynamickou kamerou (tá jej ulietanosť v priestoroch domu až príliš okato odkazuje k Raimimo divokým kamerovým hrátkam v Evil Dead - ostatne film vznikol pod hlavičkou spoločnosti Ghost House - ktorej zakladateľmi sú práve "Raimi brothers"), divokým strihom a hlasnou ruchovou stopou, čo sa mu zadarí iba na pár miestach. Zbytok je potom nudná vata, ktorú musíte doslova pretrpieť. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aj, tak tohle bolelo hodně. Tupě zírající hlavní hrdina má většinu filmu noční můru nebo halucinaci a hlavní přízrak, vypadající celou dobu jako tajemný stín, se dočká svého opodstatnění v prapodivné pointě, jak vystřižené z pohádek Boženy Němcové ve stylu "Abys strašidlo porazil, musíš přežít noc s ním v jedné místnosti". To má pak za následek nepřehlednou tahanici s digitální tmou s očima. Film, kde je všechno špatně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to neobyčajne veľká škoda, že po takom atmosférickom úvode nám ponúkne režisér stalloneovky ZASTAVTE CARTERA takú biednu zmes extrémistickej nudy a scenára takého nezmysleného, až to štípe. K tomu si pripočítajte úplne neschopnú produkciu firmy Ghost House patriacej Samovi Raimimu, obdivuhodne necharizmatické herecké obsadenie a zbytočnú prítomnosť trápnych CGI trikov. Skutočne veľmi biedny horor, pardon, “horor“. Nestojí za pozornosť... a to vám hovorí niekto, kto si dodnes i počas spánku dáva pozor, aby mu z postele nespadla ruka alebo noha. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatnej film. Zakladni premisa o bubakovi ve skrini nebo pod posteli sice neni nijak objevna, ale dostatecne strasidelna, aby dokazala pobavit v nenarocnem horroru. Bohuzel v Boogeyman je vse hrano na efekt, kamera lita, toci se, ruzne obraci a podobne. To by zas az tak extremne nevadilo, ale to co dela kamera dela i pribeh a to uz dost hapruje. Sceny jsou nelogicke, vysvetleni nulova. Postavy se objevuji a mizi a do toho vseho se pripletl spise nahodou neuveritelne spatne pocitacem vytvoreny bubak, ktery dela vse mozne, jen nestrasi. Po podprumernem The Grudge uz druha spatna vec od Ghost House, ketri se tak s klidem radi po bok Dark Castle. Ruce pryc! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zatímco Session 9, Dead End, Haute Tension a The Others patří k absolutní kvalitativní špičce mezi horrory 21. století, Boogeyman představuje pravý opak. Do odpadu jsem tohohle bubáka nehodil jen proto, že je tu přece jen jeden moment, který má něco do sebe. Ovšem přetrpět tu bídu za to asi nestojí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ok, nejakým spôsobom sa mi to podarilo pozrieť no môj názor sa nezmenil. Hlúpučký dej s ešte hlúpejšími dialógmi je neskutočne naťahovaný. Vystrašený hrdina je každú chvýľu konfrontovaný svojím strachom z detstva, síce každou chvýľkou na postavy má niečo vybafnúť no nakoniec z toho nič nieje a toto samé vždy dookola. Ku koncu dôjde aj na konfrontáciu digitálneho Boogeymana s hrdinom, no fakt neviem čo si o tom mám myslieť. Samozrejme o podstate strašiaka sa nič nedozvieme a koniec je ukončený asi tým spôsobom, že hlavný hrdina prehlási „Áno, to je koniec.“ Je to proste neskutočný blábol vezúci sa na dnešnej vlne záujmu o hororové filmy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když vezmu to, co jsem viděla v okamžicích, kdy jsem zrovna nehnípala, vychází mi podprůměrný horor o bubácích ve skříni, dětských hrůzách a dospěláckých fóbiích. Sem-tam nechyběl náznak atmosféry, herci spíše horší, ale čumitelní, triky celkem úsměvné. Jako program k usínání dokonalé. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Boogeyman měl našlápnuto k velmi napínavému hororu, bohužel je zajimavý jen začátek a konec. Ostatní byla velká nuda a nakonec ten strašák se také moc nepředvedl, efekty slabý, asi zásluhou nižšího rozpočtu. Některé lekačky celkem dobré, spíše jen ty, kde se hlavní postava nedotýká věcí, čímž spouští skřípající zvuky a směsici událostí, které mě přišly zbytečné. Hlavní hrdina vypadal jak přerostlý dítě. Svým výrazem si mě vůbec na svou stranu nezískal, takže jsem mu nemohl fandit. Je to opravdu škoda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 4/10 Děj 0/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +mno podívejte se na hodnocení po levé straně -myslíte, že to stačí, nestačí, děj je největší kámen úrazu, dále chabé herecké výkony, dialogy/// Jak to jen říct a nikoho neurazit... Od filmu jsem moc neočekával, ale znáte to, když moc nečekáte, nakonec budete překvapeni. Ovšem tenhle film je výjímka. Herecké obsazení je na béčkový horor celkem v pohodě, ale k čemu to je když i moje babička by to zahrála lépe. Dá se vyzdvihnout kamera a nějaké ty efekty. A rovněž zdůrazním, že kdyby film byl po celou dobu takový, jako posledních 5 min, tak by to byl aspoň slušnej průměr. Ale takové chození od nikoho nikam, nevyužití myšlenky, nulový děj a téměř žádné dialogy... Jasně, mám rád horory, snesu hodně, ale řekne mi někdo co má být tohle za úlet? Příště až si zase budu chtít koupit nějakou VHSku, tak si to ještě rozmyslím./// Celkem 18%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Začátek se celkem povedl, ale pak už jde kvalita filmu strmě dolů a zastaví se až u ultra trapnýho konce. Na hranici odpadu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Boogeyman je slušný horor, ale aby byl něčím vyjímečný, musel by především splnovat určitá kritéria, která jsou zde ovšem plněna tak napůl. Není problém ani tak v hercích nebo v režii, ale spíše trikaři neodvedli svou práci dobře. Zvolna budované napětí funguje dobře a dokud bubáka není vidět je všechno fajn. V závěru se ovšem nepovedený digitální bubák zjeví na scéně v plné kráse a film ztratí to, co měl dosud pevně v rukou a začne být k smíchu. Ale i tak tento horor řadím k tomu lepšímu v hororovém žánru. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekto spomínal atmosferický úvod. Podľa mňa nielen úvod, skaza prišla až pred koncom. Ak ten digitálny hnus niečo zabil, tak najskorej vlastný film. Na Tv dosť, na kino málo; Nazvime ho guilty pleasure ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Pitomý děj, špatné herecké výkony (i po dvou litrech Jagermeistera bych to zahrál líp), katarstrofální triky... Snad i na osmibitovkách by to vypadalo líp... A z té točící se kamery jsem málem dostal závrať... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Fakta: 1/ Představitelka Kate, Emily Deschanel, je starší sestrou známější Zooey a hlavní ženskou postavou seriálu Bones. 2/ Timovu matku si zahrála Lucy "Xena" Lawless a já ji vůbec nepoznal. 3/ Tento film je sračka. ()

Reklama

Reklama